Košarka

Okorn na klopi Krke

Novo mesto, 24. 06. 2022 10.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Gašper Okorn, ki je v preteklosti vodil tudi ljubljansko Olimpijo, bo v prihodnje poveljeval košarkarjem novomeške Krke. Medvodčan, ki je nazadnje treniral zagrebško Cibono in z njo osvojil hrvaški pokal in naslov državnega prvaka, je s Krkaši podpisal večletno pogodbo. Okorn se v domovino vrača po štirih letih. V preteklosti je ta 49-letni strokovnjak v Sloveniji vodil tudi Helios in Slovan, v tujini pa je največ časa preživel na Madžarskem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"V KK Krka se intenzivno pripravljamo na sezono 22/23, ko bomo obeležili tudi 75. obletnico obstoja kluba. Ker si želimo in smo dolžni dosegati dobre rezultate, bomo temeljito prenovili igralski kader in dodali nove moči v strokovni ekipi. Zelo smo zadovoljni, da se nam je pridružil priznan slovenski strokovnjak, Gašper Okorn, ki je zasedel mesto glavnega trenerja. V prihajajoči sezoni bomo igrali slovensko prvenstvo, slovenski pokal in 2. ABA ligo. V vseh tekmovanjih, v katerih bomo nastopali, želimo v vrh. V prihajajoči sezoni bomo tudi intenzivno nadaljevali z delom v mlajših selekcijah in Krkini šoli košarke, v katerih imamo že skoraj 200 otrok," je ob predstavitvi novega trenerja za uradno spletno stran kluba povedal predsednik Krke Andraž Šuštarič. "Tudi sam izrekam dobrodošlico Gašperju Okornu. V strokovnem štabu smo potrebovali svežo kri. Po parih pogovorih z Gašperjem Okornom je bilo jasno, da se naše košarkarske filozofije ujemajo, zato smo se relativno hitro dogovorili. Z nekaj igralci še imamo veljavno pogodbo. Rok Stipčević, Andrej Stavrov, Leon Stergar in Miha Škedelj bodo tvorili ogrodje, ki ga bomo skušali nadgraditi s kvalitetnimi tujci, v določenem segmentu pa zasedbo tudi pomladiti," je povedal direktor kluba Jure Balažić.

Gašper Okorn
Gašper Okorn FOTO: Damjan Žibert

"Krka je slovenski klub s tradicijo, v regiji je poznana tudi po finančni stabilnosti. Lanska sezona je bila, kakršna je pač bila. S tem se ne bi ukvarjal. Preteklost me ne zanima, prihodnost pač. Sklenili smo dolgoročno sodelovanje, pred nami je tek na dolge proge. Potencial je velik, bo pa treba zavihati rokave in nekaj narediti. Prav ta neizkoriščen potencial je bil eden od ključnih motivov za prihod v Novo mesto. Cilj kluba je, da se povrnemo v prvo elitno Ligo ABA. A je o podrobnostih še težko govoriti, saj konkurence v Ligi ABA2 ne poznamo. Sem pa prepričan, da se bomo borili za sam vrh," je ob imenovanju v izjavi za spletno stran Novomeščanov dodal trener Gašper Okorn.

Okorn je bil leta 2017 slovenski državni prvak, dvakrat je bil najboljši na Madžarskem (v letih 2019 in 2021), na Hrvaškem je letos Cibono popeljal do dvojne krone (prvenstva in pokala), v svoji bogati trenerski karieri pa se je okitil tudi z naslovom pokalnega prvaka Slovenije (2017) in Madžarske (2021). Z madžarsko ekipo Falco se je prebil med 16 najboljših ekip v Fibini ligi prvakov.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.