MotoGP

Miller: Dirka v Portimãu je zame ena ljubših

Porto, 21. 04. 2022 13.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
4

Pred durmi je peta letošnja motociklistična preizkušnja. Dirkači vseh razredov bodo prvič nastopili v Evropi – uvodne štiri dirke niso potekale na stari celini. Na štirih dirkah smo ustoličili tri različne zmagovalce, le Italijan Enea Bastianini se je posladkal z dvema zmagama. Eno bi skorajda vzel Ducatijev "maneken" Jack Miller, ki je prevladoval na VN Amerik v Austinu in ohranjal vodstvo vse do zadnjih petih krogov. Na koncu se je moral zadovoljiti s tretjim mestom, na VN Portugalske pa ga zanima le boj za zmago. Prenose na VOYO začenjamo v petek dopoldan, konec tedna se priključuje še Kanal A.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Intervju z Marcom Marquezom
    02:22
    Iz 24UR: Intervju z Marcom Marquezom
  • Iz 24UR: Napeto dirko motoGP začinile težave Marqueza in druga zmaga Bastianinija
    02:12
    Iz 24UR: Napeto dirko motoGP začinile težave Marqueza in druga zmaga Bastianinija
  • Vrhunci dirke razreda motoGP v Austinu
    03:18
    Vrhunci dirke razreda motoGP v Austinu
  • Iz 24UR: Pogovor s Fabiom Quartararojem
    01:59
    Iz 24UR: Pogovor s Fabiom Quartararojem

Jack Miller je bil v vodstvu večji del dirke za VN Amerik.  Pet krogov pred koncem pa se je na prvo mesto prebil Italijan Enea Bastianini in tam ostal vse do konca dirke. 

Na uvodni dirki v Katarju je zmagal Italijan Enea Bastianini, na drugi v Indoneziji Portugalec Miguel Oliveira, na tretji v Argentini pa Španec Aleix Espargaró, na četrti je bil drugič v sezoni pred vsemi Bastianini. Peta dirka za VN Portugalske bo na sporedu konec tedna na dirkališču v Portimãu.

27-letni Avstralec se je moral zadovoljiti s tretjim mestom, osvojene stopničke pa so izkušenega Avstralca po nekaj prespanih nočeh navdale z novim optimizmom in dobrimi občutki, ki jih želi implementirati ob podaljšanem koncu tedna na Portugalskem. "Sprva sem bil izjemno hiter, tekmeci so le z velikimi težavami  dohajali moj ritem in kazalo je zelo dobro v boju za končno zmago. V zadnjem delu dirke so tekmeci močno pospešili in pet krogov pred koncem so me prehiteli, meni pa je preostalo le še, da se borim za stopničke, saj sem ugotovil težave z dirkalnikom, obraba pnevmatik pa je bila že kritična," je po tretjem mestu v ZDA dejal Jack Miller, ki ima v skupni razvrstitvi 31 točk in je šele na sedmem mestu. "Komajda sem dočakal vrnitev v Evropo. S selitvijo na staro celino bo prvenstvo v vseh pogledih oživelo. Na VN Portugalske se podajam z dobrimi občutki, saj nam je na zadnji preizkušnji uspel vrhunski rezultat. Nekateri so sicer tretje mesto pospremili z mešanimi občutki, saj sem bil dolgo časa v vodstvu, a glede na težave, ki sem jih imel v drugem delu dirke v Austinu, je zmagovalni oder odličen rezultat," je za Corriere Dello Sport razpredal Miller. 

Jack Miller
Jack Miller FOTO: AP

"Mislim, da je tretje mesto na zadnji dirki ravno dovolj vrhunski rezultat, da me hkrati močno motivira in mi daje samozavest ter potrjuje, da smo konkurenčni najboljšim in v igri za najvišja mesta, po drugi strani pa je opozorilo, saj smo bili v prvem delu dirke v Austinu dominantni, v finišu pa smo imeli obilo težav in smo komajda končali preizkušnjo. Moj desmosedici se obnaša vse bolje, morda nam je v Austinu zmanjkalo le nekaj hitrosti," je bil izčrpen Miller, ki pomirja armado navijalčev Ducatija, saj mu steza v Portimãu zelo leži. 

Karavana se je vrnila v Evropo. Konec tedna bo na vrsti peta letošnja dirka, šlo bo za VN Portugalske. Prenose začenjamo v petek dopoldan na VOYO, v soboto in nedeljo se priključi še Kanal A.

"Komaj čakam, da se vse skupaj začne. Steza v Portimãu mi je ena ljubših v motociklistični karavani. Na zadnji dirki sem bil tretji, kar je odličen obet pred nedeljo. Že od petkovih prostih treningov bom maksimalno zbran in delal bom vse za čim boljše izhodišče. Lepo bi bilo dirko začetki iz prve vrste," je zaključil Jack Miller.

VN Portugalske
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.