Borilni športi

Wilder: Joshua se je proti Ruizu predal, izgubil bo tudi povratni obračun

London, 27. 07. 2019 11.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Neporaženi svetovni prvak supertežke kategorije verzije WBC Deontay Wilder bo jeseni proti Kubancu Luisu Ortizu že desetič branil šampionski pas, ki si ga je priboril pred skoraj štirimi leti in pol. Wilder, ki je v preteklosti že bil eden največjih kritikov Anthonyja Joshue, je med pripravami na obračun z Ortizom znova izstrelil nekaj strupenih puščic v smeri britanskega boksarja.

Deontay Wilder ne velja za boksarja, ki bi pretirano pazil na to, kaj pove. Američan je vedno znal poskrbeti za kakšno kontroverzno izjavo na račun svojih neposrednih tekmecev. Prav nič drugače ni med pripravami na "jubilejni" obračun, ko bo jeseni desetič branil naslov svetovnega prvaka težke kategorije verzije WBC. Datum obračuna s Kubancem Luisom Ortizom je zaenkrat še skrivnost, a naj bi se po ugibanjih svetovnih medijev odvil v začetku novembra. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Bronze Bomber", kot je v boksarskih krogih znan 33-letnik iz ameriške zvezne države Alabama, je med obiskom Londona za angleški SkySports dejal, da Anthony Joshua še zdaj ne ve, kako je 1. junija izgubil obračun z Andyjem Ruizom. "Joshua se je po mojem mnenju v tisti borbi predal. Povsem je odnehal. Ko se kar štirikrat znajdeš na tleh, je težko nadaljevati s trezno glavo. Mislim, da še sam ne ve, kako je dvoboj izgubil," je dejal Wilder, ki štiri leta mlajšemu Britancu še nima namena ponuditi priložnosti za obračun. "To ni konec za Anthonyja. Samo zaradi tega, ker je izgubil, še ne pomeni, da je njegove kariere konec. Tudi če izgubi revanšo z Ruizom, kar mislim, da jo bo."

Joshua, ki se je po junijskem spektakularnem porazu proti Ruizu, v katerem je izgubil šampionske pasove verzij WBA, IBF in WBO, zavil v medijski molk, naj bi se že decembra v New Yorku znova potegoval za omenjene pasove proti svojemu junijskemu krvniku. Čeprav je bil Joshuin poraz za mnoge prava senzacija, pa Wilder ni bil presenečen. "Poraz Joshue je bil dobra stvar za naš šport. Nov boksar, ki je kupil "loterijsko srečko", je stopil na sceno in povsem deklasiral prvaka. Vesel sem za Ruiza, saj je njegova življenjska zgoda podobna moji. Boks nama predstavlja izhod iz revščine, iz nevarnih sosesk, v katerih sva odrasla. Niti malo nisem bil presenečen nad njegovo zmago."

Deontay Wilder je prepričan, da je boks v supertežki kategoriji znova na najvišjem nivoju.
Deontay Wilder je prepričan, da je boks v supertežki kategoriji znova na najvišjem nivoju. FOTO: AP

Po letih dominacije bratov Klitschko, ki jo je Wilder označil za nezanimivo obdobje boksa, ima zdaj supertežka kategorija svetlo prihodnost. "Menim, da je naša kategorija znova prevzela primat, ko je govora o kvaliteti obračunov. Gre za izredno izenačeno in vznemirljivo kategorijo, ko imaš kopico boksarjev, ki se lahko borijo za mesto najboljšega," je še dejal neporaženi Wilder, ki naj bi se že dogovoril za drugi obračun s Tysonom Furyjem, edinim tekmecem, ki ga v svoji profesionalni karieri še ni premagal.
 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Profesormarck
28. 07. 2019 16.24
+7
Dvoboji Wilderja so mi najboljši,ni je večje poslastice.Ta bo pospravil king konga,furya in jashuo-v to sem trdno prepričan.Ima najmočnejši udarec od vseh.Vprašaje furya,če men ne verjamete !
AnthonyfJoshua
27. 07. 2019 17.53
+7
Wilderjeva kariera, je kolikor toliko solidna na račun AJ-ovega imena. Kdor spremlja boks sceno zadnje dve leti, bo vedel o čem govorim. Lp
bogdajmir
27. 07. 2019 15.21
+8
z Joshuo je bilo nekaj narobe: ali je doživel pretres možganov, za kar obstaja veliko dokazov, potem je možno, da je Ruiz bil nadopingiran (nisem še videl koga, ki bi tako noro nadaljeval, potem ko ga je AJ spravil na tla), lahko pa, da je bilo krivo podcenjevanje Ruiza, manjko kondicije, preveč mišic, ki potem požrejo ves kisik med borbo ... kar se tiče Wilderja se izogiba Joshue kot kristus križa! tudi z Whytom ni želel češenj zobati
bikoborec69
27. 07. 2019 14.21
+9
BELAN
27. 07. 2019 13.37
+20
Wilder si mogoče zmagal proti kralju ciga.....
pokercat912
27. 07. 2019 14.51
-10
zemoo
27. 07. 2019 16.05
+4
kralju ciga haha upam da ne prevajaš kakšnih filmov ipd..
BELAN
27. 07. 2019 17.04
+3
Profesormarck
28. 07. 2019 16.21
+2
Tudi izgubil ni,sa še ima pas-ali ? Furiya je spravil dvakrat na tla,sam ni bil na tleh-ali !