MotoGP

Quartararo: V Motegiju se sezona začenja znova

Motegi, 22. 09. 2022 20.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
D.S., M.J.
Komentarji
3

Aktualni motociklistični šampion razreda motoGP in hkrati vodilni v tekoči sezoni, Francoz Fabio Quartararo, je le nekaj dni po nesreči na dirki za VN Aragonije prepričan, da ga odrgnine ne bi smele motiti na nedeljski preizkušnji v Motegiju. S prenosi na VOYO začenjamo v petek zgodaj zjutraj, ko so na sporedu prosti treningi vseh razredov.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Quartararo kljub odrgninam prepričan, da je pripravljen na VN Japonske
    02:01
    Iz 24UR: Quartararo kljub odrgninam prepričan, da je pripravljen na VN Japonske
  • Dirkači preizkušali kimone in uživali v sušiju
    01:50
    Dirkači preizkušali kimone in uživali v sušiju
  • Iz 24UR: Quartararojeva prednost v boju za prvaka skopnela na 10 točk
    02:11
    Iz 24UR: Quartararojeva prednost v boju za prvaka skopnela na 10 točk
MotoGP – VN Japonske
MotoGP – VN Japonske FOTO:

Ker ima Francoz Fabio Quartararo lepe spomine na Motegi, kjer bo 16. dirka prvenstva motoGP, verjame, da se bo uspešno boril s tekmeci, ki so mu v lovu na naslov vse bliže. A tudi Italijan Francesco Bagnaia in Španec Aleix Esparago računata na lepo bero točk, če le ne bo načrtov prekrižalo slabo vreme. Hitra selitev iz vroče Španije na oblačno hladno in deževno Japonsko je uspela, med transportom niso, kot so se bali mnogi šefi ekip, izgubili nobenega dela in dirkači so se, kot kaže, že povsem aklimatizirali na japonsko hrano in deloma celo kulturo. Morda bo tu najtežje povratniku Marcu Marquezu. "Motegi bo velika preizkušnja za mojo desno roko. Veliko je zaviranj, dolgih ostrih zaviranj in povrhu še v desni ovinek," pred dirkaškim vikendom v Aziji pravi povratnik Marc Marquez, ki je pred dnevi s Quartatarojem doživel bližnje srečanje. 

In vprašanje je, ali je padec, v katerega ga je zapletel prav Marquez, na pretekli dirki pustil kakšne posledice Francozu, ki mu vse bolj kopni prednost v prvenstvu. Pred japonsko dirko ima le še 10 točk pred Bagnaio. "Še malo boli, a na dirki ne bom imel težav. Mislim, da je 17 točk razlike med prvim in tretjim, skoraj kot začetek sezone in vsaka dirka je za vse tri nova priložnost. A na koncu bo vesel le en," sporoča vodilni v prvenstvu Quartararo. "Imam zelo malo možnosti, ampak še vedno je mogoče," pa pravi Enea Bastianini, ki je zmagal v Alcanizu. Trenutno morda v boju za laskavi naslov najbolje kaže Bagnaii, ki je v z(n)aletu, saj je na zadnjih petih dirkah nanizal štiri zmage in dodal drugo mesto na VN Aragonije. "Skušal bom dirkati, biti v ospredju in zmagati, kot sem to skušal narediti v Aragonu in Misanu," pravi član rdeče družine Bagnaia. 

Urnik velike nagrade Japonske
Urnik velike nagrade Japonske FOTO:

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mcurry
23. 09. 2022 19.00
-2
Ce nebi podlez kegljau bi bilo se mal razlike
PičiPoki
22. 09. 2022 20.46
-3
Seveda el Diablo. Maš to. 😆 Ko pa pride balinar blizu pa ga samo obvozi. 🤣