Nogomet

Debi iz nočne more za Joaa Felixa ob novem porazu Chelseaja

London, 12. 01. 2023 21.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Fulham in Chelsea sta na Craven Cottageu odigrala zaostalo tekmo sedmega kroga angleške Premier League. Domači so z zmago (2:1) še poglobili krizo Chelseaja, za katerega je debitiral Joao Felix, ki je v 58. minuti prejel rdeči karton.

Joao Felix je debitiral le dan po tem, ko je iz Atletica prestopil v Chelsea.
Joao Felix je debitiral le dan po tem, ko je iz Atletica prestopil v Chelsea. FOTO: AP

Portugalski zvezdnik Joao Felix je uradno postal član Chelseaja le dan pred tekmo s Fulhamom, a imajo pri Bluesih toliko kadrovskih, pa tudi rezultatskih težav, da ga je Graham Potter ekspresno potisnil v prvo postavo. Začetek je bil obetaven, saj je posojeni nogometaš Atletica pretil pred domačimi vrati, a do zadetka so prvi prišli nogometaši Fulhama. V 25. minuti je kar dvakrat zelo nespretno odreagiral Kalidou Koulibaly. Najprej je slabo izbil z glavo, potem pa še nesrečno preusmeril strel Williana, ki je z njegovo pomočjo premagal nemočnega Kepo Arrizabalago

Willian je v 25. minuti še enkrat več potrdil status bivšega. Zadetka pa ni pretirano proslavljal.
Willian je v 25. minuti še enkrat več potrdil status bivšega. Zadetka pa ni pretirano proslavljal. FOTO: AP

Do konca polčasa je kljub pritisku Chelseaja ostalo pri 1:0, Koulibaly pa je že na začetku nadaljevanja popravil svojo napako. V 47. minuti je Mason Mount izvedel prosti strel z leve strani, žoga pa se je od vratnice odbila naravnost na nogo senegalskemu branilcu, ki mu ni bilo težko poskrbeti za izenačenje. Nato se je ritem igre nekoliko umiril, potem pa si je debitant Joao Felix privoščil veliko neumnost v 58. minuti, ko je na sredini igrišča borbeno startal na Kennyja Teteja in pri tem storil grob prekršek, po katerem mu je sodnik David Coote pokazal neposredni rdeči karton. 

Da Chelsea še petič zapored v vseh tekmovanjih ne bo prišel do zmage, je bilo dokončno jasno v 73. minuti. Po predložku z desne strani Fulhamovega napada je v neznano zajadral Kepa Arrizabalaga, darilo španskega vratarja pa je na drugi vratnici z glavo izkoristil Carlos Vinicius za končnih 2:1. 

Joao Felix je že na debiju za Chelsea prejel rdeči karton.
Joao Felix je že na debiju za Chelsea prejel rdeči karton. FOTO: AP

"Kočarji" so s tretjo zaporedno zmago skočili na visoko šesto mesto, česar pred sezono verjetno niso pričakovali niti njihovi najbolj optimistični navijači. Chelsea pa je z novo ničlo zapravil priložnost, da bi točkovno ujel sedmi Liverpool in tako ostaja na skromnem desetem mestu. Zdi se, da se Potterju, čeprav je v klub prišel šele septembra, že močno maje stolček. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

12. januar, Premier League, izid: 

Fulham – Chelsea 2:1 (1:0)

Willian 25., Vinicius 73.; Koulibaly 47. 
RK: Joao Felix 58. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.