Kolesarstvo

Bosta Roglič in Tratnik znova združila moči?

Ljubljana, 18. 04. 2024 10.24 | Posodobljeno pred 13 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zmagovalec belgijske kolesarske klasike Omloop Het Nieuwsblad Jan Tratnik (Visma Lease a Bike) bi utegnil v sezoni 2025 znova združiti moči z dobrim prijateljem in kolesarskim zvezdnikom Primožem Rogličem. Minulo sezono sta skupaj sodelovala pri Jumbo Vismi.

Ko je Ralph Denk, šef kolesarske ekipe Bora Hansgrohe, pred letom dni, tik pred zadnjim spomenikom sezone 2023 (dirko po Lombardiji) potrdil, da bodo v novo sezono svetovne serije vstopili močnejši za Primoža Rogliča, je bil primoran odgovoriti na številna podvprašanja. Tudi, ali je Kisovčan izrazil kakšno dodano željo po prihodu koga od pomočnikov. Denimo Jana Tratnika, ki si ga je neskončno želel pri takratni Jumbo Vismi. "Slovenci so izjemni kolesarji, ampak v tem trenutku ne bo nikogar dodatno. Imamo 30 kolesarjev in njegove želje po slovenskem pomočniku niso bile del naših pogajanj," je oktobra lani povedal nemški šef ekipe. 

Jan Tratnik naj bi po koncu sezone nizozemsko ekipo zamenjal z nemško.
Jan Tratnik naj bi po koncu sezone nizozemsko ekipo zamenjal z nemško. FOTO: Visma–Lease a Bike

A po prvih dirkah letošnje sezone, privajanju Rogliča na drugačen sistem, kot so ga vzpostavili njegovi nizozemski delodajalci, je morda vsem v ekipi bolj jasno, kaj še potrebujejo. Bolj natančno, kaj potrebuje prvi Slovenec, ki se lahko pohvali z zmago na Giru in Vuelti. Odgovor je Jan Tratnik, ki naj bi bil po poročanju specializiranega kolesarskega portala GCN tik pred sklenitvijo dogovora z Boro Hansgrohe. Jasno je, na uradno potrditev bo treba počakati do 1. avgusta, kot je zapisano v pravilih Mednarodne kolesarske zveze (UCI).

Zmagovalec belgijske klasike Omloop Het Nieuwsblad ne velja le za izjemnega kolesarja, sposobnega zmagovanja etapnih dirk, ampak tudi za velikega Rogličevega prijatelja. Obenem pa je jasno, da je v najtežjih trenutkih neskončno pomembno imeti v ekipi rojaka. 

Tratnik v postavi za Giro in Tour

Za kako izjemnega posameznika gre, ni treba posebej poudarjati, v ekipi Visma Lease a Bike pa so ga že uvrstili na seznam kolesarjev, ki bodo nastopili na dirki po Italiji in nato še dirki po Franciji. Zagotovo preizkušnji, na katerih bo imel pomembno vlogo pri uresničevanju zastavljenih ciljev. Tratnik je sicer leta 2020, kot član Bahrain Victoriousa, že okusil slast zmage na italijanski pentlji. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RdečiKarton
18. 04. 2024 11.41
+2
Jan je odličen kolesar. Da ga niso povabili v BORO je zgolj na njihovo škodo.
Podlesničar
18. 04. 2024 12.50
+1
Verjetno je kar lepo pogodbo dobil pri čebelah.
murate
18. 04. 2024 14.27
Kaj pa če ima jan kakšno pogodbo...in potem bo v ekipi z Primožem ali pogijem
StAnalitik
18. 04. 2024 15.34
+2
podlesničar,kje ste našli novinarji in ti čebele? Na Eurosportu govorijo o sršenih.Poglej slikico čebelice in sršena in ju boš tudi po barvi ločil.Ose ali sršeni so rumeno- črni,no pa močerad tudi.Čebele pa niti približno
RdečiKarton
18. 04. 2024 16.28
+1
Baje je Jan že podpisal za BORO. In bravo StAnalitik! Sploh če govorimo o slovenski sivki...
petka5
18. 04. 2024 11.15
+7
Gremo Jan... super bi te bilo videti v Bori skupaj s Primožem.
Podlesničar
18. 04. 2024 12.54
-3
Super bi blo videt vse slovence v eni ekipi... Pogača, Tratnik, Novak, Mohorič, Mezgec.. superpomočnik Roglič, bi bla kar močna ekipa.
Boris Kavčič
18. 04. 2024 15.44
+1