Nogomet

Guardiola je 'opazil': Jaz sem genij

London, 06. 01. 2023 08.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Manchester City je po minimalni zmagi proti Chelseaju na Stamford Bridgeu (1:0) na ligaški lestvici angleške Premier lige zmanjšal zaostanek za vodilnim Arsenalom na pet točk. Po zmagi na derbiju je bil pred otoškimi novinarji še posebej razigran trener zmagovite ekipe Pep Guardiola.

Pep Guardiola in Erling Haaland
Pep Guardiola in Erling Haaland FOTO: AP

Zadnjo tekmo 19. kroga angleške Premier lige sta odigrala Chelsea in Manchester City. Slednji jo je dobil z 1:0, edini zadetek na dvoboju pa je v 63. minuti dosegel Alžirec Riyad Mahrez. Po novem porazu je kriza Chelseaja poglobljena, Londončani namreč zavzemajo klavrno 10. mesto na prvenstveni tabeli, sinje-modri iz Manchestra pa so se spet spustili v borbo za naslov angleškega prvaka. Za vodilnimi topničarji zaostajajo pet točk. Po zmagi na derbiju je pred otoške navijače pohitel trener Cityja Pep Guardiola, ki se je tokrat pošalil tudi na svoj račun. 

Pred dnevi so ga kritizirali, ker na zadnjih dveh tekmah ni menjal vse do same končnice, tokrat pa je z menjavami pohitel. In zadel v polno ... "Jaz sem genij. Po Evertonu so me vprašali, zakaj nisem menjal vse do 81. minute. Razmislil sem in danes naredil nekaj sprememb. Težka tekma je za nami, lahko bi bilo tudi obratno. V končnici smo viseli, a smo bili dovolj zbrani in disciplinirani in sedaj za vodilnimi zaostajamo le še pet točk. Za nami je še ena tekma, ki smo jo preprosto morali dobiti, a smo se zavedali težavnosti posla," je angleškim novinarjem hitel pripovedovati Pep Guiardiola, ki se je spomnil, da so otoški novinarji sinje-modre že v novembru razglasili za angleške prvake. 

Statistika tekme Chelsea - Manchester City
Statistika tekme Chelsea - Manchester City FOTO: Sofascore.com

"Kar spomnite se. Še dober mesec nazaj so mnogi verjeli, da smo že prvaki. A tako v Premier ligi ne gre. Druge ekipe tega pritiska nimajo, ni se jim treba obremenjevati z bremenom rezultata, kot se mi. Po štirih naslovih v zadnjih petih sezonah ni lahko vnovič stopiti na prestol. Mi branimo, ves preostali del lige pa nas napada. Zdi se mi, kot da smo sami proti vsem. Na srečo se zavedamo, da se v nogometu živi le od rezultatov in ne od besed," je bil po dragoceni zmagi na Stamford Bridgeu slikovit Guardiola, ki se zaveda, da je njegova ekipa še poglobila krizo Londončanov. Chelsea je doživel šesti ligaški poraz v sezoni in je s 25 točkami na zanj skromnem 10. mestu. "Ne komentiram dogajanj v drugih klubih, je pa res, da so Londončani daleč od tistega, kar si želijo. Verjamem pa, da bodo do konca sezone precej višje. Konec koncev, januarski prestopni rok se je šele začel in slišati je, da se bodo močno okrepili," je dogajanje v tekmečevem taboru vendarle malce pokomentiral Guardiola, ki se bo v kratkem z modrimi srečal še enkrat. 

Tudi naslednjo tekmo bosta namreč moštvi odigrali med seboj. V nedeljo se bosta na Etihadu v Manchestru pomerili v pokalu FA. "Pričakujem drugačno tekmo. Naredili bomo nekaj kadrovskih sprememb, a od želje po zmagi ne bomo odstopali."  Katalonec opozarja, da bo ekipa morala odigrati precej bolje kot v prvem polčasu tekme na Stamford Bridgeu, ko ob slabi igri ni bila kaznovana s kakšnim zadetkom v svoji mreži. "Bili smo slabi, ne bežim od tega. Joao Cancelo in Rodri nista igrala na svojih mestih in preostali del ekipe se je zato moral prilagajati. Drugi polčas je bil takšen, kot mora biti. A vseh 90 minut je potrebno odigrati v tem stilu, ne le pol tekme. Tokrat nismo bili kaznovani za slabo predstavo v prvem delu," je zaključil Guardiola in priznal, da je z Mahrezom želel začeti tekmo, a se je Alžirec dokazal kot adut iz rokava v nadaljevanju tekme ...  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rdeča kapica69
06. 01. 2023 17.27
-3
Takšen genij da lige prvakov ne more zmagat z buđetom od treh milijard.
Kollerik
06. 01. 2023 17.22
+6
Pep bi moral nazaj v Barco, da Xavija nauči trenerske obrti....
cripstoned
07. 01. 2023 11.58
-1
Nima barca denarja za pepove želje... Pa tudi če bi pep sedel na klop barce in bi imel milijardo nq voljo ko ne bi uspel... Dvojec xavi, iniesta je pač neponovljiv
Franci123
06. 01. 2023 11.19
+9
Tip očitno provocira novinarje.. ne vem kako majstri spodaj tega ne razumete hahaha
TvojPrijatelj
06. 01. 2023 10.41
-6
Podarjena zmaga Cityju. Cucurella je ob zadetku jasno nakazal da je šlo za offside.
HALAcR7
06. 01. 2023 10.00
-16
Teško bit genij kot je on,v klubu z no limit denarja,,on je največja prevarav trenerja ne pa genij,bayern je ti občutil in odvregel kot cunjo,šejk pa niso ravno brihtni vidimo city,psg sami geniji
LojzekBojzek
06. 01. 2023 11.03
+7
LojzekBojzek
06. 01. 2023 11.04
+10
HALAcR7
06. 01. 2023 11.57
-12
dark horse
06. 01. 2023 13.33
+7
Vidimo da sejki niso brihtni če dajo za penzionista 200 mil
borjac
06. 01. 2023 09.44
-6
Pep Guardiola pravi da je genij, lahko je biti genij ko pa imaš na spisku 35 vrhunskih igralcev, vse skupaj vrednih milijarde, in lahko kupi vsakega ki si ga zaželi, koliko igralcev je pa ta genij ustvaril ?? sicer pa naj se Guardiola odpravi v Lecce in z igralci, ki jih tam imajo dokaže da je genij, razen z z Barcelono, že davno, davno tega , kolikokrat je osvojil ligo prvakov ?? nobenkrat, genij pa tak.
metallica-one
06. 01. 2023 09.35
+2
Genij je nekdo ki igralce ustvarja ne pa kupuje.