MotoGP

Led in protibolečinske tablete terapija za Marca Marqueza

Buriram, 29. 09. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Marc Marquez je na Japonskem pokazal, da je še vedno izjemno konkurenčen. Dirkač Honde je zasedel četrto mesto v Motegiju, a je nato priznal, da so se znova pojavile bolečine, zato je moral pred dirko vzeti protibolečinske tablete. Španski dirkač je prepričan, da ima dovolj časa za regeneracijo do naslednje preizkušnje, ki bo ta konec tedna na Tajskem.

Nekdanji svetovni prvak je lahko zadovoljen z izkupičkom po dirki za VN Japonske, kjer je po dolgem premoru zaradi poškodbe lahko znova pokazal, da je še vedno izjemno konkurenčen, četudi trenutno še ni povsem stoodstoten, kar se tiče forme in pripravljenosti. Po večkratnih operacijah roke je Marc Marquez potreboval kar nekaj časa, da je lahko znova sedel na motocikel. Pred njegovimi navijači v Alcanizu dirke ni končal, v Motegiju pa je navdušil v kvalifikacijah, ko je v zahtevnih mokrih razmerah osvojil najboljši startni položaj, dan kasneje na dirki pa je vpisal kar nekaj točk za četrto mesto. 

Večino dirkaškega vikenda na Japonskem je bil zadovoljen, ker ni čutil bolečin vse do nedelje, ko so se znova pojavile. Po dirki je priznal, da je po naporni dirki za VN Japonske potreboval led in tablete proti bolečinam, vendar bo njegova telesna pripravljenost še bolj na udaru zaradi zahtevnega urnika bližajočih se novih preizkušenj na koledarju razreda motoGP.  Najprej je na sporedu dirka na Tajskem, nato sledi Avstralija in za konec paketa z velikimi prepotovanimi razdaljami nato še Malezija.

Osemkratni svetovni prvak je v tej sezoni izpustil osem dirk zaradi četrte operacije poškodovane roke, njegovo trenutno okrevanje pa je postavilo dilemo, ali se bo lahko spopadel s fizičnimi zahtevami celotne dirke v razredu motoGP.  Dokazal je, da je pripravljen, čeprav ne gre brez manjših težav: "Nedelja je bil prvi dan, ko sem začutil bolečino v rami," je povedal Španec po dirki za BT Sport.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Bom videl, kako bo šlo pri okrevanju. Zamujal sem (na televizijski intervju), ker sem že bil na terapiji z ledom. Želim poskrbeti, da bo vse v redu. Vozil sem s tabletami (proti bolečinam) samo zato, da bi zmanjšal bolečino. Moral bom vzeti še kakšno tableto, toda imam dovolj časa, da si opomorem, a mislim, da generalno gledano to ne bo problem," je vseeno optimističen dirkač Honde.

"Res sem bil vesel vikenda na Japonskem. Od petka do nedelje smo delali dobre korake in se predstavili s solidnim tempom. Pričakoval sem, da bo precej slabše. Dirkam v malce čudnem slogu, pravzaprav v čudnem položaju na motociklu, vendar sem lahko, ne glede na vse, nadaljeval z dobrim tempom, tako da sem zadovoljen," je bil na koncu vseeno vesel svojih rezultatov Španec. Kot omenjeno, bo ta konec tedna na sporedu dirka za VN Tajske, v petek najprej treningi v vseh treh motociklističnih razredih, v soboto kvalifikacije, v nedeljo pa sledijo še dirke.

Marc Marquez
Marc Marquez FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (35)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

