Nogomet

Atletico Madrid in Girona korak bližje ligi prvakov

Madrid, 27. 04. 2024 23.04 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Girona in Atletico Madrid sta v 33. krogu španskega nogometnega prvenstva naredila velik korak k nastopu v evropski ligi prvakov v prihodnji sezoni. Katalonci so z zmago z 2:0 na Kanarskih otokih skočili na drugo mesto razpredelnice, Madridčani pa so pred domačimi gledalci premagali neposrednega tekmeca za četrto mesto.

Statistika tekme
Statistika tekme FOTO: Sofascore.com

Jan Oblak in soigralci so nadigrali Athletic Bilbao z 3:1, tako da imajo zdaj na četrtem mestu pred Baski šest točk prednosti.

Za Atletico so zadeli Rodrigo De Paul (15.), Angel Correa (52.) in Unai Simon (avtogol, 80.), za goste pa je bil natančen Nico Williams (45.).

Atletico Madrid je prvič v tej sezoni premagal pokalne prvake Španije - izgubil je obe tekmi v pokalu ter prvo v prvenstvu, Baski pa so četrtič zaporedoma ostali brez zmage.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Girona si lahko v naslednjem krogu, ko bo gostila Barcelone, tudi teoretično zagotovi udeležbo v ligi prvakov. Za katalonskega malčka bi bil to zgodovinski uspeh, saj je v sezoni 2017/18 šele prvič v 80-letni zgodovini kluba zaigral v prvi španski ligi. Ta sezona je za Girono četrta v primeri division.

Girona je danes premagala Las Palmas z 2:0. V prvem polčasu je zadel David Lopez, v drugem pa je bil z bele točke natančen Artem Dovbik, ki je tako na dva gola povišal prednost pred zasledovalci v boju za prvega strelca LaLige. Sedemnajst zadetkov ima Jude Bellingham (Real Madrid), še dva manj pa Borja Mayoral (Getafe).

Pred Girono je Real Madrid, ki ima po petkovi zmagi pri Real Sociedadu (1:0) trinajst točk prednosti, za njo s točko zaostanka pa Barcelona, ki bo v ponedeljek zaključila 33. krog doma proti Valencii.

Pet krogov pred koncem prvenstva je že znan prvi potnik v drugo ligo. Po današnjem porazu z Getafejem je to Almeria, ki je doslej dobila le eno tekmo in zbrala komaj 14 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

* Izidi, 33. krog:

- petek, 26. april:

Real Sociedad - Real Madrid 0:1 (0:1)

- sobota, 27. april:

Las Palmas - Girona 0:2 (0:1)

Almeria - Getafe 1:3 (1:1)

Alaves - Celta Vigo 3:0 (0:0)

Atletico Madrid - Athletic Bilbao 3:1 (1:1)

(Jan Oblak je branil vseh 90 minut za Atletico)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.