Košarka

Tudi Slovenca Ščuka in Samar na seznamu za nabor lige NBA

New York, 27. 04. 2022 16.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
1

Vodstvo severnoameriške poklicne košarkarske lige NBA je objavilo širši seznam prijavljenih na letošnji nabor, ki bo v Brooklynu 23. junija. Na seznamu 286 košarkarjev sta tudi dva Slovenca, 21-letni Žiga Samar in 20-letni Luka Ščuka.

Od 286 košarkarjev na širšem seznamu je 247 igralcev z ameriških univerz in 36 mednarodnih igralcev. Za zdaj sta med prijavljenimi na nabor tudi organizator igre pri španski Fuenlabradi Žiga Samar in krilo Cedevite Olimpije Luka Ščuka, je razvidno s seznama, ki ga je objavila liga.

Prijavljeni na širšem seznamu se lahko še odjavijo do 13. junija, ko bo znan ožji seznam prijavljenih na letošnji nabor.

Žiga Samar (na sliki z žogo) je eden od dveh slovenskih košarkarjev, ki se je znašel na seznamu prijavljenih na letošnji nabor lige NBA.
Žiga Samar (na sliki z žogo) je eden od dveh slovenskih košarkarjev, ki se je znašel na seznamu prijavljenih na letošnji nabor lige NBA. FOTO: Fiba

Zadnji Slovenec, ki je bil izbran na naboru lige NBA, je zvezdnik Dallasa Luka Dončić, ki je bil leta 2018 izbran kot tretji po vrsti. Poleg njega je v najmočnejši ligi na svetu po podatkih specializirane spletne strani Real GM doslej zaigralo še 10 Slovencev. Trenutno sta aktivna še Goran Dragić pri Brooklynu in Vlatko Čančar pri Denverju.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

titomeni
27. 04. 2022 19.18
+4
Premalo uveljavljena in izkusena da bi imela možnosti... Vsekakor prehitro