MotoGP

Šef Ducatija brani Bagnaio: Postal bo šampion

Assen, 21. 06. 2022 21.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
9

Pred začetkom sezone je bil prav Francesco Bagnaia po napovedih mnogih glavni konkurent Fabia Quartarara v boju za naslov svetovnega prvaka za leto 2022. Po nekaterih ničlah in slabših predstavah pa Italijan ni več v igri za naslov. Še posebej po zadnjem dirkaškem vikendu v Sachsenringu, ko je po odličnih predstavah v kvalifikacijah in najboljšem startnem položaju dirko za VN Nemčije končal v prvem ovinku v četrtem krogu. Zdrs, ki se mu je zgodil, pa mu nikakor ne gre v čast in mnogi se sprašujejo, če je Italijan dovolj psihično močan za največje dosežke. Takšna situacija se mu namreč ni primerila prvič v karieri ... Konec tedna dirkače čaka nova preizkušnja, ko bo v Assnu šlo za VN Nizozemske.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Ima Quartararo odločilno prednost v boju za naslov?
    01:56
    Iz 24UR: Ima Quartararo odločilno prednost v boju za naslov?
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Nemčije
    05:12
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Nemčije
  • Intervju s Stefanom Bradlom pred VN Nemčije
    05:55
    Intervju s Stefanom Bradlom pred VN Nemčije
  • Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Nemčije
    04:00
    Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Nemčije
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Nemčija
    02:30
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Nemčija
  • Iz 24UR: Bagnaia najhitrejši na sobotnih kvalifikacijah
    02:13
    Iz 24UR: Bagnaia najhitrejši na sobotnih kvalifikacijah
  • Iz 24UR: Na VN Nemčije preko 200.000 navijačev
    01:48
    Iz 24UR: Na VN Nemčije preko 200.000 navijačev
  • Kvalifikacije razreda motoGP na VN Nemčije
    05:25
    Kvalifikacije razreda motoGP na VN Nemčije
Francesco Bagnaia
Francesco Bagnaia FOTO: AP

Tovarniški voznik Ducatija Francesco "Pecco" Bagnaia ima po drugi zaporedni ničli vse manj možnosti, da bi še posegel v boj za naslov prvaka. V Sachsenringu je zapravil odlično sobotno izhodišče, ko si je privozil prvo startno mesto, ter po tretjini dirke padel in predčasno končal, s tem pa na široko odprl vrata predvsem Fabiu Quartararu in Aleixu Espargaroju, saj sta mu že precej (točkovno) pobegnila. 

Fabio Quartararo je na desetih dirkah osvojil 172 točk, drugi v prvenstvu ostaja Aleix Espargaro, ki je bil na VN Nemčije četrti, ima pa 138 točk. Tretji je s 111 Johann Zarco, mejo sto točk pa je dosegel tudi Enea Bastianini.

Po končanem podaljšanem dirkaškem vikendu se je na račun člana rdeče družine iz Borga Panigalea vsul plaz kritik. Po dveh dneh so se javili tudi vodilni možje Ducatija in stopili na stran že tako užaloščenega in jeznega dirkača ... "Bagnaia je s padcem v Sachsenringu bržkone pokopal vse upe za naslov svetovnega prvaka. Preveč je bilo napak v tej sezoni. In tudi nihanj," je opazil Corriere Dello Sport. Da je sedaj najlažje dodatno zabiti samozavest Francesca Bagnaia, kot pa ga dvigniti, so ugotovili tudi v garaži Ducatija ... 

"Zaradi ene ali dveh slabših predstav še ne bomo dovolili, da se tako poigravajo z njegovim ugledom. Naš odnos s Peccom je odličen. Preveč je bilo dobrih stvari v zadnjem času, da bi zaradi odstopa dveh vsuli plaz kritik. Za njim so številne idilične dirke, zaradi katerih smo še bolj prepričani, da bo nekoč postal pravi šampion," je za Corriere Dello Sport prepričan šef Ducatijeve ekipe Davide Tardozzi. "Res je, naredil je začetniško napako v Sachsenringu. Verjetno se mu bo še kdaj primerila, upajmo le, da se je kaj naučil," je še dejal športni direktor rdečih. "Nekatere stvari mora premleti v glavi, nekatere stvari se mu morajo v glavi usesti na pravo mesto, morda je za vse to potreben čas. A ko bo uspel, bo postal šampion. O tem sploh ne dvomim," je prepričan Tardozzi. 

Davide Tardozzi
Davide Tardozzi FOTO: motoGP

Slika Bagnaie, ki se jezi na dirkalnik ...
Fotografija Francesca Bagnaie, ko le-ta takoj po padcu "benti" nad dirkalnikom, je hitro obšla svet. Delovalo je, kot da 25-letni Italijan kar ne more verjeti, kaj se mu je pripetilo v zgodnji fazi preizkušnje, in nekako krivi dirkalnik  ... "Njegova reakcija je razumljiva. Bil je v šoku, jezen in razočaran hkrati," trdi šef Ducatija. "Vse skupaj smo že podrobno analizirali. Vzrok za zdrs je znan. V tem delu dneva je bila steza najbolj vroča, pravzaprav so bili na dirki najslabši pogoji sploh. Ob tem je močno drselo. Tudi Jack Miller je bil nekajkrat blizu padca."

Vsaj deloma je za zdrs dirkača Ducatija "kriv" tudi premočno vodilni Fabio Quartararo. "Fabio se je začel oddaljevati, uspel mu je pobeg in mislim, da je Francesco želel zmanjšati razliko. V ovinku je tvegal več, kot bi smel, in zgodilo se je. Še dobro, da si tokrat dirki sledita v samo nekaj dneh, tako da smo že povsem osredotočeni na to, kar prihaja. VN Nizozemske je naša nova priložnost. Pričakujem precej več židane volje v naših garažah," je pogovor za Corriere Dello Sport končal Davide Tardozzi.

V prvem delu sezone dirkače vseh razredov čaka še preizkušnja v Assnu ta konec tedna, potem pa bo na vrsti poletni premor, saj bo dirka v britanskem Silverstonu na sporedu šele 7. avgusta.

VN Nizozemske
VN Nizozemske FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Deejjaann
24. 06. 2022 20.05
+7
Davide Tardozzi katerega leta se vprašaj-če sploh bo!!!!!!
popstarr
22. 06. 2022 16.36
+4
Res nikoli in nikdar, žal. Njegova samozavest je verjetno dodobra načeta in to vemo kam vodi. V stilu super Dovija in Pedrose večno drugi.
tetatu
21. 06. 2022 21.36
+10
Peco je odličen voznik, recimo na Hondi ali Yamahi bi imel že duplo prednost pred vsemi...ampak tudi Ducatija bo pripeljal na prestol, če ne letos pa drugo leto...hehehe
tetatu
22. 06. 2022 08.01
+10
cbrman
22. 06. 2022 13.28
-5
Peco je odličen voznik ja, samo v dirki prevečkrat konca v pesku ..če bo to napako pri sebi odpravil , bo lahko z Ducatijem prvak,s Hondo bi odličen voznik vozil nekje tam kot Pol in Lorenzo...Drugo leto Peco čaka velik pritisk,ker bo moral Ducatiju,pripeljati naslov,če ne ....ga dolgo več ne bodo gledali....