Liga prvakov

Bayern Lewandowskemu pokvaril povratek v München in Barco ugnal z 2:0

München, 13. 09. 2022 22.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
117

Na derbiju drugega kroga skupinskega dela sta se pomerila Bayern München in Barcelona, ki imata v svojih vitrinah skupaj že enajst lovorik z velikimi ušesi. Čeprav je bila Barcelona boljši tekmec v prvem polčasu, so Bavarci na začetku drugega pokazali zobe in po zadetkih Lucasa Hernandeza in Leroya Saneja nekdanjemu članu Robertu Lewandowskemu pokvarili povratek na Allianz Areno.

Več videovsebin
  • Vrhunci torkovih tekem drugega kroga LP - 2. del
    11:54
    Vrhunci torkovih tekem drugega kroga LP - 2. del
  • Vrhunci torkovih tekem drugega kroga LP - 1. del
    08:50
    Vrhunci torkovih tekem drugega kroga LP - 1. del
  • Leroy Sane zadel za 2:0
    01:17
    Leroy Sane zadel za 2:0
  • Lucas Hernandez zadel za 1:0
    00:31
    Lucas Hernandez zadel za 1:0

Nasproti stala velika prijatelja

Robert Lewandowski in Thomas Müller sta bila nekoč nerazdružljiva tako na nogometnih zelenicah kot izven njih, sedaj pa sta prvič po osmih letih stala na nasprotnih straneh. "Sadio mi zadnjih 10 dni v šali govori, naj pazim, da slučajno ne podam žoge Lewyju. Vem, da moramo igrati svojo igro in se smemo preveč osredotočati na Lewyja," je na novinarski konferenci pred tekmo dejal Müller, ki je Poljaku tudi nadel vzdevek 'Lewangoalski'. 34-letni poljski napadalec je v svoji karieri proti Bayernu zaigral 14-krat in ob tem zabil 5 golov, le enega v Münchenu. Samo dva igralca pa sta v zgodovini Lige prvakov proti Barceloni dosegla pet ali več golov: Andrij Ševčenko, ki jih je dosegel pet in Müller, ki jih je dosegel kar 8. Dva od omenjenih osmih je dosegel pri neverjetni visoki zmagi z 8:2 leta 2020.

Thomas Müller proslavlja zadetek-2
Thomas Müller proslavlja zadetek-2 FOTO: AP

Začetni postavi:  

Bayernov Julian Nagelsmann se je odločil za formacijo 4-2-3-1: Manuel Neuer v vratih, Benjamin Pavard, Dayot Upamecano, Lucas Hernandez in Alphonso Davies v obrambi, Joshua Kimmich in Marcel Sabitzer v vlogi defenzivnih vezistov, Thomas Müller kot napadalni vezist, Leroy Sane in Jamal Musiala na krilih in Sadio Mane v napadu.

 

Xavi pa je svojo Barcelono postrojil v klasično formacijo 4-3-3: Marc-Andre ter Stegen med vratnicama, Jules Kounde, Ronald Araujo, Andreas Christensen in Marcos Alonso v obrambi, Sergio Busquets, Pedri in Gavi v vezni vrsti, ter Raphinha, Ousmane Dembele in Robert Lewandowski pa v napadu.

Čeprav so tekmo veliko bolj podjetneje začeli Bavarci, so si prvo resno priložnost priigrali gostje, ki so izkoristili napako Joshue Kimmicha in izvedli hiter protinapad. Do strela z levico je na koncu prišel Pedri, a je bil na pravem mestu Manuel Neuer. Čeprav so po skorajšnjem prejetem zadetku znova pritisnili domačini, pa so le devet minut kasneje do nove lepe priložnosti prišli nogometaši Barcelone, pri katerih je do prve priložnosti prišel Lewandowski. Po lepi podaji Gavija je imel Poljak na desnici žogo za (boleče) vodstvo proti nekdanjemu klubu, a je z desnico meril krepko prek vrat. 

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski FOTO: AP

Še dve minuti kasneje, ko je Bayern kot kaže igral z igralcem manj, saj smo ob robu igrišča lahko videli Benjamina Pavarda, pa je 'Lewa' prišel do še ene lepe priložnosti, ko je iz neposredne bližini in težkega kota z glavo meril naravnost v Neuerja. Pavard pa je takoj zatem zaradi poškodbe že moral zapustiti igrišče, nadomestil ga je Noussair Mazraoui. V 26. minuti pa je do svoje prve priložnosti na tekmi prišel še en poletni prišlek Raphinha, ki je lepo odigral akcijo ena-dva z Lewandowski, nato pa z levico meril kak meter mimo Neuerjevih vrat.

