Košarka

Golemac: Ko ob polčasu prejmeš 60 točk, veš, da nisi dal vsega od sebe

Ljubljana, 01. 12. 2022 08.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Cedevita Olimpija je v Evropskem pokalu doživela šesti zaporedni poraz. Ljubljanski košarkarji so gostovali v Litvi, domačini pa so bili po 40 minutah obračuna v Cido Areni boljši z rezultatom 104:98. Pred Ljubljančani je zdaj gostovanje v Zagrebu, kjer se bodo v soboto na dvoboju devetega kola rednega dela regionalne Lige ABA pomerili s Cibono.

Cedevita Olimpija – FMP Beograd
Cedevita Olimpija – FMP Beograd FOTO: Damjan Žibert

Ljubljanski košarkarji so v uvodnih minutah tekme naleteli na izredno razpoložene tekmece, ki so že v prvem polčasu dosegli kar 60 točk in si priigrali naskok 16 točk, saj so jih zmaji v tem obdobju zmogli 44. V zadnji četrtini se je slovenskim prvakom večkrat uspelo približati na manj kot deset točk zaostanka, in to po tem, ko so domačini v tretji četrtini vodili že z 20 točkami razlike. V samem zaključku srečanja so se Ljubljančani svojim tekmecem povsem približali, a so domačini našli odgovore na vse poskuse zmajev in zmaga je tako ostala doma. "Čestitke Lietkabelisu za zmago. V tekmo smo vstopili katastrofalno, zelo mehko in neorganizirano, predvsem v igri v obrambi. Razmišljali smo zgolj o napadu, ki je deloval, a ko v prvem polčasu prejmeš 60 točk, to pomeni, da na parketu nisi pustil vsega, kar si moral. Po odmoru smo nato našli igralce, ki so se bili pripravljeni boriti in igrati močneje, a je žal zmanjkalo časa za preobrat," je za uradno spletno stran kluba po novem evropskem porazu dejal trener Jurica Golemac.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Najbolj strelsko učinkovit je bil v ljubljanski zasedbi tokrat Amar Alibegović, dosegel je 19 točk. Sledila sta Yogi Ferrell in Karlo Matković s po 17, nato pa še Alen Omić in Zoran Dragić, ki se je po poškodbi, ki jo je staknil na evropskem prvenstvu, vrnil na parket. Oba sta jih v skupno bero prispevala po 11. "V prvem polčasu smo našim tekmecem dopustili preveč stvari in oni so si tako priigrali prednost. V tem delu igre smo jim pustili preveč lahkih in odprtih metov in zato so nato v drugem polčasu zadevali tudi težje mete. Skušali smo se vrniti v igro, borili smo se vse do konca, a na koncu so bile za nas usodne napake iz prvega polčasa," je tekmo v Litvi videl Amar Alibegović.

Amar Alibegović
Amar Alibegović FOTO: Damjan Žibert

Po dvoboju v Zagrebu bo sledila vrnitev na stoženski parket, v svojem domicilu pa bodo zmaji med 6. in 14. decembrom odigrali obračune z Ratiopharmom Ulmom, Partizanom in Germani Brescio. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ata_jez
01. 12. 2022 11.50
Podirajo rekorde. :-)
Fakeprofil
01. 12. 2022 11.44
+2
Se strinjam z Golemcem! Škoda, da nismo imeli trenerja, ki bi to prekinil in pravočasno ukrepal.
FAUSTOS1
01. 12. 2022 11.00
+1
O trenerju golemac pa nič dobrega in pametnega,ko neko moštvo izgublja že dobljene tekme je potrebno takoj zamenjati trenerja tako se dela v vseh uspešnih klubih.
titomeni
01. 12. 2022 10.59
+1
Ko ze mislis da se bo koncno po dolgem casu basket v Sloveniji dvignil na nek nivo, vidis da je bila samo muha enodnevnica.. Ocitno gre klub spet v pozabo za nekaj 10 let
JOSEPH HAYDN
01. 12. 2022 09.33
+4
Ko se ti to zgodi ze parkrat v sezoni pa se vedno samo jokaš, ves da je čas da spokaš z mesta trenerja
Nimasmisla
01. 12. 2022 08.53
+2
Ste pa res klasa