Nogomet

Arteta po porazu proti Newcastlu: To je absolutna sramota

Newcastle, 05. 11. 2023 09.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Arsenala so na tekmi 11. kroga Premier lige proti Newcastlu vknjižili svoj prvi poraz, po obračunu pa je bil glavni trener gostov Mikel Arteta besen zaradi sodniških odločitev. Edini gol na tekmi je v 64. minuti zabil Anthony Gordon.

Mikel Arteta
Mikel Arteta FOTO: AP

Mikel Arteta je bil na novinarski konferenci po obračunu razburjen zaradi dogajanja pred zadetkom Newcastla. Nekdanji vezist Arsenala Joe Willock je žogo po mnenju sodnikov zadržal v mejah igrišča, jo podal v kazenski prostor gostov, kjer je ob prerivanju z Joelintonom padel branilec gostov Gabriel, napadalec srak Gordon, za katerega so sodniki odločili, da ni bil v prepovedanem položaju, pa je žogo potisnil v prazno mrežo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"To je absolutna sramota. Toliko je na kocki, ogromno ur smo vložili v priprave na to, da tekmujemo na najvišji ravni. Prejeli smo veliko sporočil, da se to ne sme več nadaljevati. Očitno zapravljamo svoj čas, res ne vem, kako naj se počutim. Dovolj težko je tekmovati proti Newcastlu, saj so res dobra ekipa, ampak moramo se pogovoriti o tem, kako je ta gol lahko obstal. Iz več razlogov bi ga morali razveljaviti. V tej državi sem že več kot 20 let in sojenje ni niti približno na nivoju najboljše lige na svetu. Slabo mi je, da sem del tega," je po tekmi svoje misli strnil Arteta.

Eddie Howe
Eddie Howe FOTO: AP

Nad besedami Španca je bil trener domačinov Eddie Howe rahlo presenečen. "Mogoče je Arteta videl nekaj, česar sam nisem. Po zadetku nisem vedel, kaj točno preverjajo na VAR, je pa bizarno, da so pregledali tri različne situacije," je povedal Howe, ki pa je mnenja, da bi moral napadalec gostov Kai Havertz že v prvem polčasu zapustiti zelenico. "Moja prvotna misel je bila, da je to prekršek za rdeči karton. Zdelo se mi je, da je bil njegov udarec zelo visok in nevaren. Nisem si pa še ogledal posnetka, tako da ne morem trditi," je zaključil trener Newcastla.

Newcastle se po 11 odigranih tekmah nahaja na šestem mestu v Premier ligi, Arsenal pa je po prvem ligaškem porazu v sezoni ostal na tretjem mestu. Edina nepremagana ekipa lige tako ostaja Tottenham, ki bo v ponedeljek gostil Chelsea.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
05. 11. 2023 17.19
-1
arteta pojdi v Barcelono...tam bos imel sodnike na svoji strani vsako tekmo...
Maxx365
06. 11. 2023 14.03
+1
Da nimate belčki sodnikov na svoji strani bi bili tam nekje okoli 10-15 mesta na lestvici LA Lige.
Malo_sutra
05. 11. 2023 13.53
+0
Nikol ni bil igralec, niti trener ne bo… alibi oseba.
McGregor---
05. 11. 2023 12.34
+5
Ne samo ta tekma. Vsaka tretja tekma je pod vprašajem, kar se sodnikov tiče. Je pa to druga tekma zapored s sojenjem v korist Srak. Prejšnji teden šenkan penal proti Volkovom, včeraj ta sramota proti Topničarjem.
The GOAT
06. 11. 2023 20.01