Borilni športi

Vidmar v Abu Dabiju dobro zastopal Slovenijo in osvojil peto mesto

Abu Dabi, 14. 06. 2022 15.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ž.K., M.V.
Komentarji
0

Edini slovenski predstavnik na svetovnem prvenstvu v tajskem boksu Domen Vidmar je po eni zmagi in enem porazu dosegel končno peto mesto in tako z dvignjeno glavo lahko zapustil Abu Dabi.

23-letni Domen Vidmar je v prvem krogu s sodniško prekinitvijo v drugi rundi prepričljivo odpravil Brazilca Edvana Ribeira, nato pa se je v četrtfinalu srečal z angleškim borcem Liamom Nolanom

Vidmar je Brazilca prepričljivo premagal
Vidmar je Brazilca prepričljivo premagal FOTO: IFMA

Svetovni prvak organizacije WBC Muaythai, ki se od januarja 2019 bori tudi za prestižno singapursko borilno organizacijo ONE Championship, je po treh rundah prepričljivo slavil po točkah. V taktični borbi, kjer so bile odločilne mnogo večje izkušnje njegovega nasprotnika, je Vidmar sicer prevzel pobudo in bil bolj napadalen, Anglež pa je z izmikanjem odprti borbi in obrambnim načinom iztržil ravno dovolj točk za zmago.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Vidmarjevi kategoriji (do 75 kilogramov) je naslov svetovnega prvaka osvojil Maročan Youssef Assouik, ki je po tesni polfinalni borbi z 29-28 premagal prav Nolana, v finalu pa s 30-27 še Madžara Nardelottija Zoltana.

Svetovnega prvenstva v Abu Dabiju se je sicer udeležilo preko 600 tekmovalcev iz vseh šestih kontinentov. Tajski boks je namreč v zadnjih letih pod okriljem Mednarodne zveze tajskega boksa (IFMA) močno okrepil svoje delovanje in tudi uradno postal del olimpijske družine, zato je nastop tajskih boksarjev na olimpijskih igrah le še vprašanje časa.

Svetovno prvenstvo je bilo hkrati tudi prvo v vrsti kvalifikacijskih tekmovanj za Svetovne igre borilnih športov, ki bodo potekale prihodnje leto v Riadu. Svetovni prvaki v moški in ženski konkurenci so se na igre uvrstili neposredno.

Utrinek iz Vidmarjeve prve borbe
Utrinek iz Vidmarjeve prve borbe FOTO: IFMA

Vidmar, ki ga je v Abu Dabiju spremljal selektor slovenske reprezentance in trener Andrej Žveglič, je bil kot že rečeno edini predstavnik Slovenije. Gre namreč za posledico dveh let epidemije, ki je ohromila delovanje slovenskih klubov, predvsem njihovih tekmovalnih skupin. Slovensko zvezo tajskega boksa posledično pesti tudi finančna podhranjenost.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.