MotoGP

Balanca po peti dirki letošnje sezone

Portimao, 27. 04. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Boštjan Skubic, Gaber Keržišnik
Komentarji
1

Tako ali drugače se je peta dirka letošnje sezone v razredu MotoGP zdela kot prava apokalipsa. Celotni dirkaški vikend nas je kot sodnega dne pral dež in bičal veter in tudi precej hladno je bilo. Pregovorno topla Portugalska nas je tokrat tako pričakala z izjemno slabim vremenom in nizkimi temperaturami. A na dirkališču je bilo vseeno precej živahno in adrenalinsko. Še posebej v razredu Moto2, kjer je bila dirka zaradi hude nesreče in množičnega padca prekinjena z rdečo zastavo. 

Kaj lahko povzroči dež in kako še izboljšati varnost dirkačev ob takšnih trenutkih, se sprašujemo v tokratni Balanci, kjer smo omenjeni padec tudi temeljito analizirali. 

Pa ne samo to. V tokratni oddaji smo jasno potegnili črto pod zadnjo dirko letošnje sezone in izpostavili junake dirke, kakor tudi vse tiste, ki so nas na dirki razočarali in od katerih smo pred začetkom dirkaškega vikenda pač pričakovali več. Jasno nismo mogli mimo premočne zmage Fabia Quartararoja in mimo napake, ki jo je storil Avstralec Jack Miller, ki je ob dobro dirko spravil še Španca Joana Mira. Ukvarjali smo se s povprečno predstavo Marca Marqueza, od katerega smo pred samo dirko pričakovali precej več. 

Izpostavili smo tudi vseeno dobro dirko Francesca Bagniaie in Alexa Rinsa, ki sta v Portimau začela daleč zadaj.  

V Balanci se tokrat tudi sprašujemo, kdo bo naslednje leto v tovarniški ekipi Ducatija zamenjava za Jacka Millerja in kje bi lahko Avstralec nadaljeval dirkaško kariero. Ali res prihajata v tovarniško ekipo Bastianini ali Martin? Več bo morda znanega že na naslednji dirki, ta konec tedna v Jerezu. Tudi za dirkaški vikend v Jerezu smo zato naredili napoved in strnili naša pričakovanja. Vas zanima kakšna so? Oglejte si Balanco! 

Snemanje novega dela spletne pogovorne oddaje Balanca
Snemanje novega dela spletne pogovorne oddaje Balanca FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.