Košarka

Dončić: Rad bi, da bi imeli podobno energijo na vsaki tekmi

Dallas, 30. 11. 2022 07.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
13

Luka Dončić je z novo "maestralno" predstavo v sezoni lige NBA Dallas Maverickse vrnil na zmagovalno pot. V pravem trenutku in bil je skrajni čas, saj so štirje zaporedni porazi močno načeli razpoloženje Teksašanov v slačilnici. Za nov trojni dvojček, peti v sezoni in 51. v karieri, je 23-letni Ljubljančan dosegel 41 točk ter dodal dvanajst skokov in prav toliko asistenc. Po tekmi z aktualnimi prvaki je bil pričakovano precej bolj židane volje kot v zadnjih dneh, ko ekipi prav nič ni šlo od rok ... "To smo potrebovali. Zmago, v kateri je vsak dodal svoj delež. In zmaga proti prvakom lige je prav gotovo primerna doza samozavesti za prihajajoče tekme." Dallas v tem tednu čakata še dve tekmi, gostovanji v Detroitu in New Yorku.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Vse bo lažje po tej zmagi. Odvalil se nam je velik kamen od srca," je zbrane novinarje "pozdravil" Luka Dončić, prvi mož sosedskega obračuna proti ekipi Goden Sate Warriors, ki v tej sezoni uživa status aktualnih prvakov lige. Odlična ekipna tekma in povrhu vsega nov čudežni košarkarski večer čudežnega Dončića so med armado Dallasovih navijačev prinesli žarek upanja, da je tudi v tej sezoni moč priti do odmevnega rezultata, nekateri so pod vprašaj celo postavili uvrstitev v končnico. 

Luka Dončić vs Golden State
Luka Dončić vs Golden State FOTO: Sofascore.com

Po štirih zaporednih porazih ob zelo slabi igri ni bilo moč napovedati svetle sezone niti v sanjah. "Bili smo dodatno motivirani. Lahko rečem dvakrat stimulirani. Želeli smo prekiniti črno serijo in ob tem smo imeli tudi kanček več motiva, saj so nam nasproti stali prvaki. Ko igraš proti Stephu Curryju in druščini, ni potreben nikakršen dodaten stimulans," je bil slikovit prvi mož tekme. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dončić je s petim trojnim dvojčkom v sezoni, že 51. v kratki karieri v ligi NBA, trasiral pot Teksašanov k odmevni zmagi. 

Luka Dončić je v 39 minutah dosegel 41 točk ter po 12 skokov in podaj, ob tem je ukradel štiri žoge in eno več izgubil. S petim trojnim dvojčkom, s katerim je vodilni v sezoni, je končal niz štirih porazov Dallasa.

Tokrat pa je imel končno tudi pomoč v soigralcih. "Vedno sem jim zaupal in vedno jim bom. Pridejo slabi dnevi, pridejo slabe tekme, tudi črni niz, kot je bil ta naš, a treba je vedno verjeti vase in v ekipo. Jaz sem vedno zaupal soigralcem in sedaj je nekaterim tudi steklo v napadu," je videl Ljubljančan in dodal: "Ko gre v napadu, ko teče met iz razdalje, je vsem nam lažje. Potem je tudi lažje igrati in garati v obrambi, se metati za žogo in se žrtvovati za ekipo in soigralce. Naša igra proti bojevnikom je imela prav to. Smo moštvo, ki mora igrati na ta način. Energija je bila prava in ko zarohni v American Airlines Centru, je vsem v ligi težko proti nam," je še opazil izjemni Slovenec, ki ostaja vodilni strelec lige. 

