MotoGP

Marquez: Fantje pred mano so bili odlični, zmagovalnega odra ni bilo moč ujeti

Buriram, 03. 10. 2022 12.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nov pozitiven rezultat za Marca Marqueza v sezoni razreda motoGP. Drugič zapored se je nekdanji serijski šampion udaril z najboljšimi za zmagovalni oder, dirko v Buriramu, za VN Tajske. Končal je na (dobrem) petem mestu in tako vnovič dokazal, da so zdravstvene težave, ki so zaznamovale zadnji dve sezoni, že bolj ali manj preteklost ... Prvenstvo motoGP se bo sredi oktobra preselilo na avstralski Phillip Island, nato sledita še postanek v Maleziji in sklepno dejanje v španski Valencii.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Dirka VN Tajske izenačila boj za svetovnega prvaka
    02:11
    Iz 24UR: Dirka VN Tajske izenačila boj za svetovnega prvaka
  • Vrhunci mokre dirke motoGP za VN Tajske
    03:14
    Vrhunci mokre dirke motoGP za VN Tajske
  • Iz 24UR: Bagnaia v boj za nove točke iz 3. mesta, Quartararo iz 4.
    02:16
    Iz 24UR: Bagnaia v boj za nove točke iz 3. mesta, Quartararo iz 4.

To je bil dan iz nočne more za vodilnega Fabia Quartarara in Španca Aleixa Espargara, drugega izzivalca v vrsti za svetovno krono. Na prvi dirki v kraljevskem motociklističnem razredu na Tajskem po letu 2019 je zasedel 11. mesto in za Quartararom v razvrstitvi prvenstva zaostaja za 20 točk. 

Francesco Bagnaia se je v skupnem seštevku vodilnemu Francozu Fabiu Quartararu, ki ga v Buriramu sploh ni bilo med dobitniki točk (zasedel je 17. mesto), približal na vsega dve točki zaostanka. Aleix Espargaro za vodilnim zaostaja za 20 točk. 

Dirka je bila sicer prestavljena za skoraj eno uro zaradi močnega dežja, tudi ko so komisarji dirke prižgali zeleno luč, pa so bile razmere na dirkališču Buriram precej zahrbtne. Zato ne čudi, da so bili dirkači srečni, da so dirko preživeli brez poškodb. Eden bolj srečnih ob tem podatku je bil brez dvoma osemkratni šampion Marc Marquez, ki mu zadnji dve sezoni življenje grenijo poškodbe. Toda po VN Japonske, ko je bil četrti, je 29-letni Katalonec tudi na Tajskem dokazal, da je vse bolj konkurenčen najhitrejšim v paddocku. Tudi zmagovalni oder zanj v Buriramu ni bil prav daleč. "Če pomislim, da sem se na dan dirke zbudil s hudimi bolečinami v roki in vse skupaj ni delovalo nič kaj obetavno in sem tudi na ogrevanju pred dirko bentil nad bolečinami, je kazalo še slabše. Nato pa me je rešil dež," je za Corriere Dello Sport dejal dirkač iz Cervere in na vsa usta hvalil uradno zdravniško službo na dirki. "Fantastično so se izkazali. Bolečina je popustila vsaj do te mere, da je bilo vse skupaj znosno. Ponavljam pa, zame osebno je bilo lažje, saj smo imeli deževno dirko," je še povedal osemkratni motociklistični šampion, ki je bil še drugi zapored v igri za stopničke. V Sepangu so se mu le-te izmuznile, saj je bil na VN Japonske četrti, v Buriramu se je moral zadovoljiti s petim mestom, a tudi zmagovalni oder ni bil daleč.

