Kolesarstvo

Pedersenu etapa in rumena majica, Pogačar skupno na drugem mestu

Pariz, 06. 03. 2023 17.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Danec Mads Pedersen (Trek-Segafredo) je zmagovalec druge etape na kolesarski dirki Pariz–Nica. Drugo mesto je na 163,7 km dolgi preizkušnji med krajema Bazainville in Fontainebleau v sprintu glavnine osvojil Nizozemec Olav Kooij (Jumbo Visma), tretje pa Danec Magnus Cort (EF Education-Easy Post).

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) se ni vmešal v končni razplet današnje etape. Dvakratni zmagovalec najbolj slovite dirke na svetu po Franciji v letih 2020 in 2021 je v času zmagovalca v cilj prišel kot 55., v današnji etapi pa si je – tako kot na nedeljski uvodni preizkušnji okoli La Verriera – znova prikolesaril šest bonifikacijskih sekund, tako da je v skupni razvrstitvi napredoval na visoko drugo mesto.

Tadej Pogačar
Tadej Pogačar FOTO: AP

Pred njim je le zmagovalec današnje etape Pedersen. Njegova prednost znaša dve sekundi, tretjeuvrščeni Belgijec Tim Merlier (Soudal-Quick Step) pa za slovenskim asom zaostaja dve sekundi.

"Etapni sprint je bil zares zahteven po desetih ravninskih kilometrih in zahtevnem krožišču tik pred ciljem. Moji klubski sotekmovalci so me obvarovali pred vsemi težavami in mi pripravili lep izhodiščni položaj za etapno zmago. Izjemno lep občutek je obleči rumeno majico vodilnega na tako veliki dirki, tega doslej še nisem izkusil," je po današnji etapni zmagi dejal 27-letni kolesar iz Hamletove dežele.

"Na dirkah šteje vsaka sekunda, danes sem jih pridobil šest. Razlike med kolesarji so majhne, morda se bodo v nadaljevanju dirke obrestovale današnje bonifikacijske sekunde," je izjavo 24-letnega Pogačarja po današnji etapi povzela francoska tiskovna agencija AFP.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na dirki nastopata še dva slovenska kolesarja. Jan Tratnik (Jumbo-Visma) je zasedel 64., Domen Novak (UAE Team Emirates) pa 139. mesto. Tratnik je v skupni razvrstitvi na 62. (+0:14), Novak pa na 119. mestu (+3:20).

V torek bo na sporedu 32,2 km dolgi kronometer v kraju Dampierre-en-Burly.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.