MotoGP

Se lahko dirkači razreda motoGP že leta 2023 nadejajo dirke v Indiji?

, 21. 09. 2022 17.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odgovorni pri Dorna Sports so začeli pogovore, da bi v bližnji prihodnosti dirkači razreda motoGP nastopili na dirki v Indiji. Kot kaže, je veliko zanimanje tako pri Dorni kot pri bodočih organizatorjih dirke, ki naj bi bila na dirkališču v bližini New Delhija. Po neuradnih podatkih naj bi bila prva dirka na sporedu že leta 2023.

Dorna Sports z veseljem sporoča, da se je začelo dogovarjanje za morebitno prihodnjo VN Indije s ciljem, da bi svetovno prvenstvo razreda motoGP v bližnji prihodnosti pripeljali na indijsko podcelino, so zapisali na uradni spletni strani.

Izvršni direktor Dorne Sports Carmelo Ezpeleta je nedavno obiskal Indijo in se sestal z oblastmi in potencialnim organizatorjem dogodkov Fairstreet Sports. Obisk se je začel na spektakularnem mednarodnem dirkališču Buddh, tik pred New Delhijem, ki naj bi bilo prizorišče morebitne dirke za VN Indije (dirkališče je gostilo dirke formule 1 od leta 2011 do 2013). ESPN je poročal, da naj bi bil prvi dogovor že sklenjen s sedemletno pogodbo, prvič pa naj bi dirkači za točke svetovnega prvenstva tekmovali že leta 2023. 

"Indija je ogromna država in trg, še posebej pomemben za motociklistično industrijo in motoGP kot šport. Svetovno prvenstvo ima tam ogromno bazo oboževalcev in možnost izvedbe dirke v Indiji bi bil neverjeten spektakel za naše navijače, obenem pa bi nam omogočil, da še naprej razvijamo šport v regiji, kar je zelo pomembno za naše partnerje in zlasti proizvajalce glede na stotine milijonov dvokolesnih vozil na njegovih cestah. Radi bi izpeljali ta projekt in pripeljali motocikle razreda motoGP na dirko pred indijske navijače," je dejal izvršni direktor Dorne.

"V motoGP smo predani našim navijačem in si prizadevamo narediti šport dostopen vsem ne glede na to, kje so, kdo so ali kakšen je njihov ekonomski status. Motorna kolesa so neverjetno orodje za prevoz in na številnih območjih sveta poganjajo družbo, zagotavljajo ekonomsko mobilnost in so pomoč družinam po vsem svetu. Dirkanje v Indiji bi bilo odraz naše zavezanosti, da čim bolj odpremo vrata v šport, in pomemben dosežek za prvenstvo," je še dodal Ezpeleta, ki pa ni natančneje pojasnil, kdaj naj bi bila dirka prvič na koledarju. 

Ta konec tedna bodo dirkači razreda motoGP tekmovali v Motegiju, kjer jih v nedeljo čaka dirka za VN Japonske.

Predsednik Dorne Ezpeleta Carmelo
Predsednik Dorne Ezpeleta Carmelo FOTO: Reuters
Urnik velike nagrade Japonske
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SlepiSlovenc
21. 09. 2022 19.45
+4
Balinar bo vozu? 😶
mcurry
21. 09. 2022 18.49
+6
Edn komj caka da jih bo tam lah spet torpedirau