Leroy Sane in Robert Lewandowski
Leroy Sane in Robert Lewandowski FOTO: AP

Po pol ure igre pa so le resno zapretili tudi Bavarci. Leroy Sane je prodrl po desni strani Barcinega kazenskega prostora in v stilu Arjena Robbna žogo spravil na levico nato pa jo odložil Marcelu Sabitzerju, ki je z roba kazenskega prostora z desnico sprožil mimo leve vratnice gostov. Pet minut pred koncem rednega dela prvega polčasa pa je znova zapretil tudi Müller, ki pa se mu je po lepem prodoru in še lepši podaji Jamala Musiale na pot nastavil in morebiten zadetek preprečil kar Sadio Mane.

Jamal Musiala in Marcosa Alonsa
Jamal Musiala in Marcosa Alonsa FOTO: AP

Julian Nagelsmann se je ob polčasu odloči, da je čas za prvo taktično spremembo in namesto Sabitzerja v igro poslal Leona Goretzko. Nemški vezist je le nekaj minut po vstopu v igro prišel do prve priložnosti, ko je s približno 18 metrov močno sprožil z desnico. Marc-Andre ter Stegen je žogo odbil v kot, ki pa so ga Bavarci izkoristili. Kimmich je kot izvedel, na Lucasa Hernandeza pa so Barcelonini branilci pozabili in francoskemu reprezentantu z glavo iz neposredne bližine ni bilo težko zadeti. In ko steče, steče. Le štiri minute kasneje so Bavarco znova udarili. Po izjemno lepi akciji se je sam pred ter Stegnom znašel Sane, ki je z desnico žogo počasi, a natančno poslal za hrbet Barcinega vratarja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V 63. minuti pa zlata priložnost za Katalonce: Lewandowski in Pedri sta lepo kombinirala nato pa se je slednji sam znašel pred Neuerjem in žogo že dvignil prek nemškega vratarja. A Bavarce je rešila vratnica in semafor je še naprej kazal 2:0. 

Pedri
Pedri FOTO: AP

Katalonci so v iskanju zadetka pritiskali na vso moč, a streljali prazne naboje. Lewandowski je v 79. minuti Alonsu speljal prosti strel in meril  v živi zid, po akciji, ki je sledila odbitku pa se Eric Garcia ni znašel pred Bayernovimi vrati. xavi je v drugem polčasu poleg Garcie poskusil še s Frenkiejem de Jongom, Ferranom Torresom, Ansujem Fatijem in Franckom Kessiejem, a tudi menjave niso obrodile sadov. Xavijevo frustracijo pri Barceloninih zaključkih akcij je dobro ponazorila Fatijev akcija v 90. minuti, ko je mladi Španec lepo prodrl v osrčje Bayernovega kazenskega prostora nato pa žogo podal v prazno. Globoko v sodnikovem podaljšku je po kotu do strela z glavo prišel še Ronald Araujo, ki pa je meril naravost v roke Neuerja.

Statistika tekme Bayern - Barcelona

Najboljši igralec tekme pa danes izjemni Lucas Hernandez, ki pa je tik pred koncem tekme kot kaže staknil poškodbo dimelj, za katero pa še ne vemo, kako resna je.

