Kolesarstvo

Evenepoel v lov na rožnato majico

Amalfi, 30. 11. 2022 14.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Belgijski kolesarski čudežni deček Remco Evenepoel se je odločil. Zmagovalec Vuelte in svetovni prvak (cestna dirka) iz Wollongonga si je izbral tritedensko dirko, na kateri bo nastopil v novi sezoni. To bo Giro d'Italia.

Čakanja je konec. Če so do danes, številni specializirani kolesarski mediji zgolj ugibali, katero tritedensko dirko bo za nastop v novi sezoni svetovne serije izbral Remco Evenepoel, za svetovnega prvaka ni več dvoma. Izbral je dirko po Italiji. Svetovni prvak je ravno na Apeninskem polotoku, natančneje v Amalfiju, našel dobre pogoje za vrhunske priprave pred snidenjem s klubskimi kolegi pri Quickstep Alpha Vinylu, obenem pa se je odločil, da s pomočjo instagrama sledilcem sporoči, da se v majici svetovnega prvaka, podaja v boj s konkurenti za rožnato majico. "Pošiljam posebno sporočilo. Leta 2023 bom vozil na dirki po Italiji. Zelo se veselim tega in to bo nekaj posebnega, saj tja prihajam z mavrično majico," je v posnetku povedal 22-letnik, ki ga 6. maja čaka uvodni kronometer v Fossacesii Marini, skupno pa bodo kolesarji v 21 etapah prevozili 3448 kilometrov in opravili z 51300 višinskimi metri.

Remco Evenepoel se je po zmagi na Vuelti odločil, da je čas za nastop na Giru.
Remco Evenepoel se je po zmagi na Vuelti odločil, da je čas za nastop na Giru. FOTO: AP

Belgijski zvezdnik ima za sabo sanjsko tekmovalno leto 2022. Dosegel je kar 15 zmag, prvi prečkal ciljno črto na spomeniku Liege - Bastogne - Liege in po dolgih sušnih letih prinesel zmago Belgiji na tej pomembni dirki. Pokoril je elito na klasiki San Sebastian, dve etapni zmagi na Vuelti je nadgradil tudi s skupno zmago na omenjeni preizkušnji. A kot, da že omenjeni dosežki ne bi bili nekaj neverjetnega, športnik iz Aalsta je v avstralskem Wollongongu postal svetovni prvak. Evenepoel je bil eden tistih, ki so v zaključku tekmovalnega leta še ogrožali končno prvo mesto Tadeja Pogačarja na lestvici Mednarodne kolesarske zveze, a ko je sklenil, da zaradi poroke z Oumaimo Oumi Rayane, predčasno zaključi sezono, je postalo jasno, da se bo Pogi brez večjih težav ostal na vrhu.

'Pobeg' iz Belgije je bil nuja

V mesecu dni je postal svetovni prvak, se poročil, odšel na medene tedne in zapustil domovino za nekaj časa. V prihodnje bo živel v Španiji. Želel si je okolice, primerne za vrhunski trening, po drugi strani je nujno potreboval mir, ki ga v Belgiji, po vseh uspehih, nima več. "Okolica Alicanteja je izjemna za dober trening. Skozi celotno leto vremenske razmere dopuščajo kakovostne pogoje za delo. Za nameček sem našel še zahtevnejše pogoje, kot v Ardenih, saj si želim narediti naslednji razvojni korak, poiskati dodaten izziv, ki ga ponujajo zahtevni vzponi. Pred letom dni sem v zimskih mesecih že odšel tja. Takrat sem še bival v hotelu, zdaj pa bo vse skupaj drugače. Pravzaprav sem stanovanje rezerviral že pred letom dni, po medenih tednih na Maldivih sva nekaj časa še preživela doma, toliko, da sva pripravila vse za selitev, nato pa vožnja do Alicanteja," je selitev konec oktobra komentiral izjemni kolesar, ki je skupaj s Pogačarjem predstavnik nove generacije šampionov. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

poper00
30. 11. 2022 19.03
Normalno.Če bi šel na Tour bi imel tam vsaj tri ,ki jih realno ne bi mogel premagati.