Košarka

Odlična novica za Sekulića: Žiga Samar dokazal, da lahko igra na najvišji ravni

Madrid, 09. 11. 2020 15.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vsega 19-letni slovenski košarkarski up Žiga Samar je v dresu Fuenlabrade dočakal prvo izjemno pomembno tekmo: pomeril se je z velikanom evropske košarke Real Madridom. Natančneje proti ekipi, kjer je več let izpopolnjeval svoje znanje, nato pa jo zapustil zavoljo želje po čim več igralnih minutah. V 11 minutah je galaktikom dal pet točk, ob tem pa dokazal, da se dobro znajde tudi v obrambnih nalogah.

Novopečenega selektorja košarkarske reprezentance Aleksandra Sekulića v teh negotovih časih, za katere je poskrbela pandemija novega koronavirusa, lahko nadvse veseli predstava, ki jo je proti mogočnemu Realu pokazal komaj 19-letni Žiga Samar. Še toliko boljša je novica je ta, da bi ob napredku Samarja, ki za člansko reprezentanco na uradni tekmi sicer še nima nastopa, slovenska reprezentanca dobila novega dobrega organizatorja igre, kar bi lahko bilo izjemno pomembno na tekmah, na katerih ne bo mogel nastopiti Luka Dončić zaradi udejstvovanja v ligi NBA, ki je že napovedala, da bo v prihodnji sezoni le stežka spuščala igralce na reprezentančne akcije. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Samar je na tekmi z Realom v Madridu, ki jo je Fuenlabrada izgubila z 68:79, igral 11 minut, v tem času pa v statistiko vpisal pet točk (z metom iz igre 2/3) in en skok. Prav toliko točk kot Samar je v 17 minutah igre dosegel še en slovenski reprezentant, a ta v dresu Real Madrida,  Anthony Randolph. Samar je na tekmi z Realom, v katerem se je kalil kot mladinec, pustil zelo dober vtis, tako v napadu kot v obrambi in znova dokazal, da gre za veliki up slovenske košarke.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Real Madrid se do zmage še zdaleč ni sprehodil, kot se zdi ob prvem pogledu na rezultat, Fuenlabrada je namreč z izvrstnim prvim polčasom celo vodila s 40:33. Odločila je tretja četrtina, ki jo je Real dobil s kar 28:11.

Žiga Samar se razvija v vse boljšega in boljšega organizatorja igre, kar je odlično tudi za slovensko člansko reprezentanco.
Žiga Samar se razvija v vse boljšega in boljšega organizatorja igre, kar je odlično tudi za slovensko člansko reprezentanco. FOTO: Fiba
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

realmadrid the best
09. 11. 2020 19.00
kva ti si njegov fotr??
V SHESHELJ
09. 11. 2020 17.24
+1
ŽIGA...samo glavo gor pa gasa naprej...ne pozabi velikih debat v jedilnici kar sva premlevala...cestitke in ponosen sm na tebe...B.J.
devlon
09. 11. 2020 16.32
+1
A to je nek sniff foto..