Nogomet

Flick: Bayern je v manjši krizi, a še vedno si ustvarjajo priložnosti

München, 20. 09. 2022 09.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
3

Münchenski Bayern sezone ni začel po načrtih, predvsem jim ne gre po načrtih v domačem prvenstvu. Nekdanji glavni trener nogometnega velikana z Bavarske, Hansi Flick, ni zaskrbljen zaradi trenutne krize, saj je prepričan, da se bodo kmalu vrnili na zmagovalna pota.

Nogometaši münchenskega Bayerna so na začetku sezone prikazali dva povsem različna obraza. V Bundesligi ne igrajo po pričakovanjih, na zadnjih štirih tekmah so trikrat remizirali in enkrat izgubili in so na komaj petem mestu prvenstvene lestvice. Drugače je v Ligi prvakov, kjer so začeli brez napake, premagali so dva uveljavljena tekmeca, milanski Inter in Barcelono. Iz vodstva bavarskega kluba še ni alarma, vodstvo kluba podpira glavnega trenerja, vsekakor pa so pričakovanja vedno visoka. 

Hans-Dieter Flick
Hans-Dieter Flick FOTO: AP

Na to temo se je oglasil tudi nekdanji Bayernov trener Hansi Flick. "Bayern je na začetku sezone igral izjemno. Po tretji tekmi so vsi mislili, da druge ekipe nimajo možnosti," je dejal 57-letni Flick v pogovoru za Frankfurter Allgemeine Zeitung. "Zdaj so v rahli krizi, a še vedno ustvarjajo priložnosti in zaradi tega ostajam zelo pozitiven in mislim, da se bo kmalu vse uredilo," je prepričan Flick.

Prav tako Flick meni, da je Julian Nagelsmann "odličen trener", nekdanji trener Bayerna je dejal: "Sem oboževalec načina, kako pusti ekipi igrati nogomet, ne glede na nedavne rezultate."

Poleg tega Flick ne vidi nobene napake v prestopni politiki Bayerna, da namesto zvezdniškega napadalca Roberta Lewandowskega, ki je prestopil k Barceloni, niso pripeljali klasičnega napadalca. "Toda kaj bi morali storiti? Robert je edinstven na tem položaju, morda ima le še Haaland to kakovost pred golom," je dejal Flick. Namesto Erlinga Haalanda se je v München preselil Sadio Mane, ki je prav tako "absolutno najboljši igralec", je prepričan Flick. Poleg tega lahko münchenska ekipa zdaj "igra zelo spremenljivo v konici napada". Flick od maja lani opravlja naloge selektorja nemške nogometne reprezentance.

"S kakovostjo, ki jo imamo v napadu, lahko zagotovo dosežemo veliko golov brez pravega napadalca. Naš tempo nasprotniki zelo težko branijo. Pozivi k pravemu napadalcu, številki 9, verjetno ne bodo prenehali, vendar moramo in lahko živimo s tem," pa je prepričan napadalec bavarskega moštva Thomas Müller.

Thomas Müller
Thomas Müller FOTO: AP
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
21. 09. 2022 21.42
Flick,.... proti Barci je bilo ogromno sreče. Drugače bi že letel.
F-e-a-r
18. 10. 2022 10.52
Ne. Totalna dominanca je bila. Barcelona je še zdaj traumatizirana od tega, se pokaže.
RUBEŽ
20. 09. 2022 21.32
+0