Košarka

'Naš največji izziv je, da zadržimo vseh 40 minut v istem ritmu'

Zagreb, 04. 12. 2022 10.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Cedevita Olimpija nadaljuje z uspešnimi predstavami v regionalni košarkarski ligi ABA. Ljubljanski zmaji so na obračunu devetega kola rednega dela z rezultatom 90:78 v Zagrebu premagali Cibono. Za ljubljanske košarkarje je to tretja zaporedna zmaga, skupno pa šesta na osmih tekmah, ki so jih do sedaj odigrali. Najpomembnejši podatek za stroko na čelu s prvim trenerjem Jurico Golemcem pa je ta, da so Ljubljančani končno igralsko kompletni. Sploh prvič v sezoni. "V tej sezoni sploh še nismo trenirali v popolni postavi," ves čas ponavlja prvi trener slovenskih prvakov Golemac.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zmaji so tekmo v svojo korist obrnili v drugi četrtini. Takrat so uspeli naravnati svoje merilne naprave, do glavnega odmora pa so zadeli kar devet metov za tri točke. Čeprav so se košarkarji Cibone izkazali za izredno borbene tekmece, to slovenskih prvakov ni zmedlo. Po nekaj minutah zadnje četrtine so povedli z dvomestno razliko, zmage pa nato niso več izpustili iz svojih rok. "Čestitke fantom za zmago. Za nami je težka tekma po vseh potovanjih, ko v zadnjem tednu praktično nismo imeli pravih treningov. Prvi polčas so naši tekmeci odigrali dobro, pametno in osredotočeno, mi pa smo bili malo mehkejši v obrambi. Kljub temu smo bili v obeh polčasih dobri in na koncu smo zasluženo zmagali. Do izraza je prišla naša kvaliteta," je za uradno klubsko spletno stran po tretji zaporedni zmagi v regionalni ligi dejal trener Jurica Golemac

Amar Alibegović
Amar Alibegović FOTO: Damjan Žibert

Zmaga v Zagrebu je vsekakor lepa popotnica pred torkovim domačim obračunom sedmega kola rednega dela evropskega pokala z Ratiopharmom iz Ulma. Izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca bodo v Stožicah skušali zabeležiti prvo evropsko zmago in tako prekiniti niz šestih zaporednih porazov. "Lepo se je domov vrniti z zmago. Potrebujemo vse zmage, ki jih lahko zabeležimo. V drugem polčasu smo stopili skupaj in dokazali, koliko kvalitete premoremo. Naš največji izziv je, da to zadržimo vseh 40 minut. Če nam to uspe, bomo slavili veliko več zmag," je prepričan prvi strelec zmajev v hrvaški prestolnici Amar Alibegović. "Vedno se je lepo vrniti v Zagreb. Tu sem odraščal in upal sem, da bom dobil priložnost za igro. Dal sem vse od sebe, bil sem motiviran in vesel sem zmage," pa je za spletno stran zmajev dejal povratnik po daljši poškodbi, hrvaški organizator igre Lovro Gnjidić.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Apoteka
04. 12. 2022 12.00
+1
Razočaran sem,ne da se mi več hodit gledat porazov v Eurokupu.