Nogomet

Chelsea za Fernandeza dal 120 milijonov, Arsenal in United se krepita

London, 31. 01. 2023 17.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Če jih ne moreš premagati, se jim pridruži, tako nekako bi lahko opisali prestop italijanskega nogometaša Jorginha v Arsenal, ki zanj že dolgo časa išče zamenjavo. Našel jo je v Enzu Fernandezu, ki se iz Benfice v London seli za neverjetnih 120 milijonov evrov. Chelsea je že v letošnjem januarskem prestopnem roku zapravil krepko več od vseh klubov v preostalih najmočnejših petih ligah. Manchester United je iz Bayern Münchena pripeljal Marcela Sabitzerja, ki bo do konca sezone na posoji.

Chelsea je Mihajla Mudrika Arsealu speljal s ponudbo skoraj 90 milijonov evrov
Chelsea je Mihajla Mudrika Arsealu speljal s ponudbo skoraj 90 milijonov evrov FOTO: AP

Kljub temu, da je Arsenal trenutno vodilni v Premier ligi, Chelsea pa je krepkih devet mest za njim na desetem, je trenutni zmagovalec v njuni bitki na nogometnem tržišču prav Chelsea. Arsenal ni skrival želje, da v januarskem prestopnem roku v svoje vrste pripelje Joaa Felixa iz Atletico Madrida in predvsem Šahtarjevega Mihajla Mudrika, a v obeh primerih je Chelsea za odkup igralcev ponudil več od svojih londonskih sosedov. Vodilno moštvo lige se je nato podalo v lov za Maisesom Caicedom in Brightonu ponudilo 68 milijonov evrov, ampak tudi v tem primeru so vodilni v Chelseaju začeli "groziti", da bodo ponudili še več.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Očitno je to bil zadnji udarec in vodilno moštvo angleške prve lige je potrkalo na vrata svojih "mučiteljev". Chelseajevi glavarji so v mrzlici prihodov in odhodov bili pripravljeni sodelovati in po podatkih vedno zanesljivega italijanskega novinarja Fabrizia Romana sprejeli za svoje standarde skromno ponudbo 11 milijonov evrov in bonusa dveh milijonov evrov. Jorginho naj bi že opravil zdravniški pregled in podpisal pogodbo do poletja 2024 z možnostjo podaljšanja za dodatno sezono. Aktualni evropski prvak z reprezentanco, je bil pri Chelseaju bil v zadnjem letu pogodbe, po koncu sezone bi torej postal prost igralec.  Italijan je v Chelsea pred petimi leti prestopil iz Napolija v zameno za krepkih 57 milijonov evrov. V modrem dresu je osvojil Ligo prvakov in Ligo Evropa. Zdaj upa, da bo tem lovorikam dodal še naslov angleškega prvaka.