herr catz
29. 09. 2022 15.13
-15
Lucky
29. 09. 2022 14.34
-24
Gospod iz Švice nam razlaga, da se moramo poučit slovenistike. Kaj on skup spaca, lahko vsak sam vidi. Sicer zgleda full učeno, sploh za jezdić x 15, ki to nagrajuje s plusi. Ta isti gospod nam tvezi o bontonu, katerega osnov se sam ne drži. Tudi to navdušuje jezdića x 15. Ustvarit 15 + profilov ni ravno nek cvet bontona. Pol maš pa članek o Fabiu, kjer bi omenjeni lahko izpolnili ves svoj komentatorski potencial, pa nič. Nobene ekspertize, kaj je šlo z B narobe. Je Dorna kriva, ma Miller boljše komponente, ...? Če potegnemo vzporednice s slovenistiko in kaj skupaj spaca, bonton in kako se obnaša, z njegovim znanjem o MotoGP, upravičeno dvomimo. Razen jezdić x15. Njega pa to navdušuje. Razumljivo, če je peskovnik in lajšta tvoj domet.
Jezdimir
29. 09. 2022 14.56
+27
Strah ima velike oči in bolestne posledice, navš verjel...hehehe
Night fly
29. 09. 2022 15.10
+12
lahki luka ,,,,,, ne se bati ,sem Slovenec , res pa se nekaj kapljic ciste evropske krvi , najbrz prepojene z merlotom ali burgundcem , ,,oh ja , da vas se malo pobaram mehurcki sampanjca ...........jasno pradedovega . Le kaj vam je vse napoti , enkrat Rossi ,drugic Valentino ,,,aja sta skupaj , potem Svica ,pa gospodje iz Svice , pa jezdimir in vsi ostali nasi ljubitelji tega sporta .............ki se jasno ne smemo Obregniti ob vase zmazke . Dejstvo je ,da komentiramo obnasanje nekega dirkaca na pistah po svetu , in dejstvo je tudi ,da imamo najveckrat vec kot obremenilne dokaze o dvomljivem pocetju tega dirkaca , kateremu vi dopuscate nacelno sirok lov na so-dirkaca ....... vas moti moje pisanje ? Ce ste racunalniski expert ,boste napisal nov algoritem , ki bo mojo govorico pretvoril v vam ljubo agregatno stanje .......ce pa ne razumete tega ,vam lahko napisem tudi po vase ---ljubkovalno ---pojdite se soliti .
Lucky
29. 09. 2022 16.50
-10
Prepojen z merlotom in mehurčki, ni čudno kake pišeš. Drgač pa, tvoja ljubezen do moto športa, ni niti približno primerljiva s sovraštvom do MM.
Jezdimir
29. 09. 2022 13.09
+19
Markeca misli da zna dirkat pol pa vse kosti polomi, srečo ima da se mu ne more zgodit pretres možganov, sam malo zadoni med uhi, pa čez pihne, to je pa to...isto kot pri Mešalcu...hehehe
Night fly
29. 09. 2022 15.19
+12
pozdravljen jezdimir ,,,, haha ,sem se nasmejal , je pa nekaj res ......Hondini mozje ,tako v garazi kot tokiu sedijo na vrelem olju ,ker ne vedo kaj bo po 3 sezonah ostalo od ´´cudodelnega dirkaca , ki jim je svoje kosti prinesel na pladnju ,pa se ocesni zivec zraven ......zdaj pa to prekladajo gor pa dol in ne vedo kaj narediti . Leta so polagali vse samo na enega dirkaca , drugi motor ...Pedrosa je bil za spancir . Zdaj pa ........... sezone skoraj konec ,oni bi pa morali imeti v rokah trdno snov in ne balona , ki jim bo pocil v vsakem trenutku od zdaj naprej .
madridista07
30. 09. 2022 21.03
Fly so bili dobri dirkači pred Marcom na Hondi in bodo tudi po njem prišli dobro dirkači.... Honda že ve kaj dela.... Pa tudi, če ne kaj imamo mi od tega???
tutabo
29. 09. 2022 12.58
-20
no tale Markez....meče rokovaci vsem ,ki niso vozniki ...vsi bi jo radi vozli ampak samo on jo zna...
Profesormarck
29. 09. 2022 12.28
-15
Komaj se pojavi ime genija in Profesorja motorja Marca Marqueza že dobi žuran žutico....pol se pa maskira v vse mogoče.Sprijazni se dečko,da bo Marc dalje pobiral naslove pa ti bo mogoče tud lažje pr duši..če jo sploh imaš.
kdoto
30. 09. 2022 20.26
+1
Zalchi
29. 09. 2022 12.18
+15
Jaz ga res ne razumem. Zakaj forsira? A si ne more vzet frej, pa u miru zrehabilitirat roko? Pa kaj misli, da bo s tem dosegu, razen trajne poškodbe roke? Kaj bo s tako roko testiral in iskal nastavitve? Ko bo v top formi, mu te nastavitve ne bodo nič koristile. A mora rinit z glavo v zid oz. pesek? Na tak način ne bo prišel do devetega naslova, desetko pa lahko samo sanja.
jozez200
29. 09. 2022 13.50
-14
pogodba pa te stvari je zaribana stvar pa se katastrofalna sezona honde in enostavn je mogu pridet nazaj hoces noces
iztok s
29. 09. 2022 11.58
-18
