Nogomet

City v razburljivi tekmi izločil Liverpool iz ligaškega pokala

Manchester, 22. 12. 2022 22.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Klubski nogomet na najvišji ravni je nazaj, z njim pa tudi zadetki Erlinga Haalanda. Njegov Manchester City se je v derbiju četrtega kroga angleškega ligaškega pokala (EFL Cup) na Etihadu meril z Liverpoolom in ga ugnal s 3:2. Norveški velemojster je potreboval vsega deset minut, da je meril v polno, potem ko je izkoristil sijajno podajo Kevina De Bruyna. Za City sta zadela še Riyad Mahrez in Nathan Ake, za goste pa sta v polno merila Fabio Carvalho in Mohamed Salah.

Erlig Haaland je v tej sezoni za Manchester City zabil že neverjetnih 24 zadetkov.
Erlig Haaland je v tej sezoni za Manchester City zabil že neverjetnih 24 zadetkov. FOTO: AP

Erlingu Haalandu se je prva odlična priložnost ponudila že po nekaj sekundah, ko je dočakal sijajno podajo v prostor. Izkoristil je svojo hitrost, da je prišel za branilce, a potem ni znal premagati vratarja Caoimhina Kelleherja, ki je že zapustil kazenski prostor, vendar na njegovo srečo ni bil kaznovan. V deseti minuti pa je bil Haaland natančnejši. Kevin De Bruyne je z leve strani poslal uporaben predložek, norveški stroj za zadetke pa se je še pravočasno prikradel pred enega od branilcev Redsev in nato z iztegnjeno nogo premagal nemočnega vratarja. 

V prvem polčasu je na sredini igrišča za goste igral šele 18-letni Stefan Bajčetić, ki ima tako srbsko kot špansko državljanstvo. V nadaljevanju ga je nadomestil izkušenejši Fabinho. 

Redsi so po prejetem zadetku pokazali drugačen obraz in že v 20. minuti izenačili. James Milner, ki je kasneje staknil poškodbo, zaradi katere je moral predčasno končati srečanje, je nesebično podal dobro postavljenemu Fabiu Carvalhu. 20-letnemu Portugalcu pa v kazenskem prostoru ni bilo težko premagati Stefana Ortege. Do konca prvega dela igre so bili znova podjetnejši meščani, imeli nekaj lepih priložnosti, a so bili kot po pravilu nenatančni, tako da je ostalo pri 0:0. 

Fabio Carvalho je v 20. minuti poskrbel za 1:1.
Fabio Carvalho je v 20. minuti poskrbel za 1:1. FOTO: AP

Še bolj atomski je bil uvod v drugi polčas. Že po dobri minuti igre je Rodri z lepo visoko podajo zaposlil Riyada Mahreza, ki je z enim dotikom iz igre vrgel Andyja Robertsona, miniaturo pa nadgradil še z natančnim zaključkom v malo mrežico. Navijači Cityja so še proslavljali zadetek, ko je na semaforju že pisalo 2:2. V prvi akciji po izvajanju s sredine igrišča so Redsi uspeli izenačiti. Napad je šel po levi strani, Darwin Nunez si je ustvaril dovolj prostora za natančno asistenco do Mohameda Salaha, ki je prehitel Nathana Akeja, in nato brez težav poslal žogo v nebranjeno mrežo domačih. 

Po drugem izenačenju smo le deset minut čakali na nov zadetek. Še drugič na tekmi je bil kot asistent vpleten De Bruyne, tokrat je njegovo podajo v zadetek pretvoril branilec Ake, ki bi lahko pri golu Salaha v 48. minuti bolje odreagiral, z golom pa je poskrbel, da so navijači Cityja to hitro pozabili. Redsi pa tokrat niso imeli več dovolj dinamita, da bi še tretjič uspeli izenačiti. Na koncu je City zasluženo prišel do napredovanja v naslednji krog z izidom 3:2. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.