Nogomet

30-letni ljubitelj računalniških iger, ki je postal trener in ustavil PSG

Reims, 01. 02. 2023 20.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
3

Will Still na klopi francoskega prvoligaša Reimsa še ne pozna poraza. Palček s severozahoda Francije je minuli teden z zadetkom v 96. minuti remiziral z velikim PSG-jem, a strelec Folarin Balogun po novem velikem uspehu ni bil edini v centru pozornosti nogometne javnosti.

To mesto je rezervirano za trenerja, ki to uradno še ni, svojo kariero pa je začel za računalnikom. Football Manager je igra, ki je obnorela marsikaterega mladeniča, odkar je prvič izšla leta 2005. V njenem virtualnem svetu igralec vodi klub po svoji izbiri in z izbiro taktične postavitve, vodenjem treningov in seveda nakupi igralcev poskuša osvojiti največje naslove v svetovnem nogometu. 

Will Still
Will Still FOTO: Twitter

Mladi Will Still jo je s svojim bratom začel igrati, ko je bil še mladenič, in po njegovih besedah ju je igra popolnoma obnorela. Še dobro, saj je fant angleško-belgijskega rodu kmalu ugotovil, da mu njegove sposobnosti na nogometnem igrišču v resničnem svetu nikoli ne bodo zagotovile kariere profesionalnega nogometaša. Ljubezen do igre, ki simulira življenje profesionalnega trenerja, ga je spodbudila, da je se je posvetil študiju v Prestonu, ki ga je pri rosnih 20 letih starosti pripeljal v lokalni klub Preston North End. Tam je treniral mlade nogometaše, leta 2014 pa se je vrnil v Belgijo, kjer je bil rojen po tem, ko sta se tja preselila njegova starša, ki sta Angleža.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pomočnik našega Luke Elsnerja

V Belgiji je sprva deloval v video analizi, nato je postal pomočnik trenerja, kmalu pa tudi začasni trener Beerschota, ki ga je vodil 15 tekem. Sledila je zadolžitev pomočnika trenerja pri Reimsu pod vodstvom Oscarja Garcie in postanek v Belgiji pri Standard Liegu, kjer je bil pomočnik slovenskega trenerja Luke Elsnerja. Julija lani se je vrnil v Reims, kjer je znova sodeloval z Garcio, ampak slab začetek sezone je vodstvo kluba prisilil v to, da je glavnega trenerja odpustilo. Still je pričakoval, da bo tudi on moral zapustiti klub, vendar se je krepko motil. Vodilni v Reimsu so ga prosili, da vsaj začasno prevzame trenerski položaj, kar je tudi storil kljub dejstvu, da še ni opravil profesionalne licence, ki jo Uefa zahteva pri vseh trenerjih profesionalnih moštev.

Krepka kazen vsakič, ko vodi svoje moštvo

To pomeni, da mora Reims vsakič, ko na tekmi moštvo vodi Still, evropski krovni nogometni organizaciji plačati kazen slabih 25 tisoč evrov. Dejstvo je, da Francozi to počnejo z največjim veseljem, saj je Reims pod vodstvom najmlajšega trenerja v vodilnih evropskih ligah neporažen že na 14 zaporednih tekmah in se je iz mest, ki vodijo v drugo ligo, povzpel do varnega udobja sredine lestvice. Pod njegovim vodstvom mali klub igra napadalen in odločen nogomet, ki privablja pozornost vse bolj številnih občudovalcev. Omembe vredno je tudi dejstvo, da je njegov brat, s katerim je v mladosti igral Football Manager, zdaj tudi glavni trener v Belgiji.  Will Still pa upa, da bo v kratkem opravil tečaj za profesionalnega trenerja in svojemu klubu prihranil redne kazni.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HALAcR7
01. 02. 2023 21.03
-3
pač francija in njen amaterski nogomet
dark horse
01. 02. 2023 21.05
+1
Lahko kaj kamelarski ligi napišeš kjer je tvoj idol 🙈
GGMU!
01. 02. 2023 20.55
+1
In pravkar so zmagali 4-2.. Bravo care.