Nogomet

Maribor v dveh minutah od poraza do zmage

Ljubljana, 07. 06. 2020 20.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
4

Nogometaši ljubljanskega Brava so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav z 1:0, gol odločitve je v zaključku tekme dosegel Aljoša Matko. Na večerni tekmi so Mariborčani gostovali v Domžalah in odnesli zmago (1:2). Domžalčani so vodili z 1:0, gostje pa so dosegli gola v 79. in 81. minuti.

Maribor je ob debiju trenerja Sergeja Jakirovića dosegel dragoceno zmago in se Olimpiji približal na sedem točk. Domžalčani so pokoronsko obdobje začeli s predzadnjega mesta, branilec naslova Maribor pa s četrtega. Jakirović je prišel na štajersko klop po tem, ko so vijolični na prvih petih tekmah spomladanskega dela zbrali vsega pet točk, kar je ob Darku Milaniču "odneslo" tudi športnega direktorja Zlatka Zahoviča, ki ga je zamenjal Oliver Bogatinov. Maribor je danes prekinil niz treh tekem brez zmage oziroma dveh porazov ter v zaključku tekme po preobratu prišel do želenega uspeha. Domžale pa po novem zmage ne poznajo že šest tekem, kar na petih od teh so bile poražene.

Mariborčani, ki so igrali svojo tisočo tekmo v prvi ligi, so tokrat nastopili v svetlomodro-beli kombinaciji v zahvalo zdravstvenim delavcem v času koronske krize. V prvem delu pa niso našli poti skozi domžalsko obrambo, tudi sicer je - čeprav je bil ritem igre kar visok - manjkalo pravih priložnosti, omembe vredne strele so sprožili le Rok Kronavater (16.) in Denis Klinar (40.) pri gostih ter Predrag Sikimić (36.) pri domačih, a so bili vsi trije kar precej daleč od uspeha. Zato pa je bil v 48. minuti zelo blizu zadetka Krovaneter, ko je sprožil iz prve v kazenskem prostoru, a se je izkazal Ajdin Mulalić. Precej manj nevaren je bil Jasmin Mešanović v 54. minuti.

V 62. minuti pa so domači povedli. Po kotu z leve strani, ki ga je izvedel Senijad Ibričić, je zadel Sven Šoštarič Karič. Ta je sicer v skoku trčil z vratarjem Kenanom Pirićem, a je bil slednji malce prepozen. Deset minut pozneje je Mulalić dobro posredoval po močnem strelu Felipeja Santosa z roba kazenskega prostora. Prav Santos pa je v 77. minuti priigral najstrožjo kazen za Maribor, ko je v roko zadel Nikolo Vujadinovića. Ta je dobil tudi drugi rumeni karton in moral iz igre. Za strel z bele pike se je odločil Amir Dervišević in izenačil na 1:1. Že v 81. minuti pa so Mariborčani preobrnili izid, ko je z leve strani v nasprotni zgornji kot zadel Rudi Požeg Vancaš. Zanj je bil to sedmi gol sezone. Dervišević je nato v 84. minuti dobro izvedel prosti strel, po katerem je žoga le za nekaj centimetrov zgrešila cilj. V 88. minuti je do strela v kazenskem poskusu prišel še Luka Zahović, toda Mulalić je bil dobro postavljen. Že v sodniškem dodatku je iz bližine po kotu z glavo za malo zgrešil Alexandru Cretu.

 

Amir Dervišević
Amir Dervišević FOTO: Damjan Žibert

Bravo porazil Triglav
Nogometaši Brava so proti neposrednemu tekmecu za izognitev devetemu mestu prišli do zmage v zaključnem delu tekme. S tem so nadaljevali niz neporaženosti, ki traja vse od zimskega premora, hkrati pa so se prebili na šesto mesto prvenstvene lestvice. Kranjčani, ki imajo najbolj porozno obrambo lige, so večji del tekme dobro nadzorovali napadalce domače ekipe, a na koncu vpisali 15. poraz in ostajajo osmi. Ekipi sta bili v prvem polčasu dokaj izenačeni, obe sta imeli obdobja prevlade, ki pa ni prinesla kakšne izrazitejše priložnosti. Še najbližje zadetku je bil Milan Milanović, ki je po kotu z desne strani s strelom z glavo žogo poslal kak meter čez gol. Njegov soigralec Marten Wilmots je deset minut prej poskusil od daleč, toda Igor Vekić ni imel težkega dela. Nekajkrat je bilo malce vroče tudi v kranjskem kazenskem prostoru, kjer pa Bravu ni uspelo priti do pravega zaključnega strela.

V uvodu drugega polčasa, ki ga je osvežil tudi dež, ekipi nista prišli do priložnosti, nekaj konkretnejši so bili domači, ki pa predvsem svojih podaj iz kota niso znali unovčiti. V 67. minuti pa so Kranjčani tudi zagrozili, s prostega strela s 25 metrov je sprožil Erik Gliha, izkazal se je Vekić, ki je žogo preusmeril čez prečko. Tri minute pozneje so domači zahtevali najstrožjo kazen, ko je v dvoboju z Gašperjem Udovičem padel Roko Baturina, a sodnik ni pokazal na belo piko. V 85. minuti pa so se vodstva in zmagovitega zadetka razveselili domači nogometaši. Žan Trontelj je s prostega strela podal z desne strani, Aljoša Matko pa je pred vrati v padcu žogo preusmeril v mrežo. To je bil njegov sedmi gol sezone.

Izida:
Domžale - Maribor 1:2 (0:0)
Bravo - Triglav Kranj 1:0 (0:0)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Project Earth
25. 08. 2020 17.37
+1
Da se folku lub to naso ligo gledat
Trend01
08. 06. 2020 12.21
-2
Zmaga Maribora je bila posledica tistega nesrečnega rdečega kartona + pravočasna menjava 5ih igralcev. Dolga klop. In tu so Domžale zamočile. Brez menjav se ne da.
Basti0604
08. 06. 2020 08.58
+8
Kaj nas mariborski golman,ke so totega nasli tud ne vem,bolsi bi blo ce bi handanovic brano,pa kao neke huda okrepitev biv
Naglič
07. 06. 2020 20.18
-2
Beda. NK Britof bi z lahkoto razbil to medlo in totalno razglašeno ekipo NK Triglav. Škoda talentiranih fantov, ki delajo pod vodstvom totalno nestrokovnega žar mojstra,