Nogomet

Chelsea je s prihodom Wesleyja Fofane letos porabil že 270 milijonov

London, 31. 08. 2022 15.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Angleški nogometni prvoligaš je pripeljal še eno drago poletno okrepitev. Za Londončane bo po novem igral mladi francoski reprezentančni branilec Wesley Fofana, dosedanji član Leicestra, sta potrdila oba kluba. Avstrijski nogometni reprezentant Saša Kalajdžić se iz nemškega Stuttgarta seli k angleškemu prvoligašu Wolverhampton Wanderers. Fabian Ruiz je podpisal petletno pogodbo s francoskim nogometnim velikanom PSG-jem.

Enaindvajsetletni Wesley Fofana je z novimi delodajalci podpisal sedemletno pogodbo. Višine odškodnine kluba nista razkrila, otoški mediji pa so poročali, da bo Chelsea plačal skoraj 82 milijonov evrov ter še nekaj dodatkov.

Fofana, ki je v Leicester prestopil oktobra 2020 za 35 milijonov evrov iz St. Etienna, je tako še ena v vrsti velikih okrepitev Londončanov, med drugim je ekipa Thomasa Tuchela bogatejša še za Raheema Sterlinga (56,2 milijona evrov), Marca Cucurello (65,3 milijona evrov) in Kalidouja Koulibalyja (38 milijonov).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kalajdžić iz Stuttgarta v Wolverhampton

Avstrijski nogometni reprezentant Saša Kalajdžić se iz nemškega Stuttgarta seli k angleškemu prvoligašu Wolverhampton Wanderers, so danes potrdili v obeh klubih. Nemci bodo za nogometaša prejeli več kot 18 milijonov evrov odškodnine, prestopna pogodba pa predvideva tudi nekatere možne dodatke. Petindvajsetletni napadalec je z Wolverhamptonom podpisal petletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za eno leto. Nogometaša so v prestopnem roku povezovali tudi z münchenskim Bayernom in Borussio Dortmund. Najbolj znan pa je po svoji višini, saj je visok natanko dva metra.

Saša Kalajdžić je najbolj znan po svoji višini, saj je visok natanko dva metra.
Saša Kalajdžić je najbolj znan po svoji višini, saj je visok natanko dva metra. FOTO: AP

Fabian Ruiz iz Neaplja v Pariz

Španski igralec zvezne vrste Fabian Ruiz je podpisal petletno pogodbo za francoskega nogometnega velikana PSG. Šestindvajsetletni Ruiz je v zadnjih štirih letih igral za Napoli, z njim je v sezoni 2019/20 osvojil italijansko pokalno tekmovanje. Po pisanju španskih medijev je razvpita francoska ekipa za Ruiza odštela 21,5 milijona evrov. Pred Špancem so v poletnem pristopnem roku, ki se bo končal danes, v PSG prišli tudi Portugalca Vitinha in Renato Sanches ter Francoza Nordi Mukiele in Hugo Ekitike.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dark horse
31. 08. 2022 21.32
+2
Halland je pa baje zanič je pisal en pacient dolercek tukaj 😂🤣
Fuzbaler
31. 08. 2022 19.14
+0
Kam grejo te zneski...
Matrax
31. 08. 2022 17.07
Kolk sem jih včeraj gledal nekaj vmes med ostalimi tekmami jih je southampton z borbenostjo uničil. Edina svetla točka Chelsea, ki skrbi konstantno za nevarnost je Sterling. Ampak brez pomoči tud on ne more vsega sam. Chelsea mislim, da potrebuje pravo špico. Men še je zdaj žal Lukakuja, da je šel iz Uniteda. To je tista prava 9-ka.
Lucky
31. 08. 2022 18.50
+1
Je zdej Chelsea spet postal umetni klub? Zdej verjetno drobiža za Aubo ne bo?
Matrax
31. 08. 2022 18.55
Na to ti pa jaz ne znam odgovorit. Gledal sem tekmo po delih in to je vse kar ti lahko povem. Ali so imeli slab dan ali kaj ne vem. Včeraj od novincev samo Sterling na nivoju.