Hokej

Ovečkin se je izenačil z Jagrom na tretjem mestu večne lestvice

New York, 09. 03. 2022 10.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
0

Aleksander Ovečkin je zadel dvakrat in se s skupaj 766 goli na večni lestvici lige NHL po številu golov v karieri na tretjem mestu izenačil s slovitim Čehom Jaromirjem Jagrom. Hokejisti ekipe New Jersey Devils so v ligi NHL na domačem ledu prizadejali poraz najboljši ekipi zahodne konference, Colorado Avalanche.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Devilsom je to uspelo v velikem slogu. Vragi so namreč sprva proti gostom zaostajali z 0:3, nato pa so mladi hokejisti s petimi zaporednimi zadetki navdušili več kot 12.000 gledalcev v Newarku in slavili s 5:3.

Po dveh tretjinah je bilo sicer 3:3, nato pa je najprej Nathan Bastian slabih sedem minut pred koncem dosegel gol za prednost gostiteljev z igralcem več, Jegor Šarangovič pa je zapečatil končni izid z zadetkom v prazna vrata. "Ko pogledaš, mislim, da smo igrali že veliko takšnih tekem, na katerih zaostajaš in se boriš, a ti ne uspe priti nazaj in zmagati. Danes sem verjel, da nam bo uspelo," je dejal kanadski trener na klopi vragov Lindy Ruff.

Za gostitelje so zadeli še Tomaš Tatar, Ty Smith in Damon Severson, vratar Nico Daws je zbral 23 obramb, Jesper Bratt je k zmagi dodal tri podaje, Jack Hughes pa dve. "To je jasno velika zmaga. Znotraj ekipe skušamo ustvariti zmagovito miselnost, da se nikoli ne smeš predati. In točno takšne tekme ti pomagajo spremeniti ekipni duh. Res smo si zaslužili današnjo zmago," je dejal Tatar, ki je z golom na tekmi vpisal 400. točko v ligi NHL.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Washington Capitals so v Kanadi zmagali s 5:4. V olimpijskem mestu je blestel Aleksander Ovečkin, ki je dosegel dva zadetka in se s skupaj 766 goli na večni lestvici lige NHL po številu golov v karieri na tretjem mestu izenačil s slovitim Čehom Jaromirjem Jagrom. Prvi na lestvici je Kanadčan Wayne Gretzky (894 zadetkov), drugi pa Gordie Howe (801).

Calgary Flames, druga najboljša ekipa zahoda, kjer so Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja z 71 točkami (toliko jih imajo na tretjem tudi St. Louis Blues) v boju za končnico na četrtem mestu, je prav tako doživela poraz na domačem ledu.

Philadelphia Flyers so z 2:1 premagali Vegas Golden Knightse, druga najboljša ekipa vzhoda Florida Panthers pa je s 4:3 zmagala na gostovanju pri Pittsburgh Penguinsih. Toronto Maple Leafs so bili s 6:4 boljši od ekipe Seattle Kraken, visok poraz pa so doživeli Detroit Red Wingsi, ki so v domači dvorani z 2:9 klonili proti najslabši ekipi zahodne konference, Arizona Coyotes. Nick Schmaltz je k zmagi prispeval po dva gola in podaji, Jakob Chychrun in Nick Ritchie pa oba po en gol in dve podaji.

St. Louis Blues, ki so na lestvici zahodne konference z enakim točkovnim izkupičkom kot kralji mesto pred njimi, so doma z 1:4 izgubili proti Ottawa Senatorsom. Nashville Predatorsi so z 2:1 ugnali Dallas Starse, Winnipeg Jets so bili s 7:4 boljši od Tampa Bay Lightning, Chicago Blackhawks pa z 8:3 od Anaheim Ducksov. Domačo zmago so vpisali tudi hokejisti Minnesote Wild, ki so bili s 5:2 boljši od New York Rangersov.

Aleksander Ovečkin
Aleksander Ovečkin FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.