Hokej

Ovečkin korak pred Gretzkyjem

Vancouver, 30. 11. 2022 13.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ruski hokejski zvezdnik, kapetan Washington Capitals Aleksander Ovečkin, je v noči na sredo zrušil rekord legendarnega Wayna Gretzkyja. Z dvema goloma ob zmagi na gostovanju pri ekipi Vancouver Canucks (5:1) je postal rekorder po številu doseženih golov na gostovanju.

Aleksander Ovečkin je s 403 doseženimi goli novi rekorder lige NHL, ko gre za gole dosežene na gostovanjih. Zvezdniku moštva Washington Capitals je dosežek uspel v 18. sezoni med severnoameriško hokejsko elito, z dosežkom pa je prehitel člana hiše slavnih Wayna Gretzkyja. "Vselej je lepo, ko prehitiš največjega," je po vknjiženem rekordu povedal 37-letnik in dodal: "Ni pomembno, kako dolga je pot do uspeha. To je zgodovinski dosežek." Obenem se je zgodilo drugič v letošnji sezoni, da je dosegel več kot gol na tekmo, trenutno je pri številki 160 na dosedanji športni poti, pred njim pa je z 189 goli le Gretzky.

NHL analitiki so dodali, da je bil to 135. uvodni gol na tekmi, s čimer se je izenačil še z enim velikanom, češkim hokejskim virtuozom Jaromirjem Jagrom.

Na začetku meseca zadišalo po rekordih

V začetku meseca je Ovečkin postavil rekord, ko gre za največ doseženih golov za eno franšizo. S 787. v karieri je ujel Gordieja Howa, ki mu je to uspelo v dresu Detroit Red Wingsov. A prehiteti velikega Gretzkyja je vendarle dosežek posebnega pomena. "Vselej, ko prehitiš Wayna Gretzkyja, v katerem koli statističnem elementu, je to nekaj izjemnega, kar si zasluži stoječe ovacije. In Alex jih je dočakal," je po tekmi dodal center Washingtona Dylan Strome. Kljub vsemu pa izjemni individualni dosežki ruskega superzvezdnika – v letošnji sezoni je pri 23 točkah – niso zagotovilo za uspeh. Na lestvici vzhodne konference so Capitalsi po 24 odigranih tekmah šele na 6. mestu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

server
30. 11. 2022 17.22
Mimogrede, kakšen pa je bil razultat te tekme? Ne piše niti, katera ekipa je zmagala! Vem, lahko pogledam na internet, ampak zakaj bi taval po njem, če bi v tem članku lahko bil en dodaten stavek...
server
01. 12. 2022 08.48
Hvala avtorju/uredništvu za popravek članka (dodan rezultat tekme)!
exeskim
30. 11. 2022 14.10
+0
Ovečkin? Rus? A njemu pa niso sankcij nabili in mu zasegli vsega premoženja? Ursullllaaaaaaaaaaaaaaaaaa, kje si ? ? ?