Nogomet

Bo navijače Reala in Liverpoola zaslišal francoski senat?

Pariz, 15. 06. 2022 13.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
2

Neodvisno in neprofitno združenje evropskih nogometnih navijačev Football Supporters Europe (FSE) je skoraj tri tedne po incidentih na stadionu Stade de France med finalom Lige prvakov zahtevalo, da navijače Real Madrida in Liverpoola zasliši francoski senat.

"Obžalujemo, da se senatnemu odboru na zaslišanjih, izvedenih po dogodkih, ki so se zgodili na Stade de France 28. maja, ni zdelo koristno zaslišati predstavnikov navijačev Real Madrida in Liverpoola," so zapisali v izjavi za javnost evropske navijaške mreže, v kateri senatorje prosijo, da jih "vključijo v cikel zaslišanj".

Prizori kaosa so zaznamovali finale Lige prvakov, v katerem je sicer naslov osvojil Real Madrid (1 : 0).

Čeprav so pri FSE (neodvisno in neprofitno združenje evropskih nogometnih navijačev) dejali, da so zadovoljni s "pripravo zaslišanj, ki so prispevala k razkritju resnice", teh ne bi smeli izpeljati "brez upoštevanja glasu navijačev".

Navijači madridskega Reala v Parizu pred finalom Lige prvakov.
Navijači madridskega Reala v Parizu pred finalom Lige prvakov. FOTO: AP

Zaslišanja navijačev "so še toliko bolj dragocena, ker so najpomembnejše živo in neposredno pričevanje po uničenju videoposnetkov nadzornih in varnostnih kamer pariškega transportnega omrežja ter kamer na Stade de Franceu in okrog njega."

Posnetki prizorov takratnega dogajanja niso bili shranjeni, saj so bili posnetki okoli stadiona v skladu z zakonodajo izbrisani po sedmih dneh.

Kljub temu bi bilo po mnenju organizacije evropskih nogometnih navijačev neupoštevanje navijačev, o čemer sta"dva kluba zbrala na tisoče pričevanj", "dodatna oblika prezira za tiste, ki so preživeli nočno moro in so bili po krivici izpostavljeni kot edini krivci".

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zapiramvamusta
16. 06. 2022 13.06
+2
Zakaj pa navijače Reala?🤔 Čefo res ne more iz svoje kože.
Sisoje
15. 06. 2022 13.51
+1
Naredili bojo limonado od seriala in "raziskovanja" kdo in kaj, a od tega nebo nic , popolnoma nic.