Hokej

Jeseničani v polfinalu alpske lige še drugič zmagali

Bolzano, 25. 03. 2023 20.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Sija Acronija Jesenic v polfinalu alpske lige vodijo z 2:0 v zmagah. Danes so na drugi tekmi v gosteh premagali Ritten s 3:0 (0:0, 2:0, 1:0). Za uvrstitev v finale slovenska ekipa potrebuje še dve zmagi.

Jeseničani so na pol poti do finala alpske lige.
Jeseničani so na pol poti do finala alpske lige. FOTO: Luka Kotnik

Jeseničani so na dobri poti, da ponovijo uvrstitev v finale iz lanske sezone. Takrat so v polfinalu izločili istega južnotirolskega tekmeca, izid v zmagah je bil 3:1. V tej sezoni že v polfinalu igrajo na štiri zmage.

Že na prvi tekmi v Podmežakli so Jeseničani pokazali, da je Ritten tekmec po meri. Strli so ga sicer šele v zadnji tretjini in se potem na koncu uspešno ubranili ob igri Italijanov brez vratarja.

tokrat je bil potek tekme podoben. Ritten je na domačem terenu pritisnil, a sta bili moštvi do polovice enakovredni, gostje pa niso izkoristili edine prednosti igralca več v tem obdobju. A so nato temelje za zmago postavili v le nekaj minutah ob koncu drugega dela. Najprej je domačega vratarja Haydna Hawkeyja po slalomu v obrambi tretjini premagal Joonas Larinmaa, nato pa je praktično v zadnji sekundi tretjine odbitek po strelu Gašperja Glaviča v mrežo pospravil Eric Pance.

Tako dober, kot je bil konec druge tretjine, je bil za železarje tudi začetek tretje. Že po 15 sekundah je namreč nezbranost domače obrambe še enkrat izkoristil Pance ter poskrbel za 3:0. To pa je bilo vodstvo, ki ga vse bolj nervozni domači niso mogli izničiti. Z disciplinirano igro in trdno obrambo, vratar Antti Karjalainen do konca ni prejel gola, so Jeseničani zanesljivo slavili.

Slovenska ekipa je sicer v četrtfinalu gladko, po štirih tekmah, premagala zasedbo iz Vipitena (zmagala je s 4:2, 2:0, 3:0 in 2:1 po podaljšku). Polfinale v alpski ligi poteka na štiri zmage, tretja tekma bo 28. marca na Jesenicah, 30. marca pa četrta na terenu Rittna. Če finalist takrat še ne bo znan, pa so naslednji termini še 1., 4. in 6. april.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.