Spoštovani Night fly, Prosim vas, da se končno naučite pravilne rabe ločil slovenskega jezika, kako se postavi vejica, pika, razmaki med besedami, velika in mala začetnica in tako dalje. PA lep pozdrav vsem komentatorjem.
Zalchi
29. 09. 2022 12.21
+19
Daj pri sebi pometi podstrešje, boš presenečen, kaj vse imaš za prestaviti in poštimati. Tukaj so debate o moto dirkah. Probaj enkrat svojemu avtomehaniku pametovat o slovnici, boš šokiran, ko ti bo izstavil račun
Profesormarck
29. 09. 2022 12.30
-18
sam žuran hvali nočnocoprnico-muho,saj mu je sam on prjatu v širnem svetu,muha pa ma občutek da je med nami zaželjen...za počit od smeha .Duopeglaši.
Jezdimir
29. 09. 2022 13.05
+17
Profesormešalca, pol se pa čudiš da že celo življenje v mešalc mečeš...v šolo bi hodil...hehehe
Night fly
29. 09. 2022 10.41
+17
Night fly 26.09.2022, 14:35:04 +14 S temi besedami je Markec Markezov povedal vse ,,,,,ali prevedeno v razumljiv jezik ---Honda se je zelo izkazala . Zame je clovek zdrav ,ce mu konzilij dohtarjev pri FiM poda pozitivno spricevalo in mu odgovorni dajo zeleno luc . Torej je drikac zdrav ,,,ne pa na-pol zdrav ter bo sele lovil ravnotezje ...receno to , Markec je zgleda ,,,vsaj tako prihaja iz boxa ,zelo zadovoljen z motorjem , kar je videti tudi po redko pokazanih krogih in startih ,ki jemljejo sapo . Res je , ker MM ne dirka za naslov ,je/so njegova voznja ,testi in same dirke prirejene za testiranje in optimizacijo nastavitev motorja in preizkus njegove fizicne stabilnosti ,predvsem pa njegove diplopije v skoraj enourni dirki . Zato so miu tudi svetovali (neuradno-) , danaj spusti nivo voznje malo nizje in ne pokaze vseh zmogljivosti njegove Honde ,,,,ki ima edina nove kose in izboljsanja ,ker bo MM se naprej ostal v stali sigurne zlate krave , pardon -zlatih kril , medtem ko ostali laufajo na hondaj iz ´´druge roke´´ ...........ali na kratko ,letos ne bomo videli maksilnih sposobnosti Honde .
Ici
29. 09. 2022 10.33
+19
Marquez in Dončič imata tukaj vsak svojega no vi. narja.
mcurry
29. 09. 2022 09.58
+12
Kegljac je ze pri odpiranju okna potreboval led
FIRBCA
29. 09. 2022 09.24
-10
Kje so nasi strokovnjaki, da ga pozdravijo. Al se prezgodaj za brihtole. Tu se nihce ni imel zloma mogoce zvitje glezna, ko je prehitro vstal iz kavca. Mal se pozanimajte koliko casa traja rehabilitacija po enostavni operaciji. dvojni brihtol treba popit pa ne biti tako nevosclivi, ce ljudem uspe, ko niso na kavcu.
Kaktus-x
29. 09. 2022 09.43
+17
Dej vzemi persen pa nazaj spat, sicer se ti lahko pokadi iz ušes od silne žlehtnobe.
mcurry
29. 09. 2022 10.22
+17
Persen je presvoh za tako sceno xsanax mogoce
Jezdimir
29. 09. 2022 10.40
+15
Predlagam lajšto, v mojih rokah zelo učinkovita...hehehe
enkve
29. 09. 2022 10.41
+21
Definitivno je, da je zlom ali zvin dolgotrajno okmrevanje ampak za mene in ostale navadne državljane, ki vedo kaj pomeni čakalna vrsta pri ortopedu in nekajmesečno čakanje na začetek terapije, pri športnikih pa gre to malce hitreje, padec, zlom, prevoz do bolnice, operacija, še malo pa bo vse to tako hitro, da se bo dirkač lahko vrnil na dirko še pred koncem dirke, koliko let traja ta rehabilitacija MM in zakaj?
Ici
29. 09. 2022 09.14
+22
V razredu MotoGP tekmuje 24 dirkače. Samo v informacijo.
Jezdimir
29. 09. 2022 10.44
+15
Večina tekmuje, med tem ko Markec ovira oziroma ogroža vse ostale, jasno kot beli dan...hehehe
emonec
29. 09. 2022 08.34
+17
Spet pretirava, potem pa pesek in nova poškodba.
Buranja
29. 09. 2022 08.34
+19
A bo ta slon v porcelanasti trgovini nehal iskat izgovore? Kot da je edini v karavani, ki ga kaj boli. Pride nazaj in takoj začne podirat dirkače kot kegle. Najbolj nevaren dirkač v zgodovini motociklizma.
ribi? pepe 1
29. 09. 2022 08.26
+20
Njegova bolezen ima ime"ROSSI VALENTINO"
Night fly
29. 09. 2022 10.44
+14
............ali drugace receno ,,,ce bi se Rossi upokojil nekaj let prej , bi imel MM par naslovov manj ,pa se cel bi bil verjetno .
Rujevit
29. 09. 2022 20.29
-8
Zdaj sem pa videl vse. Še največji Rossi fanatik je napisal, da je Rossi, v zadnjih letih svoje kariere, odžiral sedež mlajsim, hitrejsim, bol talentiranim dirkačem 😄😄😄😄
motorist_mb
29. 09. 2022 08.21
-16
mptour
29. 09. 2022 09.09
+23
mmblackbird
29. 09. 2022 08.18
-15