Nogomet

Joao Felix iz Madrida (začasno) v London?

Madrid, 10. 01. 2023 11.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Veliko črnila je bilo prelitega o tem, da Joao Felix pri madridskemu Atleticu ni najbolj zadovoljen. Napadalno usmerjeni vezist, po potrebi tudi napadalec, se je v špansko prestolnico iz Benfice preselil poleti 2019. V dobrih treh letih in pol pa si pod vodstvom trenerja Diega Simeoneja, ki goji izrazito obramben slog nogometa, ni uspel zagotoviti mesta v prvi enajsterici. Zdaj se ponuja rešitev tako za Madridčane kot za ne najbolj zadovoljnega Portugalca: v svoje vrste si ga vsaj za pol leta želita zvabiti londonska Chelsea in Arsenal.

Joao Felix ima z madridskim Atleticom pogodbo do konca junija leta 2026. Colchoneros so Benfici zanj plačali 127,5 milijona evrov. Če ga prodajo, tega denarja ne bodo dobili. Po oceni Transfermarkta, spletne strani, ki se ukvarja z ocenami vrednosti nogometašev, je 23-letnik trenutno vreden "le" 50 milijonov evrov. Ima pa Atleticova številka sedem visoko plačo, kar 1,21 milijona evrov na mesec. To pa je občutno preveč za igralca, ki prepogosto ni prvi izbor Diega Simeoneja v napadu. V tej sezoni španskega prvenstva se je na primer le sedemkrat znašel v začetni postavi, konec tedna pa bo na sporedu že 17. krog.

Portugalski reprezentant Joao Felix (desno) naj bi po navedbah španskih medijev odšel na šestmesečno posojo v londonski Chelsea.
Portugalski reprezentant Joao Felix (desno) naj bi po navedbah španskih medijev odšel na šestmesečno posojo v londonski Chelsea. FOTO: AP

Zdaj se ponuja priložnost, ki bi zadovoljila tako klub kot igralca. Ta je v tej sezoni v vseh tekmovanjih dosegel le pet golov in prispeval tri podaje. Zanj se namreč zanimata Arsenal in Chelsea, ki bi ga rada v svoje vrste zvabila kot posojenega igralca do konca junija. Oba kluba sta pripravljena v celoti prevzeti njegovo plačo. Zdi pa se, da je pri tem bolj vztrajen Chelsea, ki ima že dlje časa težave v napadu. V uvodnih 17 krogih angleškega prvenstva je zabil le dvajset golov. Trenutno je šele na desetem mestu, izpadel pa je že iz pokala angleške nogometne zveze in pokala Carabao, nekdanjega ligaškega pokala. Modri so praktično v igri le še za naslov v Ligi prvakov, kjer jih v osmini finala čaka neugodna Borussia Dortmund. Odločitev o tem, ali bo Felix Madrid vsaj začasno zamenjal za London, naj bi padla še ta teden. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
10. 01. 2023 19.13
+3
Španski fusbal izgublja. Odšla sta Ronaldo in Messi, Real je postal tujska legija, Barca se ne ve iz dons na juter, kaj bo... v ATM so se skregal in enostavno ne gre več, Sevilla je čisti potop...
Hachi
10. 01. 2023 16.09
+1
Mislim,da tule ni debate, da ce bo ze sel, bo sel v modri del Londona. Enostavno so modri in atleti toliko do sedaj sodelovali s posojami in prodajami, da bi bilo res cudno, da bi Felix odsel v Arsenal.
mojcd
10. 01. 2023 12.52
+1
Dokler bo Simeone tam bodo večno v povprečju lovili 4 mesto za ligo....tako pač je
BitterTruth
10. 01. 2023 11.50
-1
Ce ga klub pusti naj gre, povprecen je tu, povprecen bo tam... vesel bom ce se mozilltim
kala 09
10. 01. 2023 11.38
+3
Pojdi v OLIMPIJIO