MotoGP

Bagnaia: Rad bi se boril, vendar tokrat do konca dirke in ne samo v prvih dveh krogih

Assen, 26. 06. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francesco Bagnaia, ki je na kvalifikacijah za VN Nizozemske dosegel najhitrejši čas in pri tem postavil tudi novi rekord steze, pravi, da je predčasno zaključil s kvalifikacijami, ker se mu je zdelo, da bi bilo premagati svoj novi rekord "nemogoče". Italijan, ki se ga je na zadnjih dveh dirkah držala smola, je pripravljen na nedeljsko dirko in odločen, da tokrat odpelje vse kroge na dirkališču.

Francesco Bagnaia in v ozadju Luca Marini
Francesco Bagnaia in v ozadju Luca Marini FOTO: AP

Čeprav se je zdelo, da se bo nad dirkališčem v Assnu v soboto popoldan ulil dež, se je vse skupaj začelo kar precej vroče. Jorge Martin je postavil nov rekord steze (1:31,708). Toda voznik Ducatija, ki je imel v zadnjem času precej smole, je vse skupaj še presegel. Francesco Bagnaia je s časom 1:31,504 dosegel še svoj četrti pole. Nato je kvalifikacije zaključil, kajti menil je, da časa ne bo uspel popraviti. "Ja, to je razlog, da sem se ustavil v boksu, ker sem rekel, da je zame nemogoče narediti več kot to," je odgovoril Italijan, ko so ga vprašali, ali je bil njegov krog popoln krog.

"Če bi me kdo prehitel, s tem ne bi bilo nič narobe. Ampak sem zelo vesel teh kvalifikacij, ker sem se v soboto zjutraj zelo trudil, da bi bil dosleden in konkurenčen. Zahvaljujoč moji ekipi, smo vse skupaj opravili zares dobro, še posebej sem srečen zaradi koraka naprej, ki smo ga naredili." Italijan ni čutil nikakršnega pritiska, niti ko so sekunde nakazovale, da se kvalifikacije hitrejše skupine počasi zaključujejo. Vodilni v skupnem seštevku, Francoz Fabio Quartararo, ki mu je bil še najbližje, tudi v zadnjem poskusu ni uspel napraviti presenečenja. "Navajam se še na boj z italijanskimi motocikli," je dejal Quartararo po tem, ko je bil ujet med dvema dirkačema Ducatija. Martin je namreč kvalifikacije zaključil na tretjem mestu. "Kvalifikacije so vedno bolj zapletene ... Res sem bil na meji, ampak zelo sem vesel, da sem dosegel cilj, in sicer štart iz prve vrste," pove Francoz.

Pred prihajajočo nedeljsko dirko Bagnaia verjame, da bi se s Quartararojem lahko že v začetku odtrgala od ostalih tekmovalcev, kot sta to storila tudi v Nemčiji. Toda dejstvo je, da to ni nekaj, kar se pogosto zgodi v Assnu. "Fabio je na tej stezi vedno konkurenčen," je dodal Bagnaia, ki mu ni uspelo končati zadnjih dveh velikih nagrad in zdaj za vodilnim Quartararojem v prvenstvu zaostaja 91 točk. "Rad bi se boril, vendar tokrat do konca dirke in ne samo v prvih dveh krogih," še pove.

VN Nizozemske
VN Nizozemske FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ici
26. 06. 2022 12.04
-2
Dober. Zelo dober. Ampak nobene konstante. Nikoli ne bo prvak.
motorist_mb
26. 06. 2022 08.12
+2
Lani proti koncu bil odličen letos katastrofa!