MotoGP

Dirkači v Tokiu pozirali v kimonih in si privoščili suši

Tokio, 22. 09. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekaj dirkačev razreda motoGP je preživelo nekaj lepih trenutkov, ko so bili v Tokiu pravzaprav v vlogi turistov. Dirkače ta konec tedna po treh letih premora znova čaka dirka za VN Japonske. Enea Bastianini in japonski dirkači so si privoščili suši, nato pa so dobili priložnost, da se predstavijo v tradicionalnih oblačilih s tega konca sveta, kimonih.

Po dirki za VN Aragonije je boj za naslov svetovnega prvaka v razredu motoGP izjemno napet in izenačen. Fabio Quartararo ima na vrhu lestvice točkovanja v razredu motoGP le deset točk prednosti pred prvim zasledovalcem Francescom Bagnaio

Francoski dirkač je odstopil na dirki v Alcanizu, na Japonsko je prišel z zavedanjem, da je bil njegov zadnji nastop v Motegiju, proti Marquezu, eden tistih, ki je utrdil prepričanje, da je pred njim bleščeča kariera. Dirkači so se na Japonsko vrnili po treh letih premora (nazadnje so tukaj dirkali leta 2019) in v Motegiju Quartararo, tako kot Yamaha, ki bo po daljšem času končno le na domačem "terenu", pričakuje veliko. 

"Od leta 2019 nismo imeli VN Japonske, tako da se bomo prvič po pandemiji vrnili v Tokio. Vedno je lepo biti tukaj, lepo je tudi tekmovati pred japonskimi navijači, še posebej zame, ker sem japonski dirkač. Super je dirkati na Japonskem," je dejal Tatsuki Suzuki

Motociklistični dirkači v tradicionalnih kimono oblačilih v Tokiu.
Motociklistični dirkači v tradicionalnih kimono oblačilih v Tokiu. FOTO: motogp.com

Skupina dirkačev si je pred začetkom dogajanja na dirkališču privoščila nekaj oddiha in brezskrbnih uric v Tokiu, kjer so lahko uživali v v nekaterih japonskih tradicijah. Italijan Enea Bastianini (Gresini Racing MotoGP) in japonski dirkači Tetsuta Nagashima (Team HRC), Ai Ogura (Idemitsu Honda Team Asia), Ayumu Sasaki (Sterilgarda Husqvarna Max), Tatsuki Suzuki (Leopard Racing), Kaito Toba (CIP Green Power), Ryusei Yamanaka (MT Helmets – MSI) in Taiyo Furusato (Honda Team Asia) so se na poti v Motegai ustavili v japonski prestolnici.

"Ja, sem velik oboževalec Japoncev, Tokio je eno mojih najljubših mest. Uživam s temi fanti, prvič sem si nadel kimono, prav tako pa sem navdušen, da bom kasneje videl opero," je dejal Italijan Enea Bastianini, zmagovalec zadnje dirke v Alcanizu in četrti na lestvici po številu osvojenih točk v razredu motoGP.

Najprej so si Bastianini, Nagashima, Toba in Yamanaka privoščili suši v tokijskem okrožju Ginza, nato pa so se odpravili do čudovite trgovine s kimoni. Tam so se Ogura, Sasaki in Furusato pridružili svojim kolegom in so se oblekli v tradicionalne japonske kimone. Osem motociklističnih zvezdnikov se je nato sprehodilo do slavnega gledališča Kabuki.

"Lepo je dirkati na Japonskem, minila so tri leta brez VN Japonske, zato sem res navdušen in upam, da bomo lahko imeli dobro dirko za japonske navijače," pa je dejal Ai Ogura.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Urnik velike nagrade Japonske
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AlternativeFacts
22. 09. 2022 14.31
Lahko bi bili bolj natančni in rekli, da so pozirali v moški Yukati...
burekkafana78
22. 09. 2022 11.53
+2
Na tej tezi ducati ne bi smel biti toliko v prednosti.
devlon
22. 09. 2022 08.46
-7
Luštne gayše
Night fly
22. 09. 2022 11.00
+5
............na kaksni nizki stopnji clov .kulture ste pa vi !!!!!!
madridista07
22. 09. 2022 14.17
-3
Nightfly jih je več takšnih tukaj, ampak koliko zgleda so zelo zaščiteni.... Žalijo vse povprek in povrhu vsega še imajo lajke. 🤨🤪