Borilni športi

'Tank' Davis hiro 'uspaval' Nuneza in ubranil naslov prvaka

Baltimore, 27. 07. 2019 20.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Gervonta Davis ostaja svetovni prvak po različici WBA v superperesni kategoriji, potem ko je s tehničnim nokavtom v drugi rundi hitro zaustavil izzivalca Ricarda Nuneza. 24-letnik je naslov ubranil v svojem rodnem Baltimoreju.

Gervonta "Tank" Davis je pred borbo za naslov prvaka po različici WBA v superperesni kategoriji odločno napovedal, da bo izzivalca Ricarda Nuneza nokavtiral v petih rundah in to napoved tudi uresničil. Borbo za naslov prvaka je začel odločno in prevladoval že v prvi rundi, v kateri je nasprotniku zadal veliko udarcev predvsem v telo. V drugi pa je nato svoje 'merilne naprave' še bolj nameril in s serijo dveh levih krošejev hitro končal borbo. Čeprav je Nunez z borbo želel nadaljevati, pa jo je glavni sodnik kljub temu prekinil, predvsem v luči dogodkov v zadnjih dneh, ko sta zaradi prejetih udarcev v ringu življenje izgubila dva mlada boksarja. 

Posnetek borbe med Gerovnto Davisom in Ricardom Nunezom vas že čaka na VOYO!

Davis je tako zabeležil še 22. profesionalno zmago in 21. z nokavtom in seveda ostaja nepremagan in je po borbi nemudoma napovedal, da se želi pomeriti s številko ena omenjene kategorije, Miguelom Bercheltom, ki si trenutno tudi lasti pas po različici WBC. Na drugi strani pa je Nunez v svoji 24. profesionalni borbi zabeležil še tretji poraz. 

Levi kroše Gervonte Davisa, ki je pokončal Ricarda Nuneza.
Levi kroše Gervonte Davisa, ki je pokončal Ricarda Nuneza. FOTO: AP

Še pred osrednjo borbo večera smo na VOYO spremljali dva obračuna. V prvem je po zelo sporni sodniški odločitvi slavil Ladarius Miller, ki je po deljeni sodniški odločitvi premagal Jezzrela Corralesa, čeprav je bil slednji vsaj sedem od desetih rund boljši nasprotnik v ringu. V drugi borbi večera pa je legendarni Yuriorkis Gamboa brez težav opravil z Romanom "Rockyjem" Martinezom. Nekdanji prvak lahke in peresnolahke kategorije je namreč prav tako slavil z nokavtom v drugi rundi. Posnetki vseh borb vas čakajo na VOYO!

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.