Statistika Lucasa Hernandeza - najboljšega posameznika tekme
Liga prvakov: Bayern - Barcelona in Manchester City - Borussia Dortmund
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (117)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HALAcR7
14. 09. 2022 13.25
-4
nisem niti videl da je pedrij golden boj prevara igralca falil 4m pred golom skoraj prazen gol,,,,leto mu dam in bo šel za piuqijem v mls
dark horse
14. 09. 2022 17.53
+4
Vinkota si že videl kakšne je falil 🤣🤣🤣
criipstoned
14. 09. 2022 12.04
+5
Danes pa Real igra proti najboljšemu Leipzigu v njihovem obstoju. Upam na zmago v tej močni skupini. Čeprav gledal bom košarko, saj nočem da me od Halerja ati spet heca in ponižuje kadar je govora o košarki. Lp iz Pašmana. Vaš jezni krispi
Matrax
14. 09. 2022 12.43
-1
Ti si še samo kripsi s piko. Če hočeš bit oča si spremeni ime...
criipstoned
14. 09. 2022 14.50
+4
Oj matrax to sem jaz oča ne krispi. Da ne boš zmeden saj vemo da rabiš veliko časa da premleješ stvari hihiji moj mali jezni fantek 🙈🤭🤣🤣🤣
Kollerik
14. 09. 2022 14.51
+4
Lucky
14. 09. 2022 10.17
-3
Pač kk gledaš. Po eni strani sploh ni švoh, razen rezultat. Po drugi pa stare napake. Problem je RB. Dokler tam ne bo napredka, bo verjetno suša pri lovorikah. XXX ni mel strelskega dneva. Dembele in Raphinha sta se čist zgubla, pa vseen nekaj svojga naredla. Čeprav Alonso ni švoh odigral, ga jst ne bi dal špilat. Enostavno, 15 min kolkor je zadnjič igral je premal uigravanja za tako tekmo. Araujo je dober obrambni igralc, sam distribucijo žoge ma nikakršno. Za Lewo se je vedl. Al bo junak, al pa bo pregoru. Za take tekme pač mora bit koncentracija celo tekmo na višku. Sploh v obrambi, kadar napadu ne gre not. Za marsikoga je bil tam penal. Sploh je sodnik čudno piskal, oziroma sploh ni piskal. Tudi v škodo Bayerna včasih. Kakorkoli, nadigran sigurno nismo bli. Razvijat naprej sistem, ki solidno klapa in slej ko prej se bo začel vračat. Razloga za razočaranje včeraj zagotovo ni blo.
dark horse
14. 09. 2022 10.34
+1
Kollerik
14. 09. 2022 14.53
+2
Iz uradne Barcine strani, včeraj (ni prvi april :).... ): "Barcelona in Atletico M. sta tik pred rešitvijo nenavadnega primera A. Griezmanna. Po poročanju L'Equipe je dogovor blizu. Mundo Deportivo je objavil, da se obe strani pogovarjata o znižanju cene klavzule za Grieza na 25 milijonov evrov…. Kljub razočaranju Barce, ker bo zamudila potencialni dohodek za Blaugrano ni druge možnost, saj poskušajo zmanjšati svojo maso za plače. Trenutno je situacija škodljiva za vse strani, zato je sporazum smiseln…."
borut30
14. 09. 2022 10.14
+13
Lepa igra Barce, napram lanskemu letu. Manjka jim izkušenj in potrpežljivosti. Ekipa, ki zna še letos precej presenetiti. Bayern pa rutinirano, tudi zasluženo. Če bi bilo neodločeno, tudi ne bi bilo nezasluženo. Gremo navijat za Real......
cripstoned
14. 09. 2022 10.17
+5
mislim da bom danes bolj navijal za košarkaše...real zmaga ali izgubi ko je že v osmini finala...
cripstoned
14. 09. 2022 10.10
+3
Cestitke bayernu za zmago in prikazano v 2.polcasu...nagelsman je vlekel prave poteze in menjave... upamecano, davies in hernandez pa so razlog zakaj barca oz. lewa ni bil uspešen... tudi barci je potrebno čestitati za prikazano v 1.polcasu...v kolikor bi tam izkoristili polovico priložnosti bi verjetno šla tekma v korist barce.... xavi pa je pokazal svojo neizkušenost... pa kako lahko menjaš najboljšega igralca raphinho za torresa in potem se gavija za de jonga ki je bil izgubljen kot že dolgo ne...zato je po mojem mnenju tudi xavi delni krivec za včerajšnji razpad barce v 2.polcasu...sicer se pa vidi napredek barcelone in to je dobro za nogomet... na žalost barce pa se še vedno nadaljuje tradicija bayernovih zmag doma proti barci... barca se nikoli ni zmagala bayerna doma včeraj pa so bili kar blizu temu..