Marc Marquez
Marc Marquez FOTO: AP

Ko je Marquez spoznal, da se obeta mokra dirka, so se mu zasvetile oči in dobil je "veselje do življenja". "Takoj sem vedel, da bom precej bolj konkurenčen v dežju. In res je bilo tako," je priznal španski dirkač in podrobno opisal potek dirke. "Začel sem umirjeno, zbrano in disciplinirano. Ničesar nisem želel tvegati, v uvodu v tekmo sem si kot enega izmed ciljev zadal, da uspešno končam dirko. Nato sem pred začetkom zadnjih desetih krogov pridobival na samozavesti in tudi dirkalnik se je odlično obnašal, tako da sem začel privijati plin in naenkrat sem bil v igri celo za zmagovalni oder," se razpleta dirke za VN Indonezije spominja Marc Marquez, ki je vneto lovil Francesca Bagnaio in s tem stopničke. "Poskušal sem vse, a fantje pred mano, tako tudi Pecco, so imeli zares odličen ritem. Ne morem si očitati, da nisem dal vsega od sebe. Mislim, da je peto mesto v okviru tistega, kar smo bili sposobni v Buriramu. Če potegnem črto, sem zadovoljen z izkupičkom na dirki in že gledam naprej," je pogovor za Corriere Dello Sport zaključil Marc Marquez. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (70)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SlepiSlovenc
08. 10. 2022 19.39
-2
Dejmo Marc. The Ant 93. Pro Honda Repdol Team. 🥰
Ni nam vseeno
04. 10. 2022 16.41
-17
Tudi Stenmarkove Elan smuči so bile nekaj čisto drugega kot ostale ....to se je videlo z Lune pravimo bolj v šali , če vemo da je Ingemar pričel s tekmovanji leto po zadnjem obisku človeka na Lunini površini.....( pa še takrat je bil 8. decembra 1973 v Val d'Iseru....zasedel 46. mesto) .....Po opazkah amaterskih ljubiteljev motošporta bi lahko prikimali, da se Marquezov Markec izgleda ne upa ,noče ali pa ne more več ´´uležat´´ na motorju tako ,kot je to počel od začetka sezone 2013, ko je čez noč postavil Valentina na stranski tir, kamor je sodil že prej in to tako, da je zgledalo - --če pripomnim kot eden od amaterskih neameriških ljubiteljev--- kot da Valentino ne upa, noče ali pa ne more več ležati na motorju , kakor hitro se je pojavil edini...pa ni bil Valentino takrat ne poškodovan , ne na operacijah, ...Da pa se bo ta delna zadržanost in čakanje popolne sinergije z motorjem vlekla kot se je.... 11,12 let in da jo je prekinil Razali na silo ....pa je vseeno bolj presenetila strokovnjake, kot nas laike
varČujem
07. 10. 2022 09.49
+7
Ni nam vseeno
08. 10. 2022 20.47
-3
Kaj bi porekel šele na originalni komentar muhe ?
Ni nam vseeno
04. 10. 2022 16.13
-14
Marquezov Markec je vpeljal pač nov stil dirkanja...zato ker ga je lahko, zaradi neizmernega talenta... njegova zapuščina, ki sega že v leto 2014 je ta, da vsi stremijo k temu, da bi se lahko vozili kot on. Pa ne gre ne starejšim , ne mlajšim ne povprečnim , še najslabše svetovnemu prvaku z Yamaho. Najlažje je reči, da ima od vseh Hond pač najboljšo,....od vseh Hond, ki pa so itak stratosferske napram drugim bolidom a zmaguje le eden.... Pri iskanju paralel naletimo na moštvo Yamahe, kjer pa je bil porazen motor, paket, nastavitve , kjer pa so začuda vsi .....vsi....zmagovali razen enega, ki naj bi vsako leto imel najslabšo Yamaho, kar je možno od vse Yamahine zaloge, ki je bila namenjena dirkanju ....in to nekaj let v nizu. Na koncu so imeli 3 dirkači tovarniške motorje z vso Yamahino podporo med njimi tudi doktor ali kakorkoli ga že zbada osebje karavane ...Najbolj žalostno je, da je vsaj polovico njegovih navijačev turkizna barva tako preslepila, da resnično niso vedeli, da vozi popolnoma enak motor kot sta ga Maverick in Fabio....in tudi niso verjeli, ko je to oznanil tudi Valentino....Ja res....Prve tri uvodne dirke je dobil ta motor...zmagovalci pa vsi razen...gremo vsi skupaj na 1,2,3, ...?
