Nogomet

Drkušić dočakal zmagoviti debi in pravi: Čaka nas zelo zahtevno delo

Ljubljana, 27. 03. 2023 11.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V., J.L.
Komentarji
3

Drugo preizkušnjo slovenske nogometne izbrane vrste v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji si bo še kako dobro zapomnil debitant Vanja Drkušić, ki je v končnici prvega polčasa v osrčju obrambne vrste zamenjal poškodovanega Jako Bijola. Član ruskega Sočija ne skriva, da je bil nastop proti San Marinu (2:0) vrhunec njegove dozdajšnje kariere.

Osrednji branilec Vanja Drkušić je zelo dobro opravil svoje delo v Stožicah in se z reprezentančnimi soigralci razveselil še drugega kompleta točk v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Nemčija.

"Res je, da v ožji obrambi nismo imeli toliko dela, ampak smo se za zmago vseeno morali potruditi. Fantom ne gre ničesar očitati, saj smo tudi tokrat dali vse od sebe. Morda je malce grenkega priokusa, da zmaga ni bila rezultatsko izdatnejša. Vesel sem svojega reprezentančnega debija, na koncu je najpomembneje to, da smo osvojili nove tri točke," je v pogovoru z novinarji po zmagi slovenske nogometne izbrane vrste nad San Marinom (2:0)  uvodoma dejal tokratni debitant.

Slovenska obramba ni bila na podobno zahtevni preizkušnji kot sredi prejšnjega tedna na gostovanju v Kazahstanu, ki so ga naši reprezentanti prav tako opravili z odliko. "Vsaka zmaga v kvalifikacijah bo prigarana in še kako pomembna. Zato nam naš selektor Matjaž Kek ves čas govori, naj ostanemo zbrani in mirni, da bodo priložnosti za dosego zadetka zagotovo prišle. Tako je bilo med polčasoma proti San Marinu in izplačalo se je. Ponavljam, na koncu se štejejo zgolj točke, umetniški vtis pa hitro utone v pozabo," je prepričan Drkušić in v isti sapi priznal, da ga (presenetljiva) zmaga Kazahstana nad prvim favoritom kvalifikacijske skupine Dansko ni ravno razveselila.

"S tem smo dobili potrditev, da je naša kvalifikacijska skupina zelo izenačena. Čeprav je Danska na papirju najverjetneje najmočnejša reprezentanca v naši skupini, pa je zmaga Kazahstancev dokaz, da nas do konca kvalifikacij čaka zelo zahtevno delo. Gremo korak za korakom, že junijski cikel tekem proti omenjeni Danski in Finski bo pokazal, na kako dobri poti smo k želenemu cilju. Verjamem, da se bomo iz tekme v tekmo dvigovali," še pravi član ruskega prvoligaša Sočija. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Janko Šenica
27. 03. 2023 13.23
+2
Beda od bede. Fantje igrajo brez duše.
anjerd
27. 03. 2023 13.22
+3
priimek mi je nekam znan😅
Janko Šenica
27. 03. 2023 13.54