Kollerik
14. 09. 2022 14.59
+1
Razpad Barce v drugem polčasu z vratnico Ped***ija? Raphiha je imel kar nekaj priložnoti, vendar mu ni šlo. In ti zdaj praviš, da bi Xavi ob tem moral imeti celo tekmo na klopi Torresa, 60 + milijonsko okrepitev, ne da bi rotiral? Upam samo, da se je Dembele naučil, da vrhunske ekipe ala Bayern niso razni Cadizi, kjer lahko on nekaznovano izvaja svoje dolge slalome v nasprotni obrambi in nato zaključi še z kakšno bombo v malo mrežico. Včeraj pač žoga ni šla v gol. Visca Barca!
ledr
14. 09. 2022 09.56
+10
Preveč se eni upirate na "srečo" in pravite, da Barca včeraj ni imela sreče. Res je pokazala bistveno več, kot recimo v zadnjih dveh sezonah ampak za kakšen bolj odmeven, da ne rečem vrhunski rezultat pa je to še vedno premalo. Se prav vidi, da kot ekipa še zdaleč niso dozoreli za vrhunske rezultate. To se je včeraj lepo videlo. Bayern rutinirano in "z glavo", Barca pa kot, da so še "pre zeleni". To je mnenje velikega navijača Barce. Ampak za razliko od nekaterih - realnega!
cripstoned
14. 09. 2022 10.16
+6
se strinjam da niso še na evropskem nivoju ampak v kolikor bo ostala večina mladeničev v prihodnosti... potem zna bit tudi Evropa na dosegu... lewa več kot 2 sezoni ne verjamem da bo igral.. napadalec bo zelo potreben ker fati mislim da zdravstveno ni sposoben..
Kollerik
14. 09. 2022 17.27
+3
ledr imaš prav...preveč se govori o sreči in premalo o nesreči. kajti nedosojen penal in vratnica sta kaj drugega kot nesreča, da o številnih priložnostih Blaugrane, ki jih je imela več, kot Bayern, niti ne govorim
dark horse
14. 09. 2022 09.54
-4
Realovci in dežurni pljuvaci boste lahko pametni čez en mesec
cripstoned
14. 09. 2022 10.14
+3
takšni komentarji ki prihajajo iz naše strani po tekmi vi "navijaci" barce (hejteri reala) niste zmožni napisati odkar "navijate" za barco (hejtate real)... tako da lepo tiho in počasi z napovedmi za elklasiko ker proti 10im igralcem reala brez napada in na prijateljski tekmi v Ameriki ni in ne bo enaka tistim tekmam ko pride real po 3 tocke v laligi na neu camp in po superpokal... da ne bos potem spet tiho..
dark horse
14. 09. 2022 10.36
+0
Kripsl jst se ne skrivam kot ti, pa za barco navijam ko tvoj fotr tebe še v planu ni imel. Kakšni komentarji že?? Svoj drug profil krele poglej kaj pišeš
HALAcR7
14. 09. 2022 10.59
+0
se oglaša navijač psgchelsicityaliverppola
cripstoned
14. 09. 2022 11.08
+2
horsic zmanjsaj dozo...navijac reala se ne skriva nikoli...to kar je dozivel navijac reala samo v zadnjih 10letih se mu ni potrebno skrivati naslednjih 50let....ne mores proti realu in navijacem visje v nogometu do danes se ni slo..
dark horse
14. 09. 2022 12.45
+1
Navijač boš ko si boš ogledal kakšno tekmo v živo pacient
HALAcR7
14. 09. 2022 13.26
-2
pacient sem jih gledal kar nekaj v živo in to ni merilo da si ali nisi pravi navijač,ampak se ne čudim vaši logiki ,ki je ni
Kollerik
14. 09. 2022 17.28
+4
vsemu se ti čudiš, samo svoji lastni omejenosti ne.
dark horse
14. 09. 2022 17.55
+1
Ups kripsl se je spet zmotil in ni vedel na katerem profilu je in odpisal iz krele 🤣🤣🤣
Campeones34
14. 09. 2022 09.49
+8
Barca bi realno morala zmagat to tekmo, imela več kot dovolj priložnosti. Je pa res, da je Bayern bil precej nespreten v napadu, nešteto zadnjih pasov zapravljenih, kar je zelo neobičajno za Bayern. Na drugi strani pa Lewa ocitno pogorel pod veličino derbija in zapravljal tisto, kar po navadi z lahkoto zadane.
drimtim
14. 09. 2022 09.44
-13
Odlična Barsa in samo sreča rešila Nemce poraza.
lovetheworld
14. 09. 2022 09.13
-4
