Nogomet

Bayern 'le' remiziral z lekarnarji, remi tudi za Kampla

München, 05. 03. 2022 17.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
0

Nogometaši Bayerna so v 25. krogu nemške Bundeslige 'le' remizirali z lekarnarji iz Leverkusna, to pa ni najboljša popotnica za bavarsko zasedbo v luči torkove tekme Lige prvakov na Allianz Areni, kjer bodo gostili zasedbo Salzburga. A vendarle je treba poudariti, da se je Bayer letos predstavil v dobri luči, saj ostaja tretji na prvenstveni lestvici. Do remija je prišel tudi Kevin Kampl z RB Leipzigom, in sicer proti Freiburgu, ki ima tako še naprej enako število točk kot rdeči biki (41).

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski FOTO: AP

Po nepopolnem krogu ima zdaj Bayern 59 točk, Dortmund 50, Bayer Leverkusen 45, Leipzig in Freiburg pa po 41. Borussia Dortmund bi sicer v nedeljo morala igrati proti Mainzu, a so tekmo zaradi okužb v ekipi tekmecev prestavili na 16. marec. Bavarci so dobro začeli tekmo in premoč v uvodnem delu kronali z zadetkom Niklasa Süleja, ki je žogo v 18. minuti spretno potisnil žogo po slabem posredovanju gostujoče obrambe. A nato je Bayer strnil vrste in bil vse nevarnejši, gola pa ni dosegel. Do točke je gostom namreč pomagal kar domači kapetan Thomas Müller, ki je žogo po prostem strelu tekmecev v 36. minuti preusmeril mimo svojega vratarja Svena Ulreicha in na 407. tekmi v bundesligi dosegel prvi avtogol.

Statistika tekme Bayern – Bayer (1:1)
Statistika tekme Bayern – Bayer (1:1) FOTO: Sofascore.com

Na drugem današnjem dvoboju ekip z vrha je bil izid na koncu tudi 1:1, čeprav so bili bližje zmagi gostje iz Freiburga, ki so po golu Ermedina Demirovića vodili vse do 90. minute, ko je domačo zasedbo rešil Angelino. Kevin Kampl je začel tekmo za Leipzig in igral do 59. minute, ko ga je zamenjal Dani Olmo.

Union Berlin je zapravil priložnost, da bi se tema ekipama približal le na točko zaostanka, saj je proti Wolfsburgu izgubil z 0:1, za nameček je za edini zadetek z avtogolom poskrbel Taiwo Awoniyi. V preostalih današnjih tekmah je Bochum premagal zadnjo ekipo lige, Greuther Fürth, z 2:1, berlinska Hertha pa je z Eintrachtom izgubila z 1:4.

Bundesliga, 25. krog, izidi sobotnih tekem:
Bayern München – Bayer Leverkusen 1:1 (1:1)
Hertha – Eintracht Frankfurt 1:4 (0:1)
Leipzig – Freiburg 1:1 (0:1)
(Kevin Kampl je igral za Leipzig do 59. minute.)
Bochum – Greuther Fürth 2:1 (1:0)
Wolfsburg – Union Berlin 1:0 (1:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.