Nogomet

Francoski branilec nova zimska okrepitev Chelseaja

London, 05. 01. 2023 18.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
0

Francoski branilec Benoit Badiashile je novi član angleškega nogometnega prvoligaša Chelsea, je londonski klub zapisal na svoji spletni strani. Enaindvajsetletnik se je modrim pridružil iz Monaka in je podpisal sedeminpolletno pogodbo.

Benoit Badiashile je po napadalcu Davidu Datroju Fofani postal druga zimska okrepitev Chelseaja. 21-letni osrednji branilec je bil v zadnjih dveh sezonah ključni član Monaka, s katerim je dvakrat osvojil tretje mesto v francoskem prvenstvu. Septembra je debitiral tudi v francoski reprezentanci, a se ni uvrstil v ekipo za svetovno prvenstvo. Londončani naj bi zanj Monaku odšteli približno 38 milijonov evrov odškodnine.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Zelo sem vesel, da sem tukaj. Navdušen sem, da bom lahko začel igrati za ta klub. Komaj čakam, da vidim navijače in začnem igrati v najboljši ligi na svetu," je ob prihodu k londonskemu klubu dejal 21-letnik.

"Z veseljem izrekamo Benoitu dobrodošlico pri Chelseaju. Je odličen mlad igralec, ki si je hitro pridobil velik ugled in ima ogromno izkušenj za svoja leta. Prepričani smo, da bo v prihodnjih letih tvoril pomemben del naše ekipe," so v izjavi za javnost zapisali člani Chelseajeve uprave.

Benoit Badiashile je bil do sedaj član Monaca
Benoit Badiashile je bil do sedaj član Monaca FOTO: AP

Novi lastniki Chelseaja, kot kaže, sestavljajo ekipo za prihodnost. Poleg Datroja Fofane in Badiashileja se bo Bluesom kmalu pridružil še mladi brazilski vezist Andrey Santos, do sedaj član Vasca Da Game. A to še zdaleč ni vse, saj so dvakratni prvaki Lige prvakov hkrati tudi v pogovorih z Benfico o prestopu mladega Argentinca in novopečenega svetovnega prvaka Enza Fernandeza. Vezist, ki je bil na mundialu izbran za najboljšega mladega igralca turnirja, naj bi za prestop že prižgal zeleno luč, sedaj pa je vse odvisno od Chelseaja in Benfice, ki za mladeniča zahteva plačilo polne cene odkupne klavzule, ki znaša vrtoglavih 120 milijonov evrov, medtem ko so Londončani pripravljeni plačati le približno 85 milijonov evrov.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.