MotoGP

Quartararo: Pred podaljšanjem z Yamaho sem razmišljal o drugih možnostih

Pariz, 09. 01. 2023 19.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Fabio Quartararo je po osvojitvi naslova svetovnega prvaka v razredu motoGP leta 2021 na začetku lanske sezone po mesecih namigovanj za dve sezoni podaljšal sodelovanje Yamaho. Zdaj je priznal, da je pred odločitvijo podaljšanja sodelovanja z japonskim proizvajalcem razmišljal tudi o prestopu v drugo moštvo.

Francoz Fabio Quartararo je po osvojenem naslovu svetovnega prvaka leta 2021 in veliki prednosti v prvi polovici lanske sezone v drugi polovici naziv svetovnega prvenstva izgubil proti Francescu Bagnaii. Na začetku lanske sezone se je v svetu motoGP o njegovi prihodnosti veliko namigovalo, ampak vse strahove v Yamahi, da bo moštvo zapustil, je kmalu pomiril in z njimi podaljšal sodelovanje za dve sezoni.

Fabio Quartararo
Fabio Quartararo FOTO: AP

"Ne bi rekel, da je voznike strah, ko menjajo moštvo. Seveda ko prestopiš k drugemu proizvajalcu, ne veš, kaj bi pričakoval tam. Seveda se moraš prilagoditi, ampak malo verjetno je, da bi se znašel v položaju, ko voziš slab motocikel. Trenutno ima vsak motocikel svoje prednosti. V svetovnem prvenstvu (motoGP) so bili Yamaha, Aprilia, Ducati in Suzuki v ospredju. Tudi Honda je bila lani v določenih trenutkih močna. KTM je zmagala v Indoneziji z Miguelom Oliveiro, v Katarju pa so bili z Bradom Binderjem blizu," je stanje v razredu motoGP opisal Quartararo.

Svetovni prvak je seveda pred podpisom nove pogodbe imel številne snubce ponudbe, ki jih je naposled zavrnil. "No, imeli smo alternative. Iskreno pa se nerad ukvarjam s takimi stvarmi. Moja naloga je, da razmišljam o sedanjosti in dam vse od sebe. Želim najboljši paket, ki mi je na voljo, in najboljši projekt, ki mi je najbolj pisan na kožo," je razloge za podaljšanje sodelovanja s trenutnimi delodajalci podal 23-letnik.

O Quartararoju je spregovoril tudi vodja moštva Lin Jarvis:"Postal je mirnejši in bolj razumen. Manj nagnjen k jezi, frustracijam in tako naprej. To je še vedno v njem, ker ima vsak dirkač v sebi jezo in frustracije, če ni uspešen, ampak to lahko predelaš. Jezo in frustracije lahko izraziš in nadaljuješ s svojim delom. Tudi to je njegova odlična lastnost. Upam, da bo z Yamaho ostal še številna leta in verjamem, da ima potencial, da bi bil večkratni svetovni prvak."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SlepiSlovenc
09. 01. 2023 20.14
+29
Gooooo VR46! 🏍
Zalchi
09. 01. 2023 19.54
+16
Jokica francoska. Mal več konstantnosti pokaž, pa bo.