Kolesarstvo

Colbrelli zaradi težav s srcem končal kariero

Rim, 30. 10. 2022 12.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Italijanski kolesar Sonny Colbrelli je po nasvetih zdravnikov zaradi težav s srcem končal športno kariero, je sporočilo njegovo moštvo Bahrain-Victorious. Dvaintridesetletnik iz Desenzana se je 21. marca po prvi etapi dirke po Kataloniji zgrudil, življenje pa so mu s hitrim posredovanjem rešili zdravniki z defibrilatorjem.

Sonny Colbrelli slavi največjo zmago v svoji karieri na lanski izvedbi Pariz–Roubaix.
Sonny Colbrelli slavi največjo zmago v svoji karieri na lanski izvedbi Pariz–Roubaix. FOTO: AP

Sonny Colbrelli se je po sprintu in osvojenem drugem mestu v prvi etapi dirke po Kataloniji zgrudil v cilju. Na pomoč je takoj prišla zdravniška služba, ki ga je začela oživljati. Po 45 minutah so Italijana odpeljali v bolnišnico. Nekaj dni kasneje se je vrnil v domovino in razmišljal o povratku, po tem, ko so mu na kardiološki kliniki v Padovi vstavili defibrilator. V zadnjem času je le rahlo treniral, po zadnjih pregledih in nasvetih zdravnikov pa bo končal športno pot.

"Pred letom dni sem v tem času proslavljal najpomembnejši uspeh v moji karieri – zmago na Pariz–Roubaixu. Nikoli si nisem predstavljal, da bom leto kasneje pred enim najzahtevnejših obdobij v življenju. Ampak to je moje življenje in postavil sem ga na kocko, zato sem zdaj zanj še toliko bolj hvaležen. Dalo mi je drugo priložnost," je v izjavi za ekipo dejal Colbrelli.

"Iz severnega pekla sem lani prišel kot zmagovalec, to mi je uspelo na legendarni način, kar bo ostalo zapisano v zgodovino. O tem bom lahko pripovedoval svojim otrokov. Svoje življenje dolgujem prav njim, družini in prijateljem. Iz tega črpam moč, da sprejmem to odločitev. Nikoli v svoj življenjepis ne bom dodal zmage na dirki po Flandriji, ki bo ostala neuslišana želja," je še dodal Italijan.

V Italiji z vstavljenim defibrilatorjem že tako ne bi smel tekmovati v poklicnem športu, podobno kot danski nogometaš Christian Eriksen po srčnem zastoju na lanskem EP. Tisti čas je bil član Interja iz Milana.

"Tisti, ki so bdeli nad podobnimi primeri, kot je bil Eriksenov v nogometu, so analizirali tudi moj primer. Kolesarstvo ni nogomet. Mi treniramo po cestah v nenadzorovanih okoljih, zato hitra pomoč večkrat ni mogoča, saj si ure in ure sam na odročnih in manj prometnih cestah," je še nekaj razlogov za konec kariere navedel zdaj nekdanji kolesar Bahrain-Victoriousa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ostal bo del ekipe, v kateri imajo Slovenci pomembno vlogo

V tej ekipi je bil v minuli sezoni moštveni kolega štirim Slovencem, Mateju Mohoriču, Janu Tratniku, Domnu Novaku in Matevžu Govekarju. Tratnik se prihodnjo sezono seli k Jumbo-Vismi, Novak pa k UAE Team Emirates.

"Sonny je bil del naše ekipe od samega začetka. Je velik šampion in ponosen sem, da smo mu lahko pomagali izpolniti potencial, v zameno pa je v našem dresu dosegal neverjetne rezultate. Zdaj je najbolj pomembno, da ostane zdrav. Veseli smo, da nam bo še naprej pomagal s svojimi izkušnjami," je ob tem dejal šef ekipe Milan Eržen in potrdil, da bo izkušeni Italijan ostal del moštva.

Colbrelli je v karieri slavil na 34 dirkah, od tega sedemkrat v svetovni seriji. Največji uspeh je zagotovo zmaga na lanskem spomeniku ParizRoubaix. V letu 2021 je postal tudi evropski prvak v domačem Trentu, prvo poklicno zmago pa je slavil na dirki po Sloveniji leta 2014, in sicer v drugi etapi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Našvasan_zob
30. 10. 2022 15.30
+6
Nekam veliko je takih primerov zadnjih par let... Osebno stavim, da se bo trend nadaljeval... Raziskav in analize pa seveda ne bo... Je interes, da JE NI...
osancta simplicitas
30. 10. 2022 13.52
+3
ali zarADI PROTEINOV.....
Alfi2
30. 10. 2022 13.19
+7
Profesionalno kolesarstvo in tezave s srcem,zal nic presenetljivega
Roko66
30. 10. 2022 13.07
+0
Karma Sony,karma...
Geres
30. 10. 2022 13.45
-2