Nogomet

Arsenal okleval, Chelsea pač ne: Mudrik se bo pridružil modrim

London, 14. 01. 2023 21.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nadarjeni Ukrajinski nogometaš Mihajlo Mudrik, ki si ga je dalj časa želel londonski Arsenal, se bo po poročanju strokovnjakov za prestope Fabrizia Romana in Davida Ornsteina kmalu preselil v London, kjer pa ne bo oblekel rdečega dresa Arsenala, temveč modri dres Chelseaja.

Mihajlo Mudrik, ki je pred nekaj dnevi praznoval 22. rojstni dan, bo kmalu zamenjal klubske barve. Po poročanju Fabrizia Romana in Davida Ornsteina se je angleški prvoligaš Chelsea, ki mu v aktualni sezoni na igrišču ne gre in ne gre, odločil v vsaj enem pogledu prehiteti vodilno moštvo Premier lige Arsenal in v svoje vrste zvabil ukrajinskega krilnega napadalca.

Topničarji so sicer že pred več kot dvema tednoma Šahtarju iz Donecka za mladega talenta poslali ponudbo v višini 40 milijonov evrov plus 20 milijonov morebitnih bonusov, kar pa je bilo po mnenju vodilnih pri ukrajinskemu klubu premalo. Tudi druga Arsenalova ponudba, ki naj bi bila 20 milijonov bogatejša, in tretja, ki se je povsem približala trimestni številki (95 milijonov evrov vključno z bonusi) Ukrajincev ni premamila. Nato pa se je vmešal Chelsea, ki finančnih težav, za razliko od težav na igrišču, nima.

Chelseajev solastnik Behdad Eghbali naj bi osebno odpotoval na Poljsko, kjer se je sestal s predsednikom Šahtarja Rinatom Ahmetovim in se hitro dogovoril za številko, ki je ukrajinski poslovnež ni mogel zavrniti. Odškodnina za obetavnega Mudrika naj bi bila trimestna, saj naj bi Bluesi Šahtarju zanj odšteli 80 milijonov evrov in se zavezali za še vsaj 20 milijonov evrov bonusov.

Težje kot predsednika je bilo Chelseaju v pridružitev verjetno prepričati Mudrika,  saj mladenič v zadnjih tednih ni skrival želje po pridružitvi Arsenalu. A je Mudrik, kot kaže, pristal tudi na odhod v zahodni del Londona, saj naj bi bil že na letalu v angleško prestolnico, kjer bo v nedeljo opravil zdravniške preglede in z dvakratnimi zmagovalci Lige prvakov podpisal pogodbo, ki ga bo s klubom vezala do konca junija 2030.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pogajanje o prestopu sta potrdila tudi oba kluba. "Šahtarjev predsednik Rinat Ahmetov in solastnik Chelseaja Behdad Eghbali sta danes razpravljala o prestopu Mihajla Mudrika v Chelsea. Kluba sta zelo blizu dogovoru o prestopu igralca," so na Twitterju zapisali Ukrajinci, Angleži pa so novico na uradni spletni strani obeležili tako: "Chelsea se s Šahtarjem iz Donecka pogovarja o pogojih prestopa Mihajla Mudrika. Če bo med kluboma sklenjen dogovor, se bo ukrajinski reprezentant, ki lahko igra na položaju krilnega napadalca ali napadalca, pred prestopom z Bluesi pogovoril o osebnih pogojih."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mudrik bo tako postal še peta zimska okrepitev Chelseaja, ki nujno potrebuje sveže moči, saj je njihova ekipa nogometašev, ki trenutno tekme spremlja iz zdravniške sobe, precej močnejša od ekipe, ki se meri na zelenici.

Chelseaju so se v tem prestopnem roku že pridružili napadalec David Datro Fofana, osrednji branilec Benoit Badiashile, centralni vezist Andrey Santos in krilni napadalec Joao Felix, ki pa je prišel le na posojo do konca sezone.

Mihajlo Mudrik je v dresu ukrajinske reprezentance debitiral lanskega junija
Mihajlo Mudrik je v dresu ukrajinske reprezentance debitiral lanskega junija FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Intihar
15. 01. 2023 12.33
+5
Skoda da ni vec lastnik chelse abramovič
JOSEPH HAYDN
15. 01. 2023 09.34
+4
Vsaj 5x precenjen, poleg tega pa zelo očitno tudi hinavec. Ves čas opeval Arsenal in potem nož v hrbet. Pomoje pa bo tako ali tako flop tale Ukrajinec