Nogomet

'Dekleta kažejo izredno voljo in zagnanost z jasno željo, da jim uspe veliki met'

Čatež, 28. 06. 2022 17.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ženska članska nogometna reprezentanca je opravila priprave v Čatežu ob Savi. Selektor Borut Jarc je bil zadovoljen z videnim in opravljenim. V naši izbrani vrsti pogledujejo v september, ko sta pred našo reprezentanco ključni tekmi v kvalifikacijah za prihajajoče svetovno prvenstvo. Slovenija na EP in (ali) SP še ni nastopila.

Borut Jarc
Borut Jarc FOTO: NZS

Ženska članska reprezentanca se je na zadnji Fifini lestvici zavihtela na 45. mesto, tako visoko v svoji zgodovini še ni bila. Na Uefini lestvici je Slovenija na 27. mestu. Reprezentanco od februarja 2018 vodi selektor Borut Jarc, od takrat se izbrana vrsta konstantno dviga in postaja resna in kompetitivna reprezentanca (vključno z minimalnima porazoma proti Franciji, in sicer 2:3 in 0:1). Ob Jarčevem prihodu je Slovenija zasedala 62. mesto na Fifini lestvici, potem se je začel vzpon. Pod njegovim vodstvom se je izbrana vrsta zavihtela med 50 najboljših, zdaj pa vse tja do 45. mesta. "Termin priprav ni bil ravno posrečen, a je vezan na Uefin termin za prihajajoče evropsko prvenstvo v Angliji. Po navadi je bil termin v začetku junija, ko se končajo klubske sezone," je za uradno spletno stran NZS povedal selektor Jarc, ki je z ekipo maksimalno izkoristil čas, ki je bil na voljo. "Menim, da smo priprave dobro izkoristili za ponavljanje dinamične tehnike, cirkulacije in taktične igre. Velik poudarek je bil tudi na team buildingu, kar je zelo pomembno za zadnji dve tekmi kvalifikacij," je za uradno spletno stran NZS še dejal Jarc. Na voljo ni bilo vseh igralk, saj je kar nekaj reprezentantk poškodovanih, zato je bilo na pripravah tudi nekaj novih obrazov. "Mladi vratarki Iva Kocijan in Živa Galjot sta prišli pokazat, iz kakšnega testa sta. Pridružila se nam je tudi Korina Lana Janež, ki je potencialna dobra kandidatka za reprezentanco A," nadaljuje Jarc.

Slovenke imajo vse v svojih rokah.
Slovenke imajo vse v svojih rokah. FOTO: Liisi Troska jalgpall.ee

"Pripravili smo analizo tekme v Kazahstanu, z ekipo spet igramo 2. 9. doma. Upam in želim si, da bo teh poškodb, ki jih imamo, čim manj in da čim boljše pripravljeni pričakamo sklepni del kvalifikacij. Dekleta kažejo izredno veliko voljo in zagnanost z jasno željo, da jim uspe veliki met na zadnjih dveh tekmah," je sklenil selektor slovenske reprezentance.

Slovenija je v kvalifikacijah za SP pri 14 točkah, v tem hipu zaseda tretje mesto v svoji kvalifikacijski skupini. Za drugouvrščenim Walesom zaostaja za dve, za Francijo pa deset točk. O svoji usodi naša reprezentanca, Slovenija odkrito cilja na drugo mesto in dodatne kvalifikacije, odloča sama. Pred njo sta še dve tekmi, zasedba selektorja Boruta Jarca se bo pomerila še s Kazahstanom (2.9.) in Walesom (6.9.).

Slovenija zaključek kvalifikacij čaka kot 45. reprezentanca na svetu, tako visoko naše članice niso bile še nikoli na Fifini lestvici.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.