Od tega naslova je Chelsea trenutno zelo oddaljen, kljub temu pa ambicije predsednika kluba Todda Boehlyja nimajo meja, saj je po več kot pol milijarde evrov, ki jih je porabil od lanskega poletnega prestopnega roka Američan bil pripravljen zrušiti tudi britanski rekord, ki ga je predlani postavil Manchester City z nakupom Jacka Grealisha za 117,5 milijona evrov. Benfici je za najboljšega mladega igralca minulega svetovnega prvenstva, Argentinca Enza Fernandeza, Chelsea ponudil okoli 120 milijonov evrov, Fabrizio Romano pa poroča, da je zdaj prestop tudi uradno potrjen.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Daleč najbolj aktivni so bili angleški klubi. Fulham si je na zadnji dan prestopnega roka do konca sezone posodil Arsenalovega desnega bočnega branilca Cedrica Soaresa in pripeljal srbskega vezista Sašo Lukića iz Torina. Tottenham je iz Sportinga iz Lizbone pripeljal desnega bočnega branilca Pedra Porra, Španec bo do konca sezone posojen s strani Sportinga, med poletnih prestopnim rokom pa bodo Londončani odkupiti njegovo pogodbo. Matt Doherty bo iz Tottenhama odšel v Atletico Madrid in tam ostal do konca sezone. Sporting pa bo Porra nadomestil z dosedanjim članom Barcelone Hectorjem Bellerinom, ki je prekinil pogodbo s Katalonci.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bebec
01. 02. 2023 19.36
+1
Za Chelsea mam obcutek,da pride Mourinho.Neki mi govori,da bo dobil neomejena sredstva,pa da vidimo ali še zna.Pripeljal bo 5,6 igralcev po svojem okusu.To je moja napoved za poletje.Sem pa navijac uniteda,bi bilo potem noro gledati pepa,mourinho,ten hag,mogoce kloopa,
ledr
01. 02. 2023 13.47
+2
To več nima nobene zveze s športom. To je totalno brezveze. Naredit bi morali tako, kot spodaj opisuje že Ervin Mlekuž. To je edina pot, da nogomet še ostane nogomet.
lepdanvsakdan
01. 02. 2023 12.06
+2
to pa je metanje denaraj skozi okno...Fernandez 120mio
01. 02. 2023 09.55
+1
Ha ha ha res dobra izbira Chelsea?🤔😅😅 Me pa zanima kako bojo kaj okrepali glavni pri Financnem Fairplayu? Ker grem se stavit,da če bi bila tole Real ali Barcelona bi bili to absolutni kazni... Ne kupovanja v 3 prestopnih rokih... To sm sigurn!😀
cripstoned
01. 02. 2023 13.26
-4
barceloni se debelo gleda skozi prste... edini klub v zgodovini nogometa ki ima 1.3milijarde dolga dovoljeni so jim pa nakupi v višini 250mio.eur... ob tem je potrebno dodati da lahko brez problema registrirajo igralce... reala pac ne mešaj zraven barce psgja in citya katerim je dovoljeno vse..
Sisli288
01. 02. 2023 15.01
+4
Crips vrjetno si še premlad, da bi se spomni ko je Real sestavljal galaktično zasedbo kako je zapravljal ali pa ko je v enem prestopnem roku dvakrat podrl rekord v najvišji plačani odšodnini. Tako da je tudi Real kar zapravljiv.
cripstoned
01. 02. 2023 15.38
-6
Ojojoj spet jok hejtercka pod mojim komentarjem... Real je dal 100milijonov za 3 igralce.. Cr, bale, hazard... Cr in bale sta to povrnila X 6 samo hazard ne.. Real v zadnjih 10letih ni niti med top 20 klubi v zapravljanju medtem ko united in barca vodita, psg in city pa ne za ostajata veliko... Glede tistih časov ki jih pa omenjaš pa jasno da je moral real zapraviti nekaj denarja saj so se legende poslovile potrebne so bile korenite sprememve In vse ostalo je zgodovina.... Toliko kot so pa porabili trio psg, city in barca samo v zadnjih 5 sezonah ni real v 20letih..tako da tiho hejter..
dark horse
01. 02. 2023 15.55
+4
Bale in cr sta to povrnila 6x 🤣🤣🤣
Ervin Mlekuž
31. 01. 2023 20.00
+10
To ne pelje nikamor.Morali bi po vzoru NBA določiti najvišjo možno pogodbo,omejitev proračuna in potem bi bilo vsaj 3x več konkurenčnih klubov.Kdor ima rad nogomet ga bo igral tudi za pol manj denarja.Denarja je dovolj, vendar se ga zapravlja za neumnosti...ta pa je brezmejna!!
Bebec
01. 02. 2023 19.29
+1
Dober komentar.Nekoc so npr giggs,scholes,itd,takrat igrali za 500 funtov na zacetku kariere,danes pa že mulci 17 letniki npr 50 jurjev na teden.Nogomet je izgubil svoj car.
tutp
31. 01. 2023 19.21
+8
Čisto prava ljubezen. Do 💰.
Diegol14
31. 01. 2023 19.17
+3
Za Cimeta bi dali mnogo več..
Kitamita
31. 01. 2023 19.10
+0
Ta tip 120 milijonov to bodo ŝe jokal
blef
31. 01. 2023 18.42
+2
Arsenal je imel smolo, da se je Chelsea tako razmetu. Vedno se kdo...