Nogomet

Brentford poglobil krizo bledega Liverpoola

London, 02. 01. 2023 20.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Koledarsko leto 2023 se v Premier League ni začelo po notah favoritov. Potem ko sta na prvi dan kiksnila Tottenham in Chelsea, je v ponedeljek spodrsnilo še Liverpoolu. Od Redsov je bil na domačem stadionu s 3:1 boljši Brentford, ki pred tem Liverpoola ni premagal kar 85 let.

Andy Robertson je v drugem polčasu nosil kapetanski trak, po tekmi pa se je hitel opravičevati svojim navijačem.
Andy Robertson je v drugem polčasu nosil kapetanski trak, po tekmi pa se je hitel opravičevati svojim navijačem. FOTO: AP

Glede na prikazano z obeh strani bi lahko šlo srečanje tudi v povsem drugo smer, če ne bi Redsi zapravljali svojih priložnosti kot po tekočem traku, na drugi strani pa so pozorni nogometaši Brentforda znali izkoristiti ponujeno. 

Prvič se je Alissonova mreža zatresla v 19. minuti, ko je po podaji iz kota nespretno odreagiral branilec Ibrahima Konate. Redsi so se ob prekinitvah zdeli povsem nebogljeni, že v prvem polčasu so domači izkoristili še dve podaji iz kota, a je varovance Jürgena Kloppa obakrat rešilo posredovanje VAR-a. Le nekaj sekund po drugem razveljavljenem zadetku pa je napadalec Yoane Wissa z glavo – tokrat na regularen način – poskrbel za izid polčasa (2:0). 

Jürgen Klopp je Virgila van Dijka zamenjal po vsega 45 minutah.
Jürgen Klopp je Virgila van Dijka zamenjal po vsega 45 minutah. FOTO: AP

Klopp se je zato že med odmorom odločil za kar trojno zamenjavo, v garderobi je ostal tudi kapetan Virgil van Dijk. Sveže moči so prinesle želen učinek, saj je Liverpool hitro znižal na 2:1. Potem ko so zadetek Darwina Nuneza razveljavili zaradi prepovedanega položaja, je bil uspešen Alex Oxlade-Chamberlain, ki je odigral svojo 100. tekmo za Liverpool v Premier League. Zdelo se je, da bodo Redsi prej ali slej prišli do izenačenja, saj so imeli nemalo priložnosti, a jih niso uspeli izkoristiti. Kazen je prišla šest minut pred koncem, ko je Bryan Mbeumo prehitel Konateja in hladnokrvno premagal še Alissona. 

Brentford je v prvenstvu neporažen na šestih tekmah, kar je najdaljši niz kluba v zadnjih 80 letih. Čebele trenutno zasedajo sedmo mesto in so le dve točki za Liverpoolom, ki je tako zapravil možnost, da bi prehitel peti Tottenham in se približal mestom, ki prinašajo Ligo prvakov. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ddolores
03. 01. 2023 08.30
+0
Hahaha kaka poglobitev krize - včeraj je Liverpool zgubil, pred tem pa 4 krat zmagal. Jaja res je poglobitev
24bata
02. 01. 2023 21.17
+1
Klop blefira kot pri borusiji.
Bebec
02. 01. 2023 21.17
+2
Liverpool bo pa po Kloppu isto rabil nekoga,ki goji napadalen nogomet.Težko recem kdo bi lahko Kloppa zamenjal
Bebec
02. 01. 2023 21.14
+1
Upam,da Man Utd,Arsenal,Newcastle,Liverpool postanejo top 4 v angleški ligi.City pa mislim,da ko Guardiola gre bo zelo težko.Kdor koli ga bo zamenjal bo rabil vsaj 2 sezoni,da svojo filozofijo uveljavi.Imam obcutek,da bosta Mourinho ali Conte prevzela City po Guardioli.Vem, da je to nora napoved.Pustimo se presenetit
Bebec
02. 01. 2023 21.06
+2
Vprašanje kaj bo z liverpoolom pa cityem,ko odideta kloop in pep.Obcutek imam da bojo Arsenal,United,Newcastle, trojica naslednji 2,3 sezoni.Liverpool,City pa Chelsea bodo pa prej ali slej morali cez nekaj letno tranzitno obdobje.
Sky85
02. 01. 2023 20.53
+2
Upam da arsenal obdrži forno do konca.letos so res odlicni,sploh s tako mlado ekipo.arteta je odlicno opravil svoje delo