MotoGP

Alex Marquez: Želim postati zanesljivejši

La Coruña, 20. 12. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Alex Marquez se je po dveh podijih v svoji prvi sezoni v razredu motoGP letos najvišje uvrstil na VN Algarveja, na kateri je bil četrti. Kljub temu je dirkač moštva Repsol Honda pred sezono 2022 zelo optimističen.

Alex Marquez je poleg VN Algarveja samo še VN Francije zaključil med najhitrejšimi šestimi dirkači, kar šest dirk od osemnajstih pa ni zaključil. Konec sezone je dočakal na 16. mestu v skupnem seštevku. Za njim je med Hondinimi dirkači končal zgolj Stefan Bradl (22. mesto). Najvišje uvrščen Hondin dirkač je bil njegov brat Marc Marquez (sedmi). Kljub slabi drugi sezoni v razredu motoGP se 25-letni Španec veseli naslednjega leta: "Meni se zdi leto '22 razburljivo."

Alex Marquez
Alex Marquez FOTO: motogp.com

Za to, da ni bil edini dirkač Honde s slabimi rezultati v letu 2021, so mnogi okrivili slab oprijem zadnjega dela motocikla. V Hondi so odgovorili s predstavitvijo popolnoma novega prototipa motocikla za prihodnje leto. Prejšnji mesec so bili njihovi motocikli na testih v Jerezu kljub odsotnosti Marca Marqueza veliko hitrejši kot v letu 2021. 

Seveda bo moralo moštvo motocikle pred novo sezono še dodatno prilagoditi, ampak Alex meni, da so na pravi poti: "Že v Jerezu sem rekel, da je bilo vse skupaj zelo razburljivo, saj smo že od začetka vozili motocikel, ki ga nismo poznali. Kljub temu so bile hitrosti krogov zelo dobre in na njih smo se počutili zelo udobno."

Alex Marquez ni zaključil kar šest od letošnjih osemnajstih dirk.
Alex Marquez ni zaključil kar šest od letošnjih osemnajstih dirk. FOTO: MotoGP

Nekje dobili, drugje izgubili

Naslednji testi pred novo sezono bodo potekali februarja v Sepangu in Mandiliki. Do takrat bodo pod pritiskom predvsem Hondini inženirji in mehaniki. "Na nekaterih področjih smo pridobili, na drugih malo izgubili. Motocikle moramo bolje spoznati in čaka nas veliko dela. V letu 2022 si osebno želim postati zanesljivejši in vstopiti v prvo osmerico," je svoje želje pred novim letom delil mlajši od dirkaških bratov Marquez.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ni nam vseeno
22. 12. 2021 10.20
-1
Mirsad...Resnica bo nekje med Hondo , kot navadno šajtrgo in tvojo stratosfersko Hondo...torej tam kjer je tudi v skupnem seštevku 4. od šestih med konstruktorji in 5. od enajstih ekip...če upoštevamo še šefa Ducatija , da dirkač dela razliko potiskamo Hondo proti polu, kjer piše šajtrga....problem so tudi dirkači, če združimo dve mnenji ...da MM zgodba zase v motoGP že od leta 2013 in se je poškodoval.... in da dirkač dela razliko. Honda je ravno toliko dobra, da lahko nekdo s talentom, ki ga še ni bilo zmaguje z veliko rizika...ali kot pravi Mirsad z vožnjo izven zakonov fizike...to pa je stavek s katerim je povzdignil MM tako visoko, kot je spustil Hondo
nightifly
21. 12. 2021 18.38
+3
####Prejšnji mesec so bili njihovi motocikli na testih v Jerezu kljub odsotnosti Marca Marqueza veliko hitrejši kot v letu 2021. ####//////// torej so Honde 2022 se hitrejse kot motocikel ,s katerim je MM zmagal v 2021 ? Clovek se vprasa kako je zmagal ,ce pa je bil tisti moto ena sama kanta . Pa se to ,da je voznik na njej ---vozil samo z eno roko ,kot je to slikovito opisal sam ´menazer´ Pjuig !!!! Malo v hecu , malo z ironijo ,toda na koncu koncev izpade cisto tako . ¸Nikomur sse ni treba bati za hondo .Vedno je pri samem vrhu ,ali pa kar -v vrhu . Vec problemov je zdaj z dirkaci kot bolidom .
cbrman
21. 12. 2021 20.05
-3
Nihče ne trdi ,da je Honda samo ena kanta tam, ni pa bila letos najhitrejši stroj na stezi. Markec z eno roko zmaguje zato ,ker dirka mnogokrat preko svojih meja in meja Honde.Ostali vozniki Hond so statisti ,da se zapolni štartna vrsta. Probleme z vozniki na dirkah imajo pa večinoma vsa moštva.V vsakem moštvu je eden, ki dirka in je zmožen zmagovat ostali pa ...
Intihar
21. 12. 2021 14.49
+3
Ti si svojo odvozo v gp
mcurry
20. 12. 2021 08.04
+10
A mojca je ze spregledala kekec?
mcurry
20. 12. 2021 09.27
+10