Nogomet

Denis Glushakov me je v Himkiju sprejel, kot si ne bi mislil, Ačimovića spoštujemo vsi

Bled, 12. 10. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jan Lukač
Komentarji
1

Dušan Stojinović pri 21. letih živi sanje vsakega mladega nogometaša pri nas. S Celjem je pred dvema sezonama osvojil zgodovinski naslov državnega prvaka, prevzel kapetanski trak in se poleti preselil v Moskvo, kjer je okrepil prvoligaša Himki, minutaža v Rusiji je večja od pričakovanj. Nič slabše mu ne gre niti v dresu z državnim grbom, pod taktirko selektorja Mileta Ačimovića je s trakom na levici zabil dva zadetka na dveh zaporednih kvalifikacijskih tekmah, drugi je Sloveniji prinesel veliko točko proti Angliji v Celju.

Na Bledu je perspektivni branilec v zanimivem in sproščenem pogovoru predstavil zakulisje življenja v glavnem mestu največje države na svetu, kjer je pri Himkiju vse poskrbljeno za to, da so nogometaši osredotočeni zgolj na treninge in tekme, spregovoril je o mladi reprezentanci in želji, da obleče majico A-reprezentance, dotaknil pa se je tudi Lige prvakov in predstavil mnenje o nujnosti dobre atmosfere v slačilnici Paris Saint-Germaina za končno slavje med elito.

Ljubljančan je v zadnjem času v neverjetni formi. Kljub temu, da gre za osrednjega branilca, je mladi izbrani vrsti pomagal z dvema zadetkoma – z glavo je bil uspešen že proti Andori za zmago, med strelce se je vpisal tudi proti Angliji na stadionu, kjer je praktično začel resno nogometno pot. Ravno v Celju je namreč Dušan Stojinović preživel zaenkrat najbolj plodna nogometna leta, v rumeno-modrem dresu je odigral 101 tekmo in se veselil naslova državnega prvaka.

Dušan Stojinović
Dušan Stojinović FOTO: 24ur.com

21-letnik se je na življenje v Moskvi hitro navadil, klub je uredil oglede stanovanj, poskrbljeno je tudi za transport, saj ima Stojinović osebnega voznika, kar mu izdatno olajša življenje, kadar ni v vadbenem središču ali na tekmi. Sprejem soigralcev je bil pravzaprav nepričakovan, saj so ga, kot pravi sam, takoj vzeli za svojega, vključno s prvim zvezdnikom ekipe in ruskim reprezentantom, Denisom Glushakovim. Za klub iz obrobja prestolnice je doslej odigral 8 tekem, začetek je bil po dveh prekrških za 11-metrovko nasprotnika težak, a to postavnega branilca ni vrglo iz tira.

Ena izmed želja je tudi igranje med elito evropskega nogometa, tema je nanesla na Ligo prvakov, kjer favorizirani PSG s surovo kakovostjo po njegovem mnenju ne bo uspel priti do naslova, prepričan je, da je za lovoriko potrebna tudi dobra atmosfera v ekipi in povezanost med glavnimi zvezdniki pariške zasedbe.

Ob koncu reprezentančne akcije je razkril tudi, da se nekoč nadeja vpoklicu v člansko izbrano vrsto, a v njegovi karieri se zaenkrat vse dogaja ob pravem času, zato tudi glede krstnega nastopa za domovino na najvišji ravni ne želi prehitevati. Svoje razmišljanje je z dejanjem podkrepil že pri mladih letih, ko se ni odločil za prestop iz Celja v Italijo, kjer si ga je želela Genoa.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brodarko
12. 10. 2021 11.31
+2
Gospod Jan Lukač, kaj je to "surova kakovost"? Ali lahko razložite, da bomo razumeli še mi, manj razgledani bralci.