Nanuk
08. 10. 2022 09.54
+2
in to vse pri 42-ih letih ! Marc je že pri 29-ih v istem nezavidljivem položaju
Ni nam vseeno
08. 10. 2022 20.57
-2
6 naslovov kraljevskega razreda je imel pred 27 letom pa ga ni ustavil nihče...le poškodba...poškodba pa je nezavidljiv položaj
mr_cat
04. 10. 2022 15.32
-14
ocitno se zadeva ponavlja tudi v GT seriji za rosija....audi je sel.....2023 rosi vozi bmw...🐌🐌🐌🐌🐌
Night fly
04. 10. 2022 15.22
+12
Torej ,Honda je v rangu najboljsih motorjev ,,,,Mrkecova jasno ,ker je cisto nekaj drugega kot ostale , to se vidi ze iz Lune , ostalo naredi MM ,ki pa se izgleda ne upa ,noce ali pa ne more vec ´´ulezat´´ na motorju tako ,kot je to pocel 8,9 sezon ,,,z vsemi posledicami tudi brutalnih padcev . Vidi se delna zadrzanost, najbrz dokler ne doseze popolne sinergije z motorjem ,potem pa ....bomo videli .
Night fly
04. 10. 2022 15.18
+15
Ce markezisti iscejo odgovore na pocetje oz. voznje njihovega voznika v teh nekaj dirkah , bi morali to v bistvu ze vedeti ,ne pa ,da se moramo drugi ,ostali za to brigati in jim izpopolniti obvescenost . Opazil sem ,da pisejo nekaj samo zato ,ker jim svojilni zaimki delajo zdraho v glavi in naslavljajo napacne osebe . Tocka interesa ,pivot , je MM .Vse je znano njemu ,ves tisk je ze vse napisal , sam se je promoviral zdak nekaj tednov in povedal vse . In tudi o njegovem motorju s stev .93 vemo vse kar je honda dovolila objaviti .In to ni malo . O tem sem , oz. smo in so pisali ,ter ni vec potrebe . O performansah njegove honde so vse povedali tisti , ki so poklicani in najbolj usposobljeni za podajanje ocen , kot tudi tisti , ki poznajo voznje dirkacev do obisti .......... ne razumem ,zakaj je treba zdaj odlicen motor Honde devati v Nulo ,samo zato ,da se MM zvisa rating in znjim napadajo nas na forumih . To je dejstvo ,ki ga noben swarz-e schatz tu spodaj ne more negirati , lahko pa splahne svojo kloako na ta cist beli virtualni papir .....ce mu dobrovoljni moderator to dopusti .
mr_cat
04. 10. 2022 15.21
-12
Ni nam vseeno
04. 10. 2022 15.54
-14
Ni nam vseeno
03. 10. 2022 21.55
-31
Po drugi strani pa čestitamo zmagovalcu na pogumni vožnji in smeli vožnji ter se veselimo zmage prvega dirkača za VN Tajske v vsej zgodovini kraljevega razreda, ki ni MM93...Čestitke Miguel...
Jezdimir
04. 10. 2022 08.25
+26
Še enkrat ti postavljam isto vprašanje, ker ta tvoja obsedenost s poveličevanjem Marqueza meji na blaznost! Mar res nimaš lastnega življenja? Kaj pa prijatelji, ženske, otroci, to ti ni poznano? da si od jutra pa do 22:00 ure tukaj je res bolano, a ti sploh veš zakaj živiš?
Ni nam vseeno
04. 10. 2022 10.44
-22
Iz spodnjih odzivov amaterskih ljubiteljev rumene horde navijačev dobimo mogoče napačen vtis, da so tudi oni v obsedenosti do komedijanta ravno tako bili 26 let brez otrok, lastnega življenja... žene.... Verjetno se motim... mogoče vas je večina že ločenih...
Jezdimir
04. 10. 2022 11.00
+18
Ampak nihče ni tako bolestno obseden z nekom kot ravno ti z Marquezom, pa sploh ne gre za vrhunskega dirkača, njegovi rezultati so samo povprečni, da pa povprečneža postavljaš pred najboljše dirkače tega planeta je pa preprosto bolano. In če kdo paše v kakšno hordo, kot jo ti nazivaš, si to ravno ti, mogoče še dva, pa še ta dva sta vajenca zate. Še vedno pa nisi odgovoril zakaj si brez lastnega življenja? Zakaj ne živiš za svoje uspehe, ker to kar počneš je milo rečeno poneumljanje samega sebe, če še nisi opazil.
mr_cat
04. 10. 2022 15.22
-13
Ko nekdo ne razume ironije....je na nizkem intelektu. fprasi laznivega flajerja kk to izgleda
Ni nam vseeno
04. 10. 2022 16.14
-15
Za razumevanje sarkazem moraš biti bolj bister ...in za pisanje tudi
Ni nam vseeno
03. 10. 2022 21.41
-30
Seveda bi nam lahko Markec natvezil kaj pa vem.... , da je imel obrabljeno desno, seveda asimetrično stran, zadnje gume a to bi bilo natolcevanje, ki so si ga do sedaj redki privoščili v motoGP karavani in hkrati absurdno verjeli, da se ne bo "prijelo" samo med neukimi navijači...Ko začneš enkrat to izkoriščati, prideš do situacije ,kot ko ni bilo v vsem tekmovalnem koledarju več piste, kjer bi bil asfalt, ki bi ustrezal Valentinu...