Bayern je izkoristil par priložnosti, na drugi strani Barcelona zapravila vse mogoče in posledično poraz. Ampak igra Barce kar vredu, predvsem v prvem polčasu. Lp
manucao
14. 09. 2022 09.13
+4
Objektivno je sicer Barca boljša od Interja in pričakujem gladko drugo mesto v skupini.Za kaj več pa žal nimajo kvalitete pa ne glede na to kaj vse so nakupovali.Jedini dober nakup je Lewandowski.Ostalo pa poprečje žal.
Kollerik
14. 09. 2022 09.30
-6
Tvoja objektivnost je očitno precej na stereoidih
cripstoned
14. 09. 2022 10.19
+3
kollerik ti pa samo tiho... ti si daleč od navijaca barce... mickica ti je lahko za zgled in se vsaj 2 profila katera imena sem pozabil v poplavi vas "navijacev" barce ki ste samo hejteri reala...
Kollerik
14. 09. 2022 15.07
In ti revež bi rad druge nekaj komandiral in jim postavljal neke visoke standarde, ki se jih sam v življenju ne držiš? Sramota od "realovca"
D0c
14. 09. 2022 09.11
-1
Dobra tekma! Lepo je videt da je Barca pocasi nazaj, iz tekme v tekmo so boljsi. Na povratni tekmi jih bojo premagali...
manucao
14. 09. 2022 09.15
+5
dark horse
14. 09. 2022 09.53
-4
Manucao vključi se v tečaj slovenščine
Thor
14. 09. 2022 10.13
+1
D0c
14. 09. 2022 10.33
+5
manucao
14. 09. 2022 09.06
+5
Nočna mora se nadaljuje Ni dobro za samozavest ekipe in za naslednje tekme.V tem moštvu Barcelone je žal nekaj igralcev ki nikakor ne zaslužijo mesto v prvih 11.Žal to neizkušeni Xavi ne vidi!!
dark horse
14. 09. 2022 09.04
+1
Čestitke Bayernu za zmago pač so izkoristili svoje sanse, barca pač ne. Veseli dejstvo da so igrali imeli sanse če bi zadeli bi sigurno zmagali
Hellsrael
14. 09. 2022 08.54
+15
Ne das dobis. Prvi polcas barcin drugi bayernov
športnik66
14. 09. 2022 08.33
+12
Borbena, a nič kaj lepa tekma za gledalce. Zelo mi je všeč, da je zmagal Bayern in da Lewandovski ni zabil včeraj. Se ja pa videl zelo hladen odnos Muellerja ob pozdravu Lewandovskega na začetku tekme...
Kollerik
14. 09. 2022 08.24
-8
Škoda, škoda. Rezultat ne ustreza tekmi. Bavarci tudi z veliko sreče. Upam na dobro povratno na S. Camp Nou, kapacitete za to tokrat Blaugrana ima.
Kollerika
14. 09. 2022 08.28
+4
Škoda res....sem privoščla Robertu da ne izpade prvič u žiuljenju u skupinskem delu pa zgleda da bo lih tako...
Matrax
14. 09. 2022 08.41
+9
Kolletik a ti to resno? Tekma je bila izenačena, barca je imela edino kakšno priložnost več za gol. Če ga ne znaš dat pa ga potem dobiš. Ne sanjaj, da so bili boljši, bili pa so enakovredni. Rezultat pa glede na prikazano bi bil najbolj pošten neodločen.
manucao
14. 09. 2022 09.08
+8
Napiši enkrat kaj konkretnega in sicer da je Dembele bil obupno slab pa ga je veleum vseeno držal v moštvu.Napiši,da je Busqets popolnoma zgubljen in še kaj podobnega!!!
Kollerik
14. 09. 2022 09.23
-6
Ni treba napisat, saj imamo tebe, o veleum...
Kollerik
14. 09. 2022 09.29
-3
Matrax, kaj te žuli? Daj preberi še nekajkrat, kar sem napisal. Bom dopolnil: vratnica Pe**rija, nadalje nedosojen penal nad Dembelejem in še kaj bi se našlo torej zate ni sreča za Bavarce?. ,,Žreb,, je navadna laž in Bayern je bil včeraj tudi sodniško podprt.
cripstoned
14. 09. 2022 11.14
-1
Kollerik
14. 09. 2022 15.08
+1
justed
14. 09. 2022 08.23
-2
S takšnim vložkom v poletnem prestopnem roku in glede na težke pufe pa, da se ne bodo uvrstili niti v izločilne boje. Hud udarec. Še dobro, da bosta španska zveza in Čeferin spet pogledala vstran.
HALAcR7
14. 09. 2022 08.19
+1
Nevem a so res te klovni mislili da bodo zmagali,ahahahaha.kot sem rekel barca v ligo evropa,,tam spada že vrsto let
Kollerika
14. 09. 2022 08.24
-3
Je messi že vedu zakaj more zbežat u boljši klub...
Kollerika
14. 09. 2022 08.18
-3
Ni use zlato kar se sveti... To pri Barci me spominja na tisti pregovor:Tresla se je gora rodila se je miš...