Luka Dončić in Steph Curry. Dvoboj košarkarskih velikanov je tokrat pripadel Ljubljančanu.
Luka Dončić in Steph Curry. Dvoboj košarkarskih velikanov je tokrat pripadel Ljubljančanu. FOTO: AP

"Raje bi, da me o tem ne sprašujete. Skorajda ne mine tekma, ko dobim vprašanje o strelskem učinku. Na zadnjih tekmah me je posebej motilo, da so me spraševali o statusu prvega strelca lige, saj smo beležili same poraze in je bila moja statistika nepomembna. Tudi sedaj, ko smo zmagali, ne bi rad, da se govori o mojem dosežku," je bil "skromen" prvi mož Teksašanov. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Govorite raje o Timu, Maxiju, Dorianu. Fantje so v ključnih trenutkih dali svoje. Mislim, da smo delovali, kot da gre za tekmo končnice. Tudi sicer so naše tekme proti Golden Satatu na nož. Vidi se veliko rivalstvo," je na vprašanje novinarja ameriške medijske hiše ESPN še dejal Dončić, ki ni poznal statističnega podatka, da je Dallas dobil devet od dvanajstih domačih tekem proti Golden Statu. 

Počasi postaja dolgočasno. Mislim, pa dajmo videti kaj drugega, mogoče bo kakšno magično potezo napravil z levo roko. Jason Kidd o predstavi Luka Dončića

"Res? Očitno vedno najdemo nekaj več v nas, ko gre za dvoboje z njimi. Rad bi, da bi imeli podobno energijo in pristop na vsaki tekmi. A to je nemogoče pričakovati, je pa ta zmaga gotovo smerokaz, kako v nadaljevanju sezone," je modro končal Luka Dončić, ki se zaveda, da bi se obračun lahko končal tudi drugače. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ostrostrelec Golden Stata Klay Thompson je namreč za izenačenje zgrešil trojko 2,6 sekunde pred koncem. "Bilo me je kar malce strah, ne bom lagal. To je pač Klay. Ne zgreši pogosto odprtih metov. Potem je sledilo olajšanje in veselje," je občutke v zaključku z zbranimi novinarji delil Dončić. "Ko igraš tako tekmo, s toliko emocij in tudi želje, te sreča enostavno mora pogladiti. In nas današnji večer je."

Izid:
Dallas - Golden State 116:113 (36:24, 19:30, 37:33, 24:26)
Luka Dončić 41 (14:26 iz igre, 4:8 za tri, prosti meti 9:15, dvanajst skokov in dvanajst podaj, štiri ukradene žoge in pet izgubljenih v 39 minutah)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

športnik66
30. 11. 2022 10.15
+6
To, Luka, igračino! Ponosni nate!
Mirko Igor
30. 11. 2022 09.51
+4
jutri bolje bo
30. 11. 2022 09.42
+4
Tomvojo
30. 11. 2022 08.49
-9
V statistiki; trojni dvojček, dve podaji, en skok enkrat pokazal jezik in dvakrat pukca spustu.
bu?e24 1
30. 11. 2022 08.23
+4
Pojejte se v tem ste najboljši
jung
30. 11. 2022 08.49
+0
red12
30. 11. 2022 08.12
-4
Pričakujemo 3 članke še ? zakaj ne poročate ko izgubijo in zakaj je to TOP 1 in 2 novica - ne vpliva na pomembnost in relevantnost
bu?e24 1
30. 11. 2022 08.22
+4
Priznaj da si hejter in ti je bed ker je pometal use tvoje idole
Stolček
30. 11. 2022 08.25
-5
red12, že 3.leta samo Dončič gor, Dončič dol, desno, levo...Za nogomet pa 1članek, skakalce samo omenijo, isto smučarke...Ja očitno ima vpliv in mi imamo res toliko od Dončiča, da nam brez njega živeti ni. Pri nas vse štima, ker imamo Dončiča.🤦😂
titomeni
30. 11. 2022 08.35
+8
Red mogoce zato ker je ena najbolj branih novic? Saj ves da se gre za klike.. Meni osebno tudi ena izmed najljubsih novic. Vsakemu svoje. Tudi ti ne rabis klikat ce te ne zanima oz frustrira
Stolček
30. 11. 2022 08.49
-6
Titomeni, ni najbolj brana novica, ampak najbolj vsiljiva in posiljena novica, vsak dan, 3 članki, že 3.leta. Prav nabijajo s tem Dončičem in kaj imamo zdaj od njega? Dela in igra zase in za svoj klub, in?!