Jezdimir
03. 10. 2022 21.56
+29
Monolog je edino kar ti še preostane, žal je tvoje življenje na precej spolzki pisti.
Ni nam vseeno
03. 10. 2022 20.59
-37
Veliki Ago je kot ambasador Yamahe , večini bolj poznan kot 15x svetovni prvak, vsem pa kot najboljši italijanski dirkač vseh časov povedal, da je MM93 najboljši in ostaja najboljši , pa če nikoli ne zapusti Honde....Njemu se ni treba več dokazovati... Te besede pa imajo težo večjo kot jo ima horda amaterskih ljubiteljev...Se vam tudi zdi tako ali se imate za njemu enakemu v pogledih , ki zadevajo motošport , kljub vsem kupljenim rumenim kapicam ?
Jezdimir
03. 10. 2022 21.16
+34
Da se lahko mnenja razlikujejo vsaj tolikokrat kolikor je konkurenčnih dirkačev je povsem normalno, nikakor pa ni in nikoli ne bo normalno da nekdo, kot ta zgoraj, od jutra do mraka mlati prazno slamo, brez vsake povezave, brez trohice zdravega razuma, le en kup praznih besed okoli poveličevanja Marqueza. Upam da si bolnik najde pomoč, namreč potrebuje vrhunskega strokovnjaka, pa še so pozitivni rezultati vprašljivi.
Ni nam vseeno
03. 10. 2022 21.31
-33
Ta "zgoraj" je gospod Giacomo Agostini .... kaj pomeni v motošportu se tudi ve...in tudi kaj njegovi dosežki... in njegovo mnenje...Je ambasador Yamahe.....težko bi si predstavljal, da bi si Yamaha z Agostinijem kot ambasadorjem te firme, nakopala še enega komedijanta, če je enega dolgoletnega že imela .... Njegove misli , kot je zgoraj navedena ,so zabeležene tudi na GPOne ....kot tudi tista, kje bi Valentino pravzaprav moral delati...
Jezdimir
03. 10. 2022 21.46
+31
In kaj ima vse to dolgovezenje z neuspehi Marqueza? Mar res nimaš lastnega življenja? Kaj pa prijatelji, ženske, otroci, aja to ti ni poznano. Ubožec a ti sploh veš zakaj živiš?
Trta mrta
04. 10. 2022 12.22
+19
Ni nam vseeno
04. 10. 2022 15.52
-15
Jezdimir
03. 10. 2022 20.24
+36
Dejmo najdet novico o akterjih ki krojijo motoGP, ne pa tole dolgočasno natolcevanje o rehabilitaciji največjega podleža nesposobnega v zgodovini moto športa...le koga še briga...hehehe
Night fly
03. 10. 2022 20.16
+34
o ,markec ,,,,,,,,,povej raje ,da nisi vec pri volji lomiti kosti na svojem telescku ....... in imas prav .
Ni nam vseeno
03. 10. 2022 20.40
-37
👍🏻 in še enkrat...Zakaj bi si katerikoli vrhunski dirkač, za katerega trdijo , da ima stratosferski motor glede na nasprotnike , bil pripravljen lomiti kosti na svojem teleščku in obnavljati svoje stare poškodbe s stalno vožnjo preko limita , po linijah, ki jih drugi ne zmorejo , da bi bil blizu zmage ? ....Zanimivo, ne ? 😏....Še posebej , če je to igračka za tistega , ki vozi tak motor.... 👉🏻če ga sploh vozi, ko gre za Hondo ... 🥴 ?
Jezdimir
03. 10. 2022 20.42
+36
Ti res nimaš pojma k tolk sprašuješ...hehehe
mr_cat
04. 10. 2022 15.24
-13
O pojmu razlaga nekdo k ponareja pluse in minuse.....😂😂😂
prost1
03. 10. 2022 19.55
-32
Super dirka za Marca, žal "le" peto mesto.Zelo na ziher vozil. Je pa vsaj poizkusil mimo Franceska, kateremu se po moje zelo nasmiha naslov. Vsaj glede na Fabiovo in Ducatijevo trenutno formo.
