Kolesarstvo

Majka: S Pogačarjem je enostavno, z njim preživim več časa kot s svojo ženo

Rogaška Slatina, 16. 06. 2022 16.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jakob Batič, Matic Flajšman
Komentarji
1

Dylan Groenewegen je bil veliki junak druge etape dirke po Sloveniji, ki se je zaključila s ciljnim sprintom v Rogaški Slatini. Po uspehu se je zahvalil ekipnemu kolegu Luki Mezgecu, ki je bil ob njem do zadnjih nekaj sto metrov. Matej Mohorič ni bil zadovoljen z izplenom Bahrain Victoriousa. Še naprej vodilni v skupnem seštevku Rafal Majka pa vztraja, da je Tadej Pogačar tisti, ki bo pri Team UAE Emirates napadal zeleno majico. "Z njim preživim več časa kot s svojo ženo. Nikoli ni stresno. Vesel sem, da vozim z njim," je novinarje v mešani coni še nasmejal Poljak.

Dylan Groenewegen je v Slovenijo prišel z željo, da še oplemeniti svoj že tako bogat izplen etapnih zmag. V Rogaški Slatini, kjer je bil cilj druge etape, je prikolesaril do 61. v karieri, potem ko se je v zadnjem kilometru iz ozadja izstrelil na prvo mesto. "Bilo je težje, kot sem si sprva mislil. Ekipa je naredila odlično delo. Sploh ko je Bahrain začel navijati tempo, je bil vedno vsaj eden ob meni," je Nizozemec najprej pohvalil svoje ekipne kolege.

Med njimi se je prav gotovo najbolj izkazal naš najhitrejši sprinter Luka Mezgec, ki je prispeval levji delež k 14. zmagi ekipe BikeExchange – Jayco v tej sezoni. "Ko smo prišli v finale, smo imeli vse pod nadzorom. V zadnjem zavoju sem izgubil Luko, a mi je nato naredil dovolj prostora, da mi je uspelo zmagati," je Groenewegen še pokomentiral zaključek etape. 

Kolesarji so imeli zopet privilegij, da jih je na poti od Ptuja do Rogaške Slatine spremljalo ogromno število navijačev, nad čemer 28-letni zmagovalec ni bil presenečen: "Kolesarstvo je v Sloveniji izjemno priljubljeno. O tem mi je govoril že Luka. Pred tem sem enkrat tu že dirkal s Primožem Rogličem (leta 2018, op .a.). Videti je, da je kolesarstvo tu zares priljubljeno." 

'Ne dirkamo, da bi bili deveti'

Povsem drugačno je bilo razpoloženje v Bahrain Victoriousu, kjer so želeli v položaj za zmago pripeljati debitanta v ekipi Matevža Govekarja. Prav zato je Matej Mohorič skupaj z Janom Tratnikom slabih 50 kilometrov pred ciljem prevzel diktiranje tempa, s čimer je iz glavnine odpadlo kar nekaj pretendentov za etapno slavje.

"Na koncu nismo zmagali. Ni nam uspelo. Vedeli smo, da je Matevž nov, da rabi še nekaj izkušenj. Napadli smo, da bi se otresli sprinterjev, a sta tako Groenewegen kot Pascal Ackermann uspela držati ritem. Ni se izšlo po željah," razočaranja ni skrival Mohorič in o devetem mestu Govekarja povedal še: "Ne dirkamo, da bi bili deveti. Ni najboljše, ampak se bomo naučili za drugič." 

Tadej Pogačar je ohranil tretje mesto v skupnem seštevku.
Tadej Pogačar je ohranil tretje mesto v skupnem seštevku. FOTO: Aljoša Kravanja

Majka zatrdil, da je Pogačar še naprej 'šef' emiratov

Pri Team UAE Emiratesu so v četrtek napadali drugo zaporedno etapno zmago. Potem ko je v sredo v Postojni slavil Rafal Majka, je imel tokrat priložnost eden najboljših sprinterjev v karavani Ackermann, ki pa se je moral zadovoljiti s tretjim mestom. 

Kljub temu je bilo razpoloženje v ekipi Tadeja Pogačarja po izjavah sodeč zelo dobro. Majka je namreč obdržal zeleno majico vodilnega, Pogačar pa je v cilj prav tako pripeljal v času zmagovalca. Poljak ima tako pred dvakratnim zmagovalcem Toura osem sekund prednosti, vmes je na drugem mestu še Domen Novak s šestimi sekundami zaostanka. 

Majka je v cilju znova razlagal, da bo Pogačar tisti, za katerega bodo delali v boju za zeleno majico. Zakaj? "Smo v Sloveniji. Jaz sem vesel s tem, da sem dobil etapo," je pojasnil in se že zazrl proti petkovi etapi s ciljem na celjskem gradu: "Jutri nas spet čaka hud tempo, sploh na zadnjem klancu, ko bodo verjetno nastale velike razlike." 

Nato je zmagovalec dirke po Sloveniji iz leta 2017 dobil še vprašanje, kako je sodelovati oziroma voziti s Tadejem Pogačarjem. "Enostavno in nikoli stresno. Z njim preživim več časa kot s svojo ženo. Zares vesel sem, da vozim z njim." 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Džordž iz džungle
16. 06. 2022 17.06
-2
🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