MotoGP

Bagnaia odkrito: Po Japonski sem bil zelo jezen

Buriram, 03. 10. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanski dirkač elitnega motociklističnega razreda Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) je bil zelo zadovoljen po osvojitvi tretjega mesta na zadnji dirki za VN Tajske. Kako ne bi, ko pa je njegov največji tekmec in obenem vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) storil nekaj nerazumljivih napak, zaradi česar je na koncu pristal brez osvojene točke na zelo skromnem 17. mestu. Tri dirke pred koncem sezone je tako boj za naslov svetovnega prvaka povsem odprt.

Tega se zaveda tudi Francesco Bagnaia, ki je bil po vnovični – v tej sezoni že osmi – uvrstitvi na zmagovalni oder zelo vesel. "Običajno nisem počasen na razmočeni stezi, a tokrat sem morda ubral nekoliko drugačno pot. Po zelo slabi vožnji pred tednom dni na Japonskem, ko sem podobno kot tokrat Quartararo na Tajskem ostal brez končne uvrstitve, sem pri sebi (dokončno) razčistil, da si do konca sezone ne smem privoščiti niti ene napake. S tem, kar počne najožja konkurenca, se ne želim obremenjevati, a je včasih težko, saj veš, da je v igri nekaj velikega," je uvodoma dejal član Ducatija, ki s potekom dirke na Tajskem ni bil povsem zadovoljen.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Bilo je prisotnih kar nekaj nihanj, a sem na srečo znal odgovoriti na vsak napad tekmeca/-ev. Do konca sezone so namreč ostale le še tri dirke in vsaka nova uvrstitev na zmagovalni oder bi bila lahko odločilna. Bil sem prepričan, da bo Quartararo v igri za zmago, toda to je naš nepredvidljiv šport, ko so na vsaki dirki možni številni scenariji. Vesel sem tudi zaradi moštvenega kolega Jacka Millerja, ki je vse do konca zasledoval svoj osebni cilj. Če potegnem črto pod ta konec tedna na Tajskem, sem na koncu dneva lahko zelo zadovoljen s točkovnim izplenom," poudarja Bagnaia, ki se že veseli nove preizkušnje čez 14 dni v Avstraliji.

"Tudi v deželi tam spodaj bom storil vse, da Quartarara ujamem na levi nogi. Čeprav je točkovna razlika med nama minimalna (219:217), se lahko že po naslednji dirki v Avstraliji vse skupaj znova obrne na glavo. Pomembna bosta dober strateški načrt in ustrezna izbira pnevmatik. V moštvu prevladuje izjemno vzdušje, zato se moram vsem skupaj iskreno zahvaliti za vso pomoč in podporo, ki mi ju nudijo," je še dodal italijanski dirkač.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SlepiSlovenc
03. 10. 2022 16.40
+3
Ne boš prvak. Prvak bo Aleix Espargooro. Drugo leto pa Esparggaro. 🤪
janimir
03. 10. 2022 10.19
+8
Poštena igra Ducatia, Miller bi v marsikaterem drugem moštvu moral naprej spustiti Peka....
Night fly
03. 10. 2022 10.09
+5
Toliko ,da cisto ne pozabimo Rossija , na Endurance dirki v Barceloni je VR ,s startom iz 12. mesta na koncu zasedel dobro 6. mesto ,vozil brez napak , danes pa preizkusa nov BMW M4 / WRT serije . Kar dobro . Ob tem bi rad omenil ,da so njegovi dirkaci tudi v vseh treh razredih na dveh kolesih zelo dobri , in to je verjetno zanj najvecja nagrada in zadovoljstvo . Ne glede kaj si kdo o njemu misli , vsak posten clovek ,mu lahko samo zaploska ob vseh dejavnostih ,katere vodi in je v njih aktivno udelezen ,predvsem pa finansira ali sodeluje financno in organizacijsko .
Ni nam vseeno
03. 10. 2022 10.46
-5
6. mesto? Pomeni to, da ni bil niti najbolje uvrščen Audi
Night fly
03. 10. 2022 10.00
+4
Ne glede na vso smolo ,in seveda lastne napake v voznji in v zelji priti cimbolj na vrh , mislim ,da si Bagnaia letos zasluzi naslov . Z vsemi zmagami letos in dobrimi mesti je to dokazal , jasno pa ,da pride v zelji po zmagi v voznji na limitu tudi do padcev ,zdrsov , ce je samo to . Ampak to velja za vse dirkace . Jasno ,da je Fabio zaenkrat se prvi , lani je odnesel naslov , letos pa pa ge stevilcna prednost mogoce zazibala v spanje ,ali pa je bil toliko preprican v svojo zmago na koncu ,da je zacel nasprotnike malce podcenjevati . Tega si pa niti en sportnik ne sme privosciti . Vseeno je Fabio dirkac v vrhu ,tako kot se zdaj oblikujejo drugi dirkaci , ki so odlicni , so pa v svojih vescinah se v iskanju popolnosti , se bolj pa jim manjka perfekten motor ,,,ampak to tudi pride . Oliveira,Enea ,bosta dobila fabriske motorje , torej en drobcen korak naprej . Zanimivo prvenstvo ,ker se za prestol bojuje vec pretendentov ,vec znamk ,in to je dobro .
Ni nam vseeno
03. 10. 2022 10.56
-4
"jasno pa ,da pride v zelji po zmagi v voznji na limitu tudi do padcev ,zdrsov , ce je samo to . Ampak to velja za vse dirkace"....To velja tudi za brcanje, a ne za vse dirkače, da se še mi spomnimo na dirkača, kot je Valentino in na institucijo kot je CAS