Ni nam vseeno
03. 10. 2022 18.22
-31
Zakaj bi katerikoli vrhunski dirkač, za katerega trdijo , da ima najboljši motor , moral voziti ves čas preko limita , po linijah, ki jih drugi ne zmorejo, da lahko zmaga ? ....Zanimivo, ne ?
Holop
03. 10. 2022 18.07
+2
Če ni lonaldo je pa malkes
number46
03. 10. 2022 17.23
-8
Dobro mu je šlo. Mora nadaljevati v tem ritmu brez nepotrebnih padcev ali kontaktov z drugimi dirkači. HRC bo pa sigurno dostavil Marcu kar zahteva.
jozez200
03. 10. 2022 17.06
-21
dobr dobr kr nj lepo pocasi nastela hondo za drugo leto
Schiphol
03. 10. 2022 16.49
-27
MM je kralj motogp!
SlepiSlovenc
03. 10. 2022 16.37
+27
BenBostrom
03. 10. 2022 17.42
-26
... nekdo ki je po moško uničil domišljav ega klovna tistega časa
Ni nam vseeno
03. 10. 2022 18.05
-30
Ki je s prvim dnem v motoGP zaključil kariero 2. najboljšega italijanskega dirkača vseh časov
9474
03. 10. 2022 19.45
-30
Jezdimir
03. 10. 2022 20.05
+34
Hahaha, keri troti, Markec je le še statist in to na najboljši Hondi...kolk mora to bolet...hehehe
Birba
03. 10. 2022 16.06
+32
Tudi če nikoli več ne gre na podio
zaraella
03. 10. 2022 16.29
-40
Uporabnik1528529
03. 10. 2022 16.51
+34
tomahawk
03. 10. 2022 15.51
-25
Čestitke MM za vrnitev v moto gp. Veliko razburljivih bojev in gledanja Tvja stoje si nam uprizoril. Za prvaka v tem športu je pač potreben pogum in ti ga imaš, žal pa so tu tudi padci in poškodbe za katere upam da jih bo čimmanj pri vseh. Ne morem verjet kake pišete. Če ne navijaš zanj pač ne navijaš ni pa treba bit nesramen. Sem njegov navijač, a spoštujem vse voznike. Kr navalite z minusi pa še pred klikom se zamislite. hvala LP
Miha1999
03. 10. 2022 16.33
-27
Točno tako, naredil je show, gledljive dirke, vedno je pokazal nekaj več od ostalih in tudi naslednje leto bo tako. S tako poškodbo, pridete nazaj in premagati 3/4 ostalih dirkačev, to je lahko le talent ki ga Gp še ni poznal. 👍
tomahawk
03. 10. 2022 17.26
-28
Miha1999 Točno tako. Nekaj več je pokazal. Ni se samo vozil za drugimi in pač izkoriščal moč motorja, ampak je znal iz njega iztisnit max tudi na dirkah, kjer hondi ni bilo po godu. Upa si. No pa poglejte "poznavalci" ki tako pljuvate po njemu še ostale moto športe kdo dela npr speedway gledljiv pa motokros itd... Nekdo ki upa je drzen in zna z mehaniki. Lep dan.
Jezdimir
03. 10. 2022 20.14
+30
Seveda, obožujeta tisto nekaj več, kar pomeni da sta podla kot Markec ker podpirata IZRIVANJE, GOLJUFANJE SPRENEVEDANJE...sram vaju bodi pokvarjenca...hehehe
tomahawk
03. 10. 2022 21.02
-29
Jezdimir Pa naj bo tako če mora bit. Aja se spomneš Schumacherja in njegovih podlosti pa kolk navijačev je imel? Lahko noč 😉
Jezdimir
03. 10. 2022 21.24
+29
Primerjava je brezpredmetna, Šumi je za vsa početja odgovarjal, bil je za vsako neumnost kaznovan pa kljub temu vse prekosil, na drugi strani Markec ni odgovarjal za nič, celo nagrajevan je bil za podla dejanja, pa še ni nič od njega, že tri leta se šlepa. A si res slep al se delaš butla, sam vprašam?...hehehe