MotoGP

Balanca – Sejem bil je živ

Spielberg, 18. 08. 2021 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Gaber Keržišnik, Boštjan Skubic
Komentarji
4

V razredu MotoGP ni nikoli dolgčas. Po poletnem premoru sta za nami dve dirki v avstrijskem Spielbergu in dogajanja je bilo v dveh tednih toliko kot že dolgo ne.

Prejšnji teden je slovo po dolgoletni karieri najavil devetkratni svetovni prvak in dirkaški doktor Valentino Rossi. Slovo je bilo v zadnjih letih sicer pričakovano, a je novica vseeno udarila kot bomba med ljubitelji motociklističnih dirk. O Valentinu Rossiju bomo seveda v Balanci še govorili do konca letošnje sezone in tudi kakšno posebno oddajo mu bo ob koncu leta treba nameniti, a vseeno v tokratni izdaji nismo mogli mimo kratkega komentarja ob njegovem slovesu.  Pa ne samo to. V Balanci se tokrat pogovarjamo o Mavericku Vinalesu in škandalu, ki si ga je privoščil, ko se je izkazalo, da je namensko hotel uničiti motor svoje Yamahe na dirki za VN Štajerske. Pri Yamahi so se mu zato takoj zahvalili za sodelovanje. Je to njegov konec?  Razhod Yamahe in Vinalesa je bil glavna tema zadnjega dirkaškega vikenda in jasno, tudi v Balanci nismo mogli mimo te teme. Obdelali smo povratek Danija Pedrose med wild-card dirkače.  Španec se je odrezal odlično. 

Prevetrili smo še letošnje prvenstvo in kandidate za naslov prvaka, pa jasno rezultate in razplet zadnje dirke za VN Avstrije, ki je postregla z zanimivim in kaotičnim dogajanjem ter z nepričakovano zmago Brada Binderja, ki je najbolj pogumno izkoristil dežne razmere ob koncu dirke. Je Jorge Martin res novi Valentino Rossi? Bo Marc Marquez še kdaj tako močan in hiter, kot je bil pred svojo poškodbo? Kdo je najboljši letošnji Ducatijev dirkač?  Kaj se dogaja s Hondinimi motocikli? Kdo bodo v sezoni 2022 Yamahini dirkači in kaj se bo zgodilo po umiku Petronasa v moštvu SRT?  Vse to in še marsikaj smo obdelali v tokratni spletni oddaji Balanca, ki ponuja odgovore na vsa vprašanja. Oglejte si jo!

Snemanje športne serije Balanca
Snemanje športne serije Balanca FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Marquez is back
18. 08. 2021 10.35
-23
Gaber in Skuba, ne moreta reči, da vsaj tukaj pod Balanco ne prebereta komentarjev. A vama res ne pade v oko nečedno zmazkanje jezdimirja, ki je hkrati zadolzen za administrativni del portala motoGP na 24ur, je pa glavni preserator pod vsemi clanki? Dajta no odgovorit.
jezdimir
18. 08. 2021 11.13
+23
Korl, od kdaj se pa ti razumeš v motoGP...ni to od lažnivca semering, da smo si na jasnem...hehehe
Kaktusy
18. 08. 2021 11.30
+23
Korl, a imaš vročino!...po vseh zmazkih ki si jih pustil tukaj, mimogrede arhiv popTVja poka po šivih, še upaš fehtat vodstvo za zaščito, ti res nisi gladek!
Marquez is back
18. 08. 2021 17.05
-13
Zakaj se spravljas na nedolžnega človeka? Sem trikrat pogledal rojstni list, pa tam nikjer